Ψήφισμα για Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς που δεν ήρθε ποτέ γιατί λογοκρίθηκε

Το μέλος της δημοτικής κοινότητας Καστοριάς Κυριάκος Μω’ι’σίδης είχε συμφωνήσει να ετοιμάσει ένα ψήφισμα το οποίο θα ψήφιζαν και θα προωθούσαν στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Καστοριάς. Tο θέμα, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.Ενώ λοιπόν όλα ήταν έτοιμα ξαφνικά το θέμα δεν ήρθε ποτέ, μετά την ανάγνωση του κειμένου από τον δήμαρχο σύμφωνα με την μειοψηφία .

ΨΗΦΙΣΜΑ:

Η Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα δρομολογούνται στον τομέα της Υγείας, η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα στο στόχαστρο των αλλαγών της Κυβέρνησης, εκφράζει την αγωνία της, τον προβληματισμό της αλλά και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συγχώνευση των παραπάνω νοσοκομείων, υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της ακριτικής μας περιοχής, αφού δεν ενοποιούνται μόνο διοικητικά αλλά μειώνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταργούνται οι καθημερινές εφημερίες στο νοσοκομείο μας, απαξιώνεται το έργο των νοσοκομειακών ιατρών και γενικότερα υποβαθμίζεται το νοσοκομείο μας σε ένα κέντρο Υγείας.
Είμαστε διαρρήδην αντίθετοι σε μια τέτοια εκδοχή αφού το νοσοκομείο Καστοριάς, έχει συντελέσει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο μας, διέσωσε ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας που σώθηκαν χάρη στην άμεση προσφορά υπηρεσιών. Εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του νομού Καστοριάς και όχι μόνο αφού η Καστοριά ως ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, δέχεται έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλο το χρόνο.
Στο βωμό, λοιπόν, της «δημοσιονομικής πολιτικής», θυσιάζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου μας που σηματοδοτεί την άρνηση της πολιτείας να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη υποχρέωσή της απέναντι στους πολίτες των συνόρων μας, που αποτελεί και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των πολιτών, να απολαμβάνουν δηλαδή καλές υπηρεσίες δημόσιας Υγείας στον τόπο κατοικίας τους.
Εξάλλου, δηλώσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νομού Κοζάνης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού ο τυφλός τοπικισμός σ’ αυτές τουλάχιστον περισσεύει. Σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση των νοσοκομείων, η κοινή λογική συμπράττει με τη λογική ότι ένα πλήρες εξοπλισμένο νοσοκομείο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της περιφέρειας!

Η Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, αποφάσισε ομόφωνα στα εξής :
Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή του ανθρώπου.
Η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Καστοριάς, θεωρείται αναγκαία, επιβεβλημένη, επιτακτική και μη διαπραγματεύσιμη.
Δεν δεχόμαστε και δεν επιτρέπουμε, οποιοδήποτε κλείσιμο, συγχώνευση ή υποβάθμιση του νοσοκομείου Καστοριάς.
Ζητούμε την αναβάθμισή του, εάν όχι την πολλά υποσχόμενη, από όλους τους κυβερνώντες των τελευταίων δεκαετιών, σύγχρονη κατασκευή του σε νέο χώρο στα όρια της πόλης της Καστοριάς, προς άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μας.
Ζητούμε την ενίσχυσή του από πλευράς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.
Καλούμε το λαό της Καστοριάς να βρίσκεται σε εγρήγορση και αγωνιστική κινητοποίηση, για δημόσια έκφραση στήριξης του νοσοκομείου Καστοριάς, αφού η σωστή παροχή υπηρεσιών υγείας, συνιστά ανυποχώρητη αξίωση της τοπικής μας κοινωνίας.
Καλούμε τους Βουλευτές του νομού μας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων – Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Καστοριάς κ. Φίλιππα Πετσάλνικο και Βουλευτή Ν.Δ. ν. Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, να μην ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα υποβαθμίζει το νοσοκομείο και την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους συμπολίτες τους.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, να θέσουν το θέμα του νοσοκομείου Καστοριάς ως αποκλειστικό θέμα σε ειδική συνεδρίασή τους και να ενισχύσουν με τις δυνάμεις τους τη δική μας φωνή διαμαρτυρίας, είτε υιοθετώντας το παραπάνω ψήφισμα είτε εκδίδοντας κάτι παρόμοιο. ( Η θέση μας θα ήταν δυναμικότερη εάν και οι 3 δήμοι συμφωνούσαν στο ίδιο κείμενο).
Καλούμε, επίσης, να οριστεί αντιπροσωπεία (πολιτικοί, κοινωνικοί, ιατρικοί φορείς κ.α), η οποία θα μεταβεί στο αρμόδιο Υπουργείο, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το σχετικό πρόβλημα.

«Στην Υγεία είναι σημαντικό το θέμα της εντοπιότητας. Κρίνονται ζωές συνανθρώπων μας»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΩΙΣΙΔΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Φεβρουάριος, 2011, 11:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ψήφισμα για Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς που δεν ήρθε ποτέ γιατί λογοκρίθηκε”

  1. Kompogiannis Emmanouil

    Δώστε χώρο στα νέα παιδιά της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ μας. Κύριε Μωισίδη συνεχίστε την προσπάθεια σας.Ανεξαρτήτος κομματικής ταυτότητας όλοι οι νέοι που εχουν εκλεγοί θα πρέπει να ενεργούν με γνώμονα το καλό της πόλης.(Ονόματα να μην λέμε)… Όσοι ζούμε εντός μα ακόμα πιο πολύ εκτός της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ θέλουμε να βλέπουμε να προχωρά αυτός ο τόπος.Διαμένω Θεσ/νίκη και δύο με τρεις μέρες Καστοριά λόγω τς δουλειάς μου και ακούω καλά λόγια για την πόλη μας μα δεν βλέπω τίποτα να γίνετε για να μείνουν οι νέοι εκεί. ΛΥΠΑΜΑΙ,σε λίγα χρόνια η πόλη θα έχει πιο πολλούς γέρους και αλβανούς.

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr