Έκτακτο – Απόλυτη δικαίωση του δήμου Άργους Ορεστικού – Πόσιμο το νερό στους ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Σε λίγο επίσημη ενημέρωση από την Δ/νση Υγείας που μέχρι πριν λίγες ώρες με περίεργο ύφος μιλούσε για ανεύθυνα δημοσιεύματα σε σχέση με το νερό της Τ.Κ Αμπελοκήπων την στιγμή που πριν από λίγη ώρα ενημέρωναν τον δήμο Άργους Ορεστικού ότι έκαναν λάθος……

Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Καστοριάς μιλούσε για αμφιλεγόμενες μετρήσεις, η Δ/νση Υγείας έβγαλε λανθασμένη απαγόρευση, τους κατήγγειλε αμέσως ο δήμαρχος Άργος Ορεστικού.

Στο Δισπηλιό έπιναν νερό με τιμές πάνω από το όριο μήνες τώρα και από την Δ/νση υγιεινής δεν υπήρξε ούτε μια ενημέρωση η απαγόρευση.

Αυτά δεν γίνονται.

Η δικαιοσύνη να παρέμβει.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε την πρωινή ανακοίνωση της Δ/νσης Υγείας : 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καστοριάς, ως η πλέον αρμόδια για την διατήρηση υψηλού επιπέδου συνθηκών Υγείας και την σωστή διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που αφορούν την Δημόσια Υγεία στον Νομό μας, συνεχίζοντας τους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Δισπηλιού κατόπιν του προβλήματος που προέκυψε με το νερό, έκανε δειγματοληψία και από οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, όπως τους Αμπελόκηπους, τη Μηλίτσα, την Κρεπενή, το Μαυροχώρι και την Πολυκάρπη.

Τα δείγματα εξετάστηκαν από συνεργαζόμενο διαπιστευμένο εργαστήριο.

Σε δείγμα της 27-07-2018 που λήφθηκε από την κεντρική πλατεία Αμπελοκήπων, βρέθηκε υπέρβαση του ορίου στις παραμέτρους τριχλωρο και τετραχλωροαιθένιο και συγκεκριμένα 12,5μg αντί του επιτρεπόμενου ορίου 10μg, γεγονός που απαιτούσε λόγω μη ύπαρξης πρόσθετων πληροφοριών που ζητήθηκαν από το Δήμο Άργους Ορεστικού την ανάγκη έκδοσης απόφασης περιορισμού χρήσης νερού στον εν λόγω οικισμό, η οποία διαβιβάστηκε στο Δήμο Άργους Ορεστικού στις 06 Αυγούστου 2018 ώρα 12:54, όπως και  εκδόθηκε δελτίο τύπου προς ενημέρωση των καταναλωτών, στις 06 Αυγούστου 2018 ώρα 13:19.

Η δημοσίευση του περιορισμού χρήσης νερού δεν αποτελεί ούτε άκυρη, ούτε ανεύθυνη ενέργεια της υπηρεσίας με δεδομένο ότι ως ελέγχουσα αρχή, μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες εφόσον διαπιστώνεται υπέρβαση κάποιας παραμετρικής τιμής σε έλεγχο της αρχής που παρέχει το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης

Οι Υπηρεσίες Υγείας της ΠΕ Καστοριάς, στελεχώνονται από επιστήμονες με εξειδίκευση (υγειονομικούς υπαλλήλους) και οποιανδήποτε αμφισβήτηση ενεργειών τους μάλλον είναι επικίνδυνη.

Οι πρακτικές λοιπόν λένε: Όταν υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα, για τα προστατευθεί ο πληθυσμός, γίνεται απαγόρευση χρήσης, μέχρις επαναλήψεων και συσχετίσεων των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών με άλλα στοιχεία.

Δεν αφήνουμε τον κόσμο να καταναλώνει νερό με αυξημένες τιμές ρύπων και μετά να απολογούμαστε.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει και να προστατευθεί.

Μακάρι να μην είχαν βρεθεί αυτές οι τιμές. Τώρα όμως πρέπει να ληφθούν και σωστά λήφθηκαν μέτρα.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κόσμο, ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν την παρακολούθηση του φαινομένου με τακτικές λήψεις δειγμάτων, ευελπιστώντας στην συνεργασία του Δήμου, προς διασφάλιση των καταναλωτών από το φαινόμενο  στο συγκεκριμένο σύστημα ύδρευσης του οικισμού και ανακοινώσεις όποτε χρειαστεί, χωρίς αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις.

Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι η κατάσταση είναι εις γνώσιν της Εισαγγελικής Αρχής που δίνει όπου χρειαστεί και κατευθύνσεις επί των ενεργειών.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τη διαπίστευση του συνεργαζόμενου εργαστηρίου και αποτελέσματα που αφορούν τον οικισμό Αμπελοκήπων αλλά και επιπλέον αποτελέσματα όμορων οικισμών της περιοχής.

Δείτε εδώ την Διαπίστευση του Εργαστηρίου

Αποτελέσματα Οικισμού Αμπελοκήπων

Αποτελέσματα Οικισμού Δισπηλιού

Αποτελέσματα Οικισμού Κρεπενής

Αποτελέσματα Οικισμού Μαυροχωρίου

Αποτελέσματα Οικισμού Μηλίτσας

Αποτελέσματα Οικισμού Πολυκάρπης

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/169987

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Αύγουστος, 2018, 7:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr