Νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια»

Το νομοσχέδιο για την «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση αδειών για τη διενέργεια τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού μέσω ελληνικών ιστοσελίδων, από τις οποίες το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει το 2011 έσοδα ύψους 700 εκατομμύρια ευρώ.

Υπολογίζεται ότι σήμερα ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιγνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν το παράνομο στοίχημα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, την ίδρυση «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων», κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού για την προστασία των παικτών, των ανηλίκων ιδιαίτερα και της κοινωνίας γενικά, κανόνες αδειοδότησης παιγνιομηχανημάτων, κανόνες και περιορισμούς παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα και γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων.

Στο προτεινόμενο σχεδίου νόμου προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα ισχύοντα για την ΟΔΙΕ ΑΕ στις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

zougla.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2011, 10:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr