Θ. Καρυπίδης: Πρόσληψη 1,000 ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα πρόσληψης 300 επιστημόνων στην Περιφέρεια και τους Δήμους της

«Να σας δώσω και κάποιες άλλες ειδήσεις, χθες αργά επέστρεψα από την Αθήνα όπου είχα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας τον κ. Ηλιόπουλο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά, το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν και οι οριστικές ανακοινώσεις για το ότι διασφάλισα την άμεση πρόσληψη από 250 έως 300 επιστήμονες που θα στελεχώσουν όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να μπορέσουν να τρέξουν απρόσκοπτα και γρήγορα το έργο μας, από γεωπόνους, κτηνιάτρους, οικονομολόγους, «πληροφορικάριους» κ.α., θα γίνει και μια συζήτηση για το πως αυτό θα το διευρύνουμε και σε επίπεδο δήμων γιατί όπως ξέρετε υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό για την υλοποίηση των έργων αλλά και της πάταξης της γραφειοκρατίας που δυστυχώς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που κατ επέκταση θα βοηθήσει και τον ιδιωτικό τομέα».

15 εκατομμύρια για πρόσληψη 1,000 ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Η Καστοριά βαρόμετρο
«Επιπλέον θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για τη Δυτική Μακεδονία που θα αγγίξει περίπου τα 15 εκ. ευρώ, θα προσληφθούν άμεσα και για κατάρτιση, για να δοθεί κατεύθυνση για την καινοτομία που αναπτύσσουμε, άρα αφορά και τη γούνα, 1.000 εργαζόμενοι, 1.000 άνεργοί μας, έτσι ώστε και με την εκπαίδευση που θα λάβουν αλλά και με την απασχόληση, να χτυπήσουμε και την μάστιγα της ανεργίας και να πάμε με ποιοτική προσέγγιση στα αναπτυξιακά μοντέλα που θέλουμε να αναπτύξουμε στο μέλλον.

Νομίζω ότι είναι ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, κάνω την ανακοίνωση εδώ στην Καστοριά γιατί η Καστοριά είναι πραγματικά το βαρόμετρο του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας της Περιφέρειας.»

Για το αεροδρόμιο
«Εμείς θέλω να ξέρετε ότι εργαζόμαστε έτσι ώστε αυτό το αεροδρόμιο (της Καστοριάς) να ναι το διεθνές αεροδρόμιο των Δυτικών Βαλκανίων με ότι αυτό σημαίνει και μπορεί κανείς να ερμηνεύσει. Οι γείτονες μας κάνουν προσπάθειες να αναπτύξουν ένα αεροδρόμιο στην Κορυτσά, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτές τις διαδικασίες, πρέπει να προλάβουμε αυτές τις διαδικασίες, εμείς είμαστε η χώρα της ΕΕ και όχι όπως κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουμε μια χώρα των Βαλκανίων και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό λοιπόν εξωστρέφεια, συνέργειες, εξάλειψη των φοβικών συνδρόμων και επειδή ο ιδιωτικός τομέας έχει δείξει δείγματα γραφής πως ρισκάρει, πως δεν φοβάται και πως επενδύει ευελπιστούμε πως ως συνοδοιπόροι στην προσπάθεια σας, να εκπέμψουμε πολλαπλά μηνύματα.»

Έρχεται και το επαγγελματικό ειδικό τιμολόγιο ρεύματος με μέσο όρο μείωσης στους λογαριασμούς 50%
«Έτσι, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων θα καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις μας και την περιοχή μας πιο προσεγγίσιμη σε επενδύσεις γιατί μαζί με το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος που και αυτό παρότι είναι μια πραγματικότητα είχε αμφισβητηθεί, έρχεται και το επαγγελματικό ειδικό τιμολόγιο για τους επαγγελματίες με ένα μέσο όρο μείωσης γύρω στο 50% για να πάει μπροστά η περιοχή μας και οι άνθρωποί μας».

Πηγή: nowm.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Δεκέμβριος, 2018, 2:41 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr