Γ. Κασαπίδης, για θέματα του ελαιολάδου

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Τομεάρχης
Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, για θέματα του ελαιολάδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια μοναδική ευκαιρία στα χρονικά της χώρας για το ελαιόλαδο αφήνει η κυβέρνηση να πάει χαμένη, χωρίς να συναισθάνεται την  αγωνία και τη ζημία των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους να μένει απούλητο ή να πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους.

Συγκεκριμένα, μετά  το διατροφικό σκάνδαλο από τον Ιούνιο του 2010 με τα νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα στην αγορά των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί καταναλωτές στρέφονται εναντίον των εμπόρων και προμηθευτών των νοθευμένων ελαιολάδων.

Την ίδια στιγμή αναζητούν στην αγορά γνήσιο και ποιοτικό ελαιόλαδο που όμως δεν υπάρχει.

Το κενό αυτό στην αγορά και τη χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και το εθνικό μας προϊόν, η κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες τα αφήνει ανεκμετάλλευτα.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο δεν ενεργοποιεί και την διεπαγγελματική ελαιολάδου και όλους τους ενδιαφερόμενους για το καλό της πατρίδας;

Γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε, μέχρι σήμερα, στην επιτάχυνση των διαδικασιών τυποποίησης και πιστοποίησης, με στόχο την ανταγωνιστικότητα και εμπορευσιμότητα του Ελληνικού λαδιού στις διεθνείς αγορές;

Πόσες άλλες τέτοιες ευκαιρίες θα μας παρουσιαστούν και, μάλιστα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για της  χώρα μας;

Τριάντα βουλευτές της Ν.Δ. καταθέσαμε  σχετική ερώτηση πιέζοντας την κυβέρνηση να μην αφήσει να πάει άλλος χρόνος χαμένος».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάρτιος, 2011, 9:52 πμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr