Η χαρά στον γάμο «διαρκεί μόνο τρία χρόνια» σύμφωνα με έρευνα

Τον πρώτο χρόνο τα επίπεδα ευτυχίας χτυπούν… κόκκινο, ενώ μετά από τρία χρόνια υποχωρούν τελείως – Στο χωρισμό, συνήθως οι γυναίκες παίρνουν την πρωτοβουλία να ζητήσουν διαζύγιο

 

Μόλις τρία χρόνια διαρκεί η περίοδος χαράς στον γάμο, με τον πρώτο χρόνο να είναι ο πλέον ευτυχισμένος, σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου του Ταϊβάν, που δημοσιεύτηκε στην Journal Of Happiness Studies.

Με βάση την έρευνα, που στηρίχθηκε σε δεδομένα άνω της δεκαετίας, μετά τον πρώτο χρόνο, η χαρά σταδιακά μειώνεται, πριν υποχωρήσει τελείως μετά από τρία χρόνια.

 

Πάντως, παρότι τα επίπεδα της χαράς μειώνονται, οι παντρεμένοι μακροπρόθεσμα θεωρούνται πιο ευτυχείς από τους εργένηδες. Την ίδια ώρα, η διακοπή ενός γάμου, είτε λόγω διαζυγίου είτε λόγω θανάτου, βυθίζει το άτομο σε πολύ χαμηλά επίπεδα δυστυχίας.

Ενδιαφέρον έχουν και τα αποτελέσματα της έρευνας για τον χωρισμό, καθώς μια δυστυχισμένη σύζυγος θεωρείται πιο πιθανό να πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει διαζύγιο απ’ ότι ένας δυστυχισμένος άνδρας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το σημαντικό της έρευνας δεν είναι η απλή ενθάρρυνση του γάμου, αλλά η διευκόλυνση των ποιοτικών σχέσεων. 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Οκτώβριος, 2018, 7:17 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr