Η ΧΑΜEΝΗ ΤΙΜH ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡAΤΗ

Αρθρο του Βασίλη Κωνσταντίνου για τον Alphafm.gr
Στην πρώτη δοκιμασία του δημοτικού συμβουλίου απομυθοποιήθηκε αμέσως η δυναμική του νέου δημοτικού συμβουλίου  γενικά και της κυβερνώσας παράταξης εδικά. Το χειρότερο όμως είναι ότι φάνηκε καθαρά η αδυναμία συνεννόησης  μεταξύ των τριών παρατάξεων. Η ευθύνη βαρύνει πάντα την πλειοψηφία αλλά και η μειοψηφία δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα..Η έλλειψη επικοινωνίας σε αρχηγικό αλλά και σε επίπεδο συμβούλων σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς μπορεί να αποβεί μοιραία. Εφόσον χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία χρειαζόταν και από πριν συνεννόηση . Έγινε; Αν πίστευαν στον θεσμό έπρεπε να κάνουν  εξοντωτικό διάλογο και στο τέλος ένα  λογικό  συμβιβασμό. Αν πιστεύανε στον θεσμό! Αν τον θεωρούσαν απαραίτητο! Γεννάται λοιπόν  ένα μείζον ερώτημα. Το ήθελαν; ήθελαν κάποιον που: «Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις
υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους¨»
αναφέρει ο σχετικός νόμος. Κάποιον δηλαδή που εμπνέει εμπιστοσύνη στον πολίτη και σεβασμό αν όχι ένα σχετικό  «φόβο» στην διοίκηση και στους εκλεγμένους;  Είναι πολλοί που έχουν αυτά τα προσόντα! Προφανώς όχι!  ‘Oταν διάβαζα τον Καλλικράτη το παρακάτω:
« Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»
, γέλασα αυθόρμητα ! Κατάλαβα ότι η θέση θα προσφερθεί προεκλογικά σε πολύ κόσμο και κατόπιν αυτές οι υποσχέσεις για να μαζευτούν θα είναι φύσει αδύνατο!. Έγινα και ο ίδιος  δέκτης  «σχετικής υπενθύμισης της θέσης» από  περιφερειακούς υποστηρικτές  για να μην αδικήσω κάποιους. Ξαναγέλασα. Σε πόσους άλλους είχαν προσφέρει την θέση; Φαινόταν αμέσως ότι ο θεσμός δεν θα λειτουργήσει ! Γιατί χρειάζεται κατά αρχάς εσύ ο ίδιος να πιστεύεις κάτι για να πετύχει. Η μόνη θέση που δεν έπρεπε να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήτα αυτή!!Αφού χρειαζόταν η πλειοψηφία των δύο τρίτων! Επομένως άτομο  κοινής αποδοχής. Πρόσωπο που θα το πιστεύουν και θα το αποδέχονται πέραν από την κυβερνώσα παράταξη και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά και η τοπική κοινωνία. Και δύο μήνες προθεσμία! Μόνο δύο μήνες! Πότε έγινε η σχετική διαδικασία. Στο τέλος!

Φτάνει πια με τις «δήθεν διαδικασίες» Είναι ευθύνη όλων να αλλάξουμε μυαλά και να αρχίσουμε να κτίζουμε μία άλλη σχέση με τον πολίτη. Να τον σεβόμαστε! Οι κυβερνώντες να αρχίσουν να ψηφίζουν  νόμους που  εφαρμόζονται. Που θα είναι λειτουργικοί. ΄Όχι εντυπωσιασμός και «περιτύλιγμα». ουσία. Αν έγραφε ο νόμος ότι αν δεν ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο τότε μία επιτροπή διευρυμένη από τοπικούς εκλεγμένους φορείς θα αναδείξει τον συμπαραστάτη με σχετική πλειοψηφία ,τι λέτε θα εύρισκαν λύση ή όχι; Η  να επιλέγεται από τα δύο τρίτα της μειοψηφίας. Με φανερή ψηφοφορία! Είναι ανθρώπινο να χάνεις στο διάβα σου την πορεία. Τι είναι όμως όταν καταλάβεις το λάθος σου και συνεχίζεις; Αυτό έπαθε η πατρίδα μας! Συνεχίζει ακάθεκτη! Λάθη επί λαθών. Ο θεός να βάλει το χέρι του να μην βρούμε μπροστά μας βράχια!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Μάρτιος, 2011, 10:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η ΧΑΜEΝΗ ΤΙΜH ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡAΤΗ”

  1. xkastor

    Σχεδόν με όλα τα άρθρα του κ.Κωνσταντίνου διαφωνώ.Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ και μάλιστα με εκπλήσει ευχάριστα.Ημούν σίγουρος οτι το άρθρο του θα αποθέωνε και θα ευγνωμονούσε τον νέο δήμαρχο που ήρθε να μας σώσει απο τους κακούς που τόσα χρόνια μας κυβερνάνε
    Αντιθέτως είδα ένα άρθρο που λέει αλήθειες χωρίς σκοπιμότητες χωρίς να χαιδευεί κανέναν και κυρίως τα αυτιά του χαρισματικόυ ηγέτη, Μανώλη.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr