Τσιφλικιώτης ΄΄Η απόλυτη παράδοση.Ο ξεπεσμός έχει και αυτός τα όρια του»

Η περήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα οδήγησε στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου, στην δημιουργία του υπερταμείου που δεσμεύει την εθνική μας περιουσία για 99 χρόνια και στην υποχρέωση εάν το ελληνικό Δημόσιο δεν καταφέρει να αποπληρώσει κάποια δόση από το δάνειο των 86 δισ. ευρώ που υπέγραψε με το τρίτο μνημόνιο, τότε οι δανειστές θα μπορούν να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, μέχρι του ποσού των 25 δις ευρώ. 
Προς υλοποίηση της ανωτέρω υποχρέωσης με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Από το Νομό Καστοριάς, ο οποίος είναι σταθερά πρωταθλητής αρνητικών επιδόσεων, εκχωρήθηκαν 170 ακίνητα και εκτάσεις γης ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, τριπλάσια περίπου από ότι στους υπόλοιπους 3 νομούς της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (8 ακίνητα και εκτάσεις γης στην Κοζάνη, 18 ακίνητα στη Φλώρινα και 38 ακίνητα στα Γρεβενά).
Το τεράστιο και σκανδαλώδες θέμα βρίσκεται στο είδος των ακινήτων που εκχωρήθηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), καθώς ανάμεσα τους, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, βρίσκονται μνημεία της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, το φυσικό μας περιβάλλον, καθώς και κτίρια και εγκαταστάσεις υποδομών της περιοχής μας (το κτίριο και η γύρω έκταση του ΤΕΙ, το Διοικητήριο, το αρχοντικό Σκούταρη, ο Μεντρεσές, το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης, όλη η παραλίμνια περιοχή ακόμη και το τμήμα που είναι χαρακτηρισμένο ως NATURA, το ρέμα Γκιόλε, η αγροτική Γη του αναδασμού στην Μεσοποταμία, το Γήπεδο στο Νταηλάκι, δασικές εκτάσεις, το Τελωνείο Καστοριάς και πολλά άλλα)
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, το φυσικό μας περιβάλλον, οι υποδομές μας, δεν είναι απλοί και ανώνυμοι κωδικοί ΚΑΕΚ του Εθνικού Κτηματολογίου, για να μπορούν απερίσκεπτα και ανάλαφρα να δίνονται προς εκποίηση. Ο ξεπεσμός έχει και αυτός τα όρια του.
 
 
 
 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Σεπτέμβριος, 2018, 5:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr