Όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο για τη γρίπη

Όλα τα παιδιά από την ηλικία και έξι μηνών και άνω θα πρέπει ετησίως να εμβολιάζονται κατά της γρίπης, συστήνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Σύμφωνα με τη νέα σύσταση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής νοσηρότητας στο παιδί καθώς του κινδύνου θανάτου από γρίπη.

«Ο ιός της γρίπης είναι συχνός και απρόβλεπτος. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές ακόμα και σε υγιή παιδιά», εξηγεί ο Δρ Φλορ Μουνοζ, της Επιτροπής Μολυσματικών Νόσων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Και προσθέτει ότι «η ανοσοποίηση μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας του παιδιού λόγω γρίπης».

Σύμφωνα με τη σύσταση, οι παιδίατροι θα πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο σε όλα τα παιδιά από έξι μηνών και άνω από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα. «Προτείνεται δε η κλασσική ενέσιμη χορήγηση ως η αποτελεσματική μέθοδος για την ανάπτυξη ανοσίας έναντι όλων των στελεχών του ιού της γρίπης. Το αντιγριπικό εμβόλιο σε εισπνεόμενη μορφή είναι υποδεέστερης αποτελεσματικότητας, αν και μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν το κλασσικό εμβόλιο, αρκεί να είναι άνω των δύο ετών, υγιή και να μην έχουν υποκείμενη πάθηση», υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ο αριθμός των δόσεων του αντιγριπικού εμβολίου εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού και το ιστορικό ανοσοποίησής του. Για τα παιδιά έξι μηνών έως οκτώ ετών χρειάζονται δύο δόσεις την πρώτη φορά που κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ τα παιδιά εννέα ετών και άνω χρειάζονται μόνο μια δόση, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού τους.

Τέλος, τα παιδιά με αλλεργία στο αβγό μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης με τις ίδιες προφυλάξεις που λαμβάνονται για κάθε άλλο εμβόλιο. Οι έγκυες γυναίκες μπορούν επίσης να το κάνουν σε οποιαδήποτε φάση της κύησης, σύμφωνα με τους αμερικανούς ειδικούς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Σεπτέμβριος, 2018, 9:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr