Δ.Άργους Ορεστικού » το νερό, τόσο των Αμπελοκήπων, όσο και της Μηλίτσας, είναι πόσιμο. Και οι δυο περιοχές λαμβάνουν νερό από την ίδια δεξαμενή »

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, μετά τις δημοσιεύσεις των πρόσφατων αναλύσεων νερού για τις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοκήπων και Μηλίτσας από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, ανακοινώνει τα εξής :

Στις εν λόγω αναλύσεις, το νερό της Μηλίτσας κρίνεται πόσιμο, ενώ αυτό των Αμπελοκήπων μη πόσιμο.

Διευκρινίζεται ότι :

Η Τοπική κοινότητα Μηλίτσας λαμβάνει 100% νερό από τη νέα γεώτρηση Αμπελοκήπων, μετά την επεξεργασία των φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατόπιν, την ανάλογη χλωρίωσή του. Οι δε Αμπελόκηποι, λαμβάνουν νερό κατά ποσοστό 15% περίπου από τη νέα γεώτρηση και 85% περίπου από την παλιά γεώτρηση. Στην παλιά γεώτρηση δεν ανιχνεύθηκαν ποτέ οι εν λόγω ουσίες. Συνεπώς, θα έπρεπε η παρουσία των ουσιών αυτών στους Αμπελοκήπους να είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Μηλίτσας.

Μετά από 3 χρόνια συνεχών μετρήσεων σε διάφορα εργαστήρια, στον Δήμο Άργους Ορεστικού και απ’ όσο γνωρίζουμε και στον Δήμο Καστοριάς, η συγκέντρωση τριχλωροαιθένιου είναι σαφώς μικρότερη από αυτή του τετραχλωροαιθένιου, το οποίο είναι και η ουσία που έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα (perchlor ή perc). Έως τώρα, σε όλες τις αναλύσεις, το τετραχλωροαιθένιο κυριαρχούσε συντριπτικά έναντι του τριχλωροαιθένιου, ενώ στη συγκεκριμένη ανάλυση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας συμβαίνει συντριπτικά το αντίθετο.

Οπότε, βάσει αυτών των δεδομένων, έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η όλη διαδικασία δειγματοληψίας, αποστολής, πρώτης παραλαβής, δεύτερης παραλαβής, αναλύσεων και αποτύπωσης αποτελεσμάτων, τίθεται υπό αμφισβήτηση, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι το νερό της νέας γεώτρησης διέρχεται μέσα από φίλτρα ενεργού άνθρακα (προσφάτως αλλαγμένα) και ότι οι αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικές τιμές.

Ως εκ τούτου, εμμένουμε ότι το νερό, τόσο των Αμπελοκήπων, όσο και της Μηλίτσας, είναι πόσιμο. Για οποιαδήποτε νέα αποτελέσματα από νέες δειγματοληψίες, ο Δήμος με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που τον διακρίνει, θα ενημερώσει τους δημότες του.

Επιπλέον, και για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος κατέθεσε εξώδικο στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, άμεσο πολιτικό προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, το οποίο παρουσιάζεται παρακάτω.

 

Συνέντευξη του Δημάρχου Α.Ορεστικού στο ΔΙΚΤΥΟ1 και στον Αντ.Παραρά

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Αύγουστος, 2018, 6:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Συνεντεύξεις. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr