κ.Δήμαρχε κ.Στεργιόπουλε……..Μειώνονται για το 2019 τα δημοτικά τέλη στα Χανιά

Στοιχεία του προϋπολογισμού που αφορούν την πολιτική του προς τους δημότες παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Μαράκης και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Δέσποινα Νικολακάκη. «Το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των τελών που καταβάλουν οι δημότες και οι επιχειρήσεις», τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μειώσεις δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα. « Μιλάμε για ανταποδοτικά τέλη που επιβάλουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Βάμβουκας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι εκτός από τις μειώσεις των τελών προβλέπονται έργα από ιδίους πόρους του δήμου καθώς και επενδύσεις που αφορούν τις υπηρεσίες που παράγουν ανταποδοτικό έργο. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Μαράκης για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει μειώσεις 5% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που καταβάλουν τα νοικοκυριά.

 

Ακόμα μείωση τελών για αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες, μείωση τελών για το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων πόρτα- πόρτα από επιχειρήσεις έως και 35%, μείωση έως και μηδενισμό τελών για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως διευκρίνισε η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, το ποσοστό μείωσης των τελών για ωφελούμενους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) θα είναι 50%, ενώ προβλέπεται πλήρης απαλλαγή στους ωφελούμενους της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου και σε όσους λαμβάνουν συσσίτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Δεκέμβριος, 2018, 5:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr