Δεν ανασκευάζουν τα Σκόπια: Οι δηλώσεις Ζ.Ζάεφ περί «μιας Μακεδονίας» παραμένουν ως έχουν!

Συνεχίζεται το παιχνίδι των Σκοπιανών με την Ελλάδα αναφορικά με τις δηλώσεις Ζόραν Ζάεφ περί μιας και μοναδικής «Μακεδονίας» δηλαδή της… «δικιάς» του ψευδεπίγραφης.

Παρά το γεγονός της υποτιθέμενης ανασκευής των δηλώσεων το ΜΙΑ (το ψευδομακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων) εξακολουθεί να έχει αναρτημένο στη σελίδα του το αρχικό κείμενο των δηλώσεων Ζάεφ,  ως να μην συνέβη τιποτα, υποστηρίζοντας έτσι οι Σκοπιανοί με τον τρόπο τους, το δικό τους ιδεολόγημα ότι είναι οι μόνοι «Μακεδόνες», και αυτό χωρίς να έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία. 

Σήμερα, μία ημέρα μετά το επεισόδιο, το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, ακόμη και σήμερα, παραμένει ενεργό το link  (στη δεύτερη παράγραφο της 2ης ερώτησης) της συνέντευξης που περιέχει τις εμπρηστικές δηλώσεις Ζάεφ.

«Μοιράζομαι και κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας στη Διασπορά σχετικά με τη σύνθετη ονομασία και με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», γεγονός που δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό.

Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά η δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δε θα υπάρξει άλλη στον κόσμο. »

Μετά την ανασκευή της συνέντευξης η παράγραφος έγινε ως  εξής:

 «Όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη χώρα μας. Και κανείς δε θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί ξανά τη Μακεδονία μας. Ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» κάνει διάκριση και επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα που ονομάζονται Μακεδονία».

Παρόλα αυτά το αρχικό κείμενο εξακολουθεί να είναι αναρτημένο, με τα Σκόπια να παίζουν το δικό τους παιχνίδι, αρνούμενα ουσιαστικά να αποδεχθούν το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» πλην της δικής τους!

Σήμερα Σεπτεμβρίου το πρακτορείο ειδήσεων MIA επανήλθε στο θέμα λέγοτνας ότι η αλλαγή του κειμένου έγνε αλλά όχι απο ελληνική παρέμβαση:

«Όσον αφορά τις ερωτήσεις διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση της συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο ‘Οργανισμός Πληροφοριών των Σκοπίων (MIA)’ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Αθήνας, όπως μεταδίδεται, αλλά ούτε και από κανέναν άλλον.

Το μόνο πράγμα που είναι αληθές είναι ότι μετά από τις αντιδράσεις που δεχθήκαμε από τον Τύπο σχετικά με τη συνέντευξη, το κείμενο επανεξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει λανθασμένες ερμηνείες, για τις οποίες υπήρξε άμεση διόρθωση και οι ίδιες διορθωμένες πλέον δηλώσεις δημοσιεύθηκαν προς το αναγνωστικό κοινό.

Ο κανόνας που ισχύει στα πρακτορεία ειδήσεων είναι ότι όταν γίνονται λάθη τότε αυτά διορθώνονται, προστίθενται στις ειδήσεις, και μόνο όταν πρόκειται για εντελώς ανακριβή νέα να αποσύρονται», αναφέρει σε ανακοίνωση το πρακτορείο ειδήσεων».

pronews.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Σεπτέμβριος, 2018, 10:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr