Κωτούλας : Ζητώ έκτακτο Δ.Σ για τις συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς »

Επιστολή ΚΩΤΟΥΛΑ στον πρόεδρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Κε Πρόεδρε, πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ, όπως επίσης από πληγέντες οικογένειες και υπαλλήλους των παιδικών σταθμών , ότι το νομικό πρόσωπο του Δήμου Καστοριάς, δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ ως όφειλε, σύμφωνα με τις κείμενες νομοθεσίες ενώ ήδη ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και οι ημερομηνίες τρέχουν χωρίς όμως να μας δίνουν το δικαίωμα του άπλετου χρόνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Παράλληλα να επισημάνω πως η όλη κατάσταση δίνει τροφή για παραφιλολογίες, υπονοούμενα και κατηγορίες όπως την μετακίνηση – απώλεια χρημάτων, την έλλειψη συμφωνηθέντων χορηγήσεων εκ του Δήμου, ενώ επίσης και διάφορες συζητήσεις για ευθύνες περί μη νομιμότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί και άλλα πολλά για τα οποία αν ισχύουν θα πρέπει να επεξηγηθούν και να επιλυθούν.

Μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας 17 τουλάχιστον εργαζομένων, την υποβάθμιση από την έλλειψη προσωπικού σε μια τέτοια ευαίσθητη δομή, μάλιστα με εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά χρήματα , χωρίς δηλαδή να επιβαρύνουν τον Δήμο Καστοριάς, και ενώ σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει οι συμβάσεις σε αυτές τις δομές , στο Δήμο μας έχει παγώσει η κατάσταση κωλυσιεργώντας αφού ήδη παρήλθαν οι ημερομηνίες .

Ζητώ την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την επίλυση του σοβαρού ζητήματος που αφορά το μέλλον υπαλλήλων αλλά και των ολιγοστών νέων ανθρώπων από αυτούς που προσπαθούν να μείνουν στο Δήμο, ενώ παράλληλα να δοθούν εξηγήσεις για την όλη ταλαιπωρία ,καθυστέρηση με αποδέκτες τους Δημότες Καστοριάς.

 

Με εκτίμηση

 

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Δημήτρης Κωτούλας Καστοριά 5/9/2018

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Σεπτέμβριος, 2018, 11:19 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr