Απόφαση – σταθμός του Ειρηνοδικείου Λάρισας – Επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό σε εργαζόμενους

Δύο αποφάσεις – σταθμός εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Λάρισας και αφορούν τη δικαίωση εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι διεκδικούσαν την καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού.

Υπογραμμίζεται πως αντίστοιχες θετικές για τους εργαζομένους αποφάσεις είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται στη Λάρισα, ενώ είναι από τις ελάχιστες που καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπάλληλοι στη Δημοτική Πινακοθήκη και την Περιφέρεια

Η πρώτη απόφαση αφορά δύο εργαζόμενους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και η δεύτερη απόφαση περιλαμβάνει 32 εργαζόμενους στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Και στις δύο περιπτώσεις θα αποδοθούν στους εργαζόμενους ο 13ος και ο 14ος μισθός για τα έτη 2015, 2016 και 2017, ενώ το συνολικό ποσό φτάνει για κάθε έναν ξεχωριστά τα 2.500 ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης

Θα πρέπει να επισημανθεί πως στο σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων αναφέρεται ότι η σχετική νομοθετική διάταξη «τυγχάνει ανεφάρμοστη ως αντικείμενη στο Σύνταγμα και στις έχουσες υπερνομοθετική ισχύ διατάξεις των διεθνών συνθηκών, καθόσον τους στερεί το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης Ελλήνων μισθωτών».

Οι δικαστικές αποφάσεις είχαν βγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι και στις δύο περιπτώσεις εκπροσωπήθηκαν από τον Λαρισαίο δικηγόρο Παύλο Μαουσίδη.

Η απόφαση είναι πρωτόδικη και σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων και τα νομικά πρόσωπα μπορούν να αφήσουν έφεση. Για να καταβληθούν τα χρήματα θα πρέπει οι αποφάσεις να τελεσιδικήσουν.

newsit.gr με πληροφορίες και από: larissanet

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Οκτώβριος, 2018, 5:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr