Τράπεζες: Πλειστηριασμοί και για σπίτια κάτω των 100.000 ευρώ

 

«Ο νόμος Κατσέλη θα ισχύει και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, ωστόσο, θα πρέπει να καταστούν πιο περιοριστικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε σχέση με το εισόδημα αλλά και την αξία των ακινήτων, για την οποία οι τράπεζες έχουν προτείνει να μειωθεί κάτω από τις 100.000 ευρώ». Την απάντηση αυτή έδωσε σε ερώτηση της «Ν», κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Economist στο Βερολίνο, ο αναπλ. CEO της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης.

Ο κ. Καλαντώνης αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θερμό ζήτημα για το πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και φυσικά την ελληνική κοινωνία, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση για τις τελικές αποφάσεις είναι σε εξέλιξη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη ένα σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και αφορά το λεγόμενο κυπριακό μοντέλο, που προβλέπει ότι το κράτος θα καταβάλλει το 1/3 της εκάστοτε δανειακής δόσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης αποπληρώνει τα υπόλοιπα 2/3 της οφειλής.
 
Του Βασίλη Κωστούλα
vkost@naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Δεκέμβριος, 2018, 5:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr