Λίγα λόγια, μετά την 83η ΔΕΘ …

Με την φετινή παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτές δεν είναι μόνον ότι εμείς έχουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας αλλά η ίδια η στόχευσή μας είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι έλληνες πολίτες. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε αποσπασματικά μέτρα μέσα στον πανικό του.

Η ΝΔ θα μειώσει αμέσως και δραστικά τους φόρους και τις εισφορές στους εργαζομένους και στους εργοδότες γιατί μόνον έτσι μπορεί να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με απλά λόγια εμείς προσβλέπουμε να δημιουργηθεί νέος πλούτος στην οικονομία που θα αυξήσει το πραγματικό εισόδημα όλων των Ελλήνων και όχι να μοιράζουμε, στο τέλος κάθε χρόνου, επιδόματα φτώχειας στους πολίτες όπως κάνει, εδώ και τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αφαιμάξει προηγουμένως με ασύλληπτη φορολόγηση τη μεσαία τάξη και όλους τους Έλληνες που τελικά τους φτωχοποίησε.

Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν θα συμβιβαστούμε, με τη μίζερη Ελλάδα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίζεται τη φτώχεια που ο ίδιος προκάλεσε, μοιράζοντας επιδόματα σε αυτό που θεωρεί εκλογικό του ακροατήριο, γιατί θέλει εξαρτημένους τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δώσει πολλές ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, γιατί μόνον έτσι θα αμβλυνθούν οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες.

Και όταν λέμε σε όλους τους Έλληνες, το εννοούμε.

Γιατί εμείς θέλουμε να ενώσουμε ξανά και όχι να διχάσουμε.

Το σύνθημά τους «ή εμείς ή αυτοί», το αφήνουμε στον κ. Τσίπρα. Αυτός είναι κολλημένος σε ένα παρελθόν, που υπάρχει μόνο στο ιδεοληπτικό μυαλό του.

Εμείς κοιτάμε μόνον την Ελλάδα του αύριο και αυτή θα τη χτίσουμε όλοι μαζί.

Έτσι λοιπόν τα βασικά μέτρα που προτείνουμε και για τα οποία δεσμευόμαστε, είναι:

 • Μείωση της συνολικής επιβάρυνσης εργαζομένων και εργοδοτών. Θα ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που θα έχει πολλές μορφές με στόχο πάντα την αύξηση του πραγματικού εισοδήματός τους.

 • Σταδιακή μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%, εντός τετραετίας.

 • Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22%, που ισχύει σήμερα.

 • Σταδιακή κατάργηση, μέχρι το 2021, του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 • Μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στο 13% από 24%. Και τελικά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

 • Μείωση, στα επόμενα δύο χρόνια, του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη.

 • Μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα, έτσι ώστε ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη να μειωθεί, στο 24%, από 40% ,που βρίσκεται σήμερα.

 • Αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα, για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων κατοικιών.

 • Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων, με συντελεστή 10%.

του Απόστολου Τσένη *

* Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Σεπτέμβριος, 2018, 9:55 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr