«Η νέα ετερόκλητη και εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Ανώτατη Εκπαίδευση”

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής σε Νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας

Κυριότερα σημεία της ομιλίας:

Η νέα ετερόκλητη και εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία,συνεχίζει το καταστροφικό της έργο που ξεκίνησε εδώ και καιρό, πρόχειρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό, στην ανώτατη εκπαίδευση με σκοπό την υποτιθέμενη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Φτάνει πια σας έχουν καταλάβει ακόμα και οι πέτρες!

 

Ποια είναι η κοινοβουλευτική σας νομιμοποίηση για να περάσει από τη Βουλή το παρόν νομοσχέδιο; Ποια κόμματα το καταθέτουν; Τι επιχειρείτε να κάνετε;

Ακόμη και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής μαθαίνει ότι η Βουλή ελέγχει την Κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση τη Βουλή.

 

Η “κυβερνητική συμμαχία της καρέκλας”, έχει καταντήσει τη δήθεν αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη αλλά και την έρευνα ψηφοθηρικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει προεκλογικά τα μικροκομματικά της συμφέροντα.

 

Οι όποιες συγχωνεύσεις ή αλλαγές στα προγράμματα σπουδών θα πρέπει πάντοτε να γίνονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και την αξιολόγηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) με γνώμονα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, την εξοικονόμηση πόρων, την ενδυνάμωση των υπαρχόντων ιδρυμάτων και τη δημιουργία σε αυτών θυλάκων καινοτομίας και αριστείας.

 

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες αποτελεί πρόταγμα και βασικό μέσο για την καταπολέμηση της ολοένα αυξανόμενης νεανικής ανεργίας και την ανάσχεση του braindrain.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Ιανουάριος, 2019, 10:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr