ΕΚΤΑΚΤΟ – Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ από το ΚΙΝΑΛ για την γουνοποία και απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία απαγορεύουν ξαφνικά το εμπόριο γούνας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Μόλις έσβησαν τα φώτα από το FUR SHOPPING FESTIVAL, διαπιστώσαμε με λύπη μας ακόμα μια φορά, πως η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να «σβήσει» τον κλάδο της γουνοποιίας δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα και βάζοντας μονίμως εμπόδια. 

Η ιδεοληψία που διακατέχει την κατ’επάγγελμα οικολογική αριστερά εναντίον του κλάδου είναι άνευ προηγούμενου, όπως και ένα από τα τελευταία νομοθετήματα της :

Στο νόμο 4557/2018 που αφορά την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» εντάσσει στα υπόχρεα πρόσωπα τις επιχειρήσεις ειδών γουνοποιίας και δερμάτινων ειδών. Αν ανατρέξει κανείς και διαβάσει στην ΠΟΛ 1204/2018 τα μέτρα «δέουσας επιμέλειας» όπως τα αναγράφει, θα διαπιστώσει ότι απλά με αυτά που απαιτούνται είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει εμπόριο γουνοποιίας, είτε χονδρικής, είτε λιανικής πώλησης και επί της ουσίας μπαίνει οριστικό ΤΕΛΟΣ στον κλάδο.

Προαπαιτούμενα όπως η εξακρίβωση και επαλήθευση ταυτότητας του πελάτη πριν τη διενέργεια συναλλαγής και της ταυτότητας του πραγματικού δικαιούχου πριν την σύναψη επιχειρηματικής σχέσης, εκτός από απίθανα, καθιστούν απογοητευτική την πώληση ειδών του κλάδου. 

Μετά από αυτά προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

1. Γνωρίζει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και η υφυπουργός τα παραπάνω; Συμφωνούν; Αν όχι τι σκοπεύουν να κάνουν για να προστατέψουν τον κλάδο;

2. Ενημερώθηκαν οι επίσημοι φορείς ( Επιμελητήριο, Ομοσπονδία, Σύνδεσμοι ) από την κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή; Ποια η θέση τους; 

 Υ.Γ.1 Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Πρέπει να γίνει γρήγορα σωστός χειρισμός και να αποδεσμευθεί ο κλάδος από τα παραπάνω.     

Υ.Γ.2    ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

   ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Νοέμβριος, 2018, 11:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr