Κυβέρνηση και Κόκκινα Δάνεια … Του Απόστολου Τσένη

Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, φαίνεται ήδη από τα πρώτα στοιχεία -διότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα- ότι θα αποδειχθεί τελείως διαφορετική από αυτήν που προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το γεγονός ότι τάχα προστατεύει πλέον τις κατοικίες με αντικειμενική τα 250.000€, αλλά αποσιωπά ότι αυτό είναι ένα μόνον από τα νέα κριτήρια που προσδιορίστηκαν.

Αποσιωπά ότι για να προστατεύονται στο εξής οι κατοικίες αποφασίστηκε ότι το υπόλοιπο του δανείου πρέπει είναι μέχρι 130.000 € και κυρίως ότι το εισόδημα του δανειολήπτη σε ατομική βάση δεν πρέπει να ξεπερνάει ετησίως τα 12.500 ευρώ και τα 21.000 ευρώ, αν μιλάμε για ζευγάρι.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια: αν η κατοικία σου έχει π.χ αντικειμενική αξία 170.000€ κι εσύ έχεις υπόλοιπο δανείου 135.000€ ή ετήσιο ατομικό εισόδημα 13.000€ η κατοικία σου δεν προστατεύεται.

Αυτό πρέπει να γίνει καθαρά κατανοητό σε όλους διότι ο σκοπός της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και Βρυξελλών ήταν και παραμένει να συρρικνωθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι να διευρυνθεί.

Πέρα από τα συνθήματα της κυβέρνησης φοβούμαστε ότι γίνεται πράξη με το χειρότερο τρόπο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε αναιτιολόγητα να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα εδώ και τέσσερα (4) χρόνια.

Παραβλέποντας την πρόταση της ΝΔ, που είχε ως στόχο να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε οικογένειες που είχαν αντικειμενικό πρόβλημα να πληρώσουν τα δάνειά τους αλλά και να ξεχωριστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές από τους συνεπείς δανειολήπτες, με κάποια έμπρακτη ανταμοιβή των τελευταίων.

Θα τοποθετηθώ πιο αναλυτικά όταν μας γίνει γνωστό, σε λεπτομέρειες, το σχέδιο που συμφώνησε η κυβέρνηση.

#fygete
#Ελλάδα_Μπορούμε
#ΝΔ

*  Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2019, 11:39 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr