Έφτασε και στον Τύρναβο το φυσικό αέριο

Κατά το 2033 στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ………

 

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο Τύρναβος πλέον είναι μεταξύ των πόλεων της χώρας που διαθέτουν φυσικό αέριο για οικιακή, επαγγελματική χρήση αλλά και για χρήση σε δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Οι κάτοικοι του Τυρνάβου ανταποκρίθηκαν θετικά στην εξέλιξη αυτή καταθέτοντας αιτήσεις σύνδεσης προς την επιχείρηση του φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με σεβασμό στους νέους καταναλωτές.

Αναλυτικότερα, το ενδιαφέρον των κατοίκων του Τυρνάβου είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 1.500 αιτήσεις σύνδεσης, και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις ανέρχονται σε 77 μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι 11 αφορούν Δημοτικά Κτίρια, και που από το φετινό χειμώνα θα είναι σε θέση να επωφεληθούν της χρήσης φυσικού αερίου.

Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί 6,7 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης και έως το 2022 το δίκτυο αναμένεται να φτάσει 19,5 χλμ, με μέγιστη ετήσια κατανάλωση 1,9 εκ. κυβικά , μια επένδυση ύψους άνω των 3,5 εκ. ευρώ. Η ανάπτυξη του Δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Τυρνάβου, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Χθες το πρωί στο χώρο του σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου CNG, στον Τύρναβο βρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ Λεωνίδα Μπακούρα και στελέχη της εταιρείας.

Ο κ. Μπακούρας, ενημέρωσε τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό αλλά και τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια του Δήμου, ότι το δίκτυο του Τύρναβου έχει τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ήδη κατασκευασμένου δικτύου Χαμηλής Πίεσης με τροφοδοσία από το σταθμό αποσυμπίεσης CNG.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, αρχικά επεσήμανε τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία, το οποίο εξυπηρετεί το 59% του πληθυσμού, με τον αριθμό συμβολαίων να ανέρχεται στις 95.713 για το σύνολο της Θεσσαλίας. Μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο ο αριθμός των συμβάσεων που υπεγράφησαν έφτασε τις χίλιες με την ίδια αυξητική πορεία να παρουσιάζεται και κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι είναι μεγάλη η ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την εξέλιξη των ενεργειών για την επίτευξη του στόχου της τροφοδότησης του Τυρνάβου με φυσικό αέριο.

Επιπλέον, αναφέρει ότι για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση για το έτος 2018 για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις. Επισημαίνεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 10302 που είναι ο αριθμός Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μπορούν να καλούν οι πολίτες 24 ώρες το 24ωρο για να αναφέρουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρατηρείται στην παροχή του συστήματος φυσικού αερίου.

Επιπροσθέτως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώνει ότι την 12 και 13 Οκτωβρίου 2018 θα βρίσκεται στην πλατεία του Τυρνάβου το Όχημα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το προσωπικό της από τις 09:00 π.μ έως 17:00, προς ενημέρωση των κατοίκων του Τυρνάβου για νέες Συνδέσεις στο Δίκτυο του Φυσικού Αερίου αλλά και την ασφαλή χρήση του καυσίμου.

Τέλος, επίσημη εκδήλωση των εγκαινίων του Σταθμού Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στον Τύρναβο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

eleftheria.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Οκτώβριος, 2018, 5:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr