Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, έληξε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που σχεδίασε και οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Για τρεις μήνες, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώθηκαν με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και προσέφεραν 2.751 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.

Το ταξίδι στον κόσμο των δεδομένων έληξε και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς παιδιά, και εθελοντές.

Με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη, καινούργια και παλιά βιβλία και με έμφαση στους αριθμούς, τα παιδιά-ερευνητές παρατήρησαν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στον κόσμο των μελισσών.

Δεδομένα ακόμη, μέσα στους ανθρώπους της πόλης μας, μαθαίνοντας να παρατηρούν τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ έμαθαν πώς να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο. Τα δεδομένα αυτά, τα παιδιά τα ανέλυαν, τα ερμήνευαν και τα αξιολογούσαν.

Στη φετινή 7η καλοκαιρινή εκστρατεία, που οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς πραγματοποίησε από 20/6 έως 7/9/2018, 18 δράσεις, τις οποίες παρακολούθησαν 300 παιδιά 4-13 ετών, υλοποιημένες από 12 εθελόντριες.

Ευχαριστούμε τις εθελόντριες: Ανδρομάχη Τζήμα,Έλενα Μιχούλα,Χαρά Σαριγιαννίδου, Κόλκα Αλεξία, Ρουσούλη Ιφιγένεια,Εφη Τσανούσα, Ελένη Γερακιώτη, Μαρία Δούκα, Στάμου Χρυσούλα, Αργυρώ Μουρατίδου,Βάλια Λαφαζάνη καιΠολυξένη Λιάνου

Κατά διάρκεια της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, οι Βιβλιοθήκες αξιοποίησαν εποικοδομητικά την προτεινόμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη βιβλιογραφία 200 τίτλων παιδικών βιβλίων. Οι δράσεις ενέπνευσαν χιλιάδες παιδιά και οι Βιβλιοθήκες μεταμορφώθηκαν σε εργοστάσια δεδομένων, παρατήρησης του κόσμου και αλληλεπίδρασης.

Η διοργάνωση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Η Εθνική Βιβλιοθήκη ενδυναμώνει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και σχεδιάζει πρωτότυπες πανελλήνιες δράσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Σεπτέμβριος, 2018, 4:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr