Υπολογίστε από τώρα πόσα θα πάρετε ως κοινωνικό μέρισμα

Με την δημοσίευση της υπουργικής απόφαση στο ΦΕΚ –ενδεχομένως εντός της ημέρας- ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του φετινού έκτακτου κοινωνικού μερίσματος. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα ενώ η πίστωση των ποσών –συνολικού ύψους 710 εκατ. ευρώ- στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 1,4 εκατομμυρίων νοικοκυριών, θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Εκτός συνταρακτικού απροόπτου, τα εισοδηματικά κριτήρια δεν θα τροποποιηθούν. Με αυτό το δεδομένο, μπορείτε από τώρα να υπολογίσετε το ύψος του κοινωνικού μερίσματος ανάλογα με τη σύνθεση του δικού σας νοικοκυριού. Είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθούν ως κριτήριο τα εισοδήματα του 2017 όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ενώ πιθανή είναι η τροποποίηση των περιουσιακών κριτηρίων. Τα τελευταία βέβαια, δεν επηρεάζουν το ύψος του μερίσματος αλλά μόνο το αν θα ενταχθείτε ή όχι στον τελικό κατάλογο των δικαιούχων.

Η σύνθεση του νοικοκυριού, δηλαδή ο αριθμός των ενήλικων και ανήλικων μελών που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, παίζει καθοριστικό ρόλο. Στο άθροισμα του εισοδήματος, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τα άτομα που εμφανίζονται ως φιλοξενούμενα. Ειδική μέριμνα θα γίνει και φέτος για τα μονογονεϊκά νοικοκυριά. Το εργαλείο του fpress.gr καλύπτει και αυτές τις περιπτώσεις. Προσοχή: δεν έχει ενσωματωθεί στο εργαλείο η πρόβλεψη για τα άνεργα μέλη καθώς και για τα μέλη με προβλήματα αναπηρίας καθώς θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η υπουργική απόφαση και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Πέρυσι, υπήρξε ειδική μεταχείριση τόσο για ανέργους (αφαιρούνταν ένα μέρος του εισοδήματός τους σε περίπτωση που έχαναν τη δουλειά τους μέσα στο έτος), όσο και για τις οικογένειες στη σύνθεση των οποίων υπήρχε και μέλος με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Δείτε το ειδικό εργαλείο που κατασκεύασε το fpress.gr για να υπολογίσετε το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα σε λίγα δευτερόλεπτα ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Δεκέμβριος, 2018, 8:28 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr