Το Κτηματολόγιο νοίκιασε ακίνητο από σύμβουλο της υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου –

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Οπως καταγράφεται στα πρακτικά του Κτηματολογίου, η απόφαση τόσο για την επιλογή του ακινήτου στην Καστοριά, το οποίο ανήκει στη σύμβουλο της υφυπουργού, όσο και για τα υπόλοιπα ήταν ομόφωνη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ – Ανάμεσα σε ένδεκα προσφορές που κατατέθηκαν για να επιλεγεί το ακίνητο που θα στεγάσει το κτηματολογικό γραφείο στην Καστοριά προκρίθηκε αυτό που ανήκει σε σύμβουλο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, «για τις ανάγκες για χώρο στέγασης του Γραφείου Κτηματογράφησης στη μελέτη κτηματογράφησης ΚΤ5-07 (Καστοριά και Φλώρινα) στην Καστοριά, προκρίνεται ως πιο συμφέρουσα πρόσφορά, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης, αυτή των κ.κ. Αντωνίας Ρουσκοπούλου και Βασιλικής Ρουσκοπούλου, αφορά ακίνητο το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κύκνων 14, στην πόλη της Καστοριάς, με μηνιαίο μίσθωμα τα 1.400 ευρώ».

Η κ. Αντωνία Ρουσκοπούλου, ωστόσο, εργάζεται ως σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Η νόμιμη επιλογή του συγκεκριμένου ακινήτου θέτει ζητήματα ηθικής (επαναφέροντας το ερώτημα «νόμιμο αλλά ηθικό;») και αυτό γιατί η θέση της είναι τέτοια που δημιουργεί ερωτήματα τόσο για τη διαδικασία επιλογής όσο και για το λόγο που επέλεξε να συμμετάσχει και να καταθέσει προσφορά.

Η επιτροπή αξιολόγησης, όπως διευκρίνισαν στον Ελεύθερο Τύπο μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ υπεύθυνοι από το Κτηματολόγιο, έλαβε δέκα ακόμα προτάσεις από ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούσαν τα ακίνητά τους να μισθωθούν ως κτηματολογικά γραφεία, ωστόσο δεν πήραν το πράσινο φως.

Πηγές από το Κτηματολόγιο, επικαλούμενες το νόμο για τα «προσωπικά δεδομένα», δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για τις υπόλοιπες προσφορές, ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, οι διαφορές ήταν μικρές.

Η απόφαση πάρθηκε το μεσημέρι της 10ης Οκτωβρίου 2018 στα γραφεία του φορέα, έτσι ώστε να αξιολογήσουν ακίνητα για τη μίσθωση χώρων στις περιοχές Θεσσαλονίκη, Πολύγυρος, Καστοριά-Φλώρινα και Ιωάννινα. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Κτηματολογίου Βύρωνας Νάκος, η ασκούσα καθήκοντα γενικού διευθυντή Χριστίνα Κλωνάρη, η ασκούσα καθήκοντα αναπ. γενικού διευθυντή Μαρία Καλαντζοπούλου, η ασκούσα καθήκοντα αναπληρωτή γενικού Αναστασία Πέτρου-Βαρουχάκη και τα μέλη του Δ.Σ. Δαμιανός Ανδρέου, Βασίλειος Γκίνης, Θεονύμφη Τζώρα και Βασιλική Σιαπάτη.

Οπως καταγράφεται στα πρακτικά του Κτηματολογίου, η απόφαση τόσο για την επιλογή του ακινήτου στην Καστοριά, το οποίο ανήκει στη σύμβουλο της υφυπουργού, όσο και για τα υπόλοιπα ήταν ομόφωνη.

Αρχικά την παρουσίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο έκανε ο πρόεδρος της 3ης Επιτροπής Αξιολόγησης Ακινήτων για τη μίσθωση χώρων Γραφείων Κτηματογράφησης κ. Μπέης, στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Κλωνάρη και έπειτα ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες αποφάσεις το μέλος του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Σκριβάνου έχει εκφράσει επί της αρχής την αντίθεσή της στην επιλογή της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης για το σύνολο των 50 ακινήτων που προβλέπεται να μισθωθούν από το φορέα για να χρησιμοποιηθούν από τους αναδόχους ως Γραφεία Κτηματογράφησης και την πεποίθησή της ότι τουλάχιστον ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να μισθωθούν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης οικονομικής ζημίας στο φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες το Κτηματολόγιο τρέχει κτηματογραφήσεις για το υπόλοιπο 63% της χώρας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Ιανουάριος, 2019, 8:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr