Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας απαντά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας, Δέρματος Ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς

Με αφορμή την δήλωση του Πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας περί «παραμυθολογία» που βλάπτει σοβαρά την παραγωγή της γούνας αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Σωματίου Γουνεργατών, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι: Σκοπός της ανακοίνωσης  του σωματείου ήταν να φωτίσει μια σειρά ζητήματα που πρέπει να μπούνε στο επίκεντρο και να εγείρουν τον προβληματισμό των εργαζομένων με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Δισπηλιού που αποτελεί συνολικά πρόβλημα για την δημόσια υγεία . Ταυτόχρονα ζητήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση όπως η ουσία που ανιχνεύθηκε(τρίχλωρο τετράχλωριο αιθένιο) και αφορά την μόλυνση του νερού είναι ευρέως γνωστή για την χρήση της κάτι που λέχθηκε και από αρμοδίους φορείς.

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά όπου το σωματείο απαιτεί να μπούνε σε πρώτη προτεραιότητα τα μετρά υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους του κλάδου και όχι σε δεύτερή μοίρα όπως γίνετε σήμερα όπου δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδη μέριμνα για αυτό μιας και αυτό αποτελεί επιπλέον κόστος για τους μεγάλους επιχειρηματίες.

 

Μας δημιουργεί ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά ότι ενώ δεν υπάρχουν ακόμα τα απαραίτητα αποτελέσματα που θα δώσουν τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα αιχμηρά ερωτήματα υπάρχει αυτή η τοποθέτηση και η στοχοποίηση του σωματείου.

   Το σωματείο είναι στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου και των κατοίκων της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια εμφάνισης αυτών των ενώσεων, από όποια πηγή και να προέρχονται, ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση τους .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Αύγουστος, 2018, 12:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr