Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας, από τη Βόρεια Μακεδονία»

Συνέντευξη στη Deutsche Welle έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ,στην οποία, μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι «είναι Μακεδόνας» και ότι η φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα θα κρατήσει «ως το τέλος της ζωής του».

Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Μπάχρι Κάνι για το σλαβομακεδονικό πρόγραμμα της Deutsche Welle, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας, πλέον, Μακεδονίας, εστιάζει ακριβώς σε αυτή τη μετονομασία: «Γεννηθήκατε ως Μακεδόνας, πείτε μου, πώς νιώθετε όταν πρέπει να πείτε σε κάποιον ότι είστε από τη Βόρεια Μακεδονία;» Η απάντηση Ζάεφ είναι η εξής: «Πρώτον, παραμένω Μακεδόνας. Είναι σημαντικό για μένα ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας όπως αισθανόμαστε. Είμαι ένας Μακεδόνας και είμαι ένας Μακεδόνας από τη Βόρεια Μακεδονία. Από ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, εμείς είμαστε το βόρειο κομμάτι. Υπάρχει ένα νότιο κομμάτι στην Ελλάδα, ένα ανατολικό στη Βουλγαρία, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι στην Αλβανία. Έχουμε κάνει έναν γεωγραφικό διαχωρισμό, επομένως αυτή η λύση είναι δίκαιη. Αλλά μιλάω μακεδονικά, είμαι Μακεδόνας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζει ότι ο συμβιβασμός που βρέθηκε με την Ελλάδα ήταν ο καλύτερος δυνατός: «Ούτε υπάρχει καλύτερη λύση, ούτε την πρότεινε κανείς», επισημαίνει. «Η αντιπολίτευση δεν πρόσφερε λύση, με προσέβαλαν με τους πιο χυδαίους χαρακτηρισμούς για πολιτικούς λόγους, μου επιτέθηκαν, έλεγαν ότι θα αφανιστούμε (ως έθνος). Εδώ, σήμερα, όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά και αποτελούμε ένα καλό παράδειγμα για την επίλυση προβλημάτων», επισημαίνει.

Η φιλική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στη φιλική σχέση που, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, διατηρεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ επικρίνει για μία ακόμη φορά τη στάση της αντιπολίτευσης- και στις δύο χώρες. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Νομίζω ότι έχουμε χτίσει μία υπέροχη φιλία με τον Αλέξη η οποία θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ζωής μου. Ελπίζω ότι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και οι πολίτες της Ελλάδας θα οικοδομήσουν μία τέτοια σχέση.

Ελπίζω ότι ακόμη και η αντιπολίτευση στις δύο χώρες θα οικοδομήσει μία τέτοια φιλία, αν και φαίνεται ότι ήδη το έχουν κάνει. Υιοθέτησαν μία παρόμοια, ανεύθυνη προσέγγιση για πολιτικούς λόγους, μόνο και μόνο λόγω των εκλογών- προεδρικές στη χώρα μας, ευρωεκλογές και βουλευτικές στην Ελλάδα. Αν τύχει να αποχωρήσουμε, εγώ και ο Τσίπρας, και ανέλθει στην εξουσία η σημερινή αντιπολίτευση, θα συνεχίσουν να οικοδομούν τη φιλία, γιατί αυτό είναι καλό και για τις δύο χώρες».

Σε επόμενο, πιο στοχευμένο ερώτημα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ εξηγεί αναλυτικά τη θέση του. Καταρχάς υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραμείνουν στην εξουσία, αλλά βεβαίως επισημαίνει ότι «οι πολίτες αλλάζουν τις κυβερνήσεις, εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε».

Σε κάθε περίπτωση, λέει, δεν έχει «κανένα δίλημμα και κανέναν φόβο ότι κάποιος θα υπαναχωρήσει, εκτός αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία καμία από τις δύο πλευρές. Η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ ειλικρινής. Βλέπετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον όρο Μακεδονία, αλλά εγώ όχι, χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία και σας διορθώνω, γιατί αυτό είναι το σωστό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: DW

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Φεβρουάριος, 2019, 12:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας, από τη Βόρεια Μακεδονία»”

 1. Φώτης Κουκουφίκας

  H ……….φιλοσοφία της κλοπής και το Σκοπιανό

  Αν θυμάμαι καλά , στην ιταλική κωμική ταινία με τίτλο » ο κλέψας του κλέψαντος » και τον Βιτόριο Γκάσμαν πρωταγωνιστή , μια αξιοδάκρυτη σπείρα μικροαπατεώνων , μαζί με τα άλλα κλέβει και ένα ρολόι ξυπνητήρι .

  Κάποια στιγμή , στο κρυσφύγετό τους , το ξυπνητήρι από μόνο του αρχίζει να χτυπάει , τους προδίδει , και τους συλλαμβάνουν .

  Νομίζω λοιπόν , πως ο καθ’ένας καταλαβαίνει , πως αν τα αντικείμενα της κλοπής , τα κλοπιμαία , είχαν φωνή και φώναζαν , κανείς δεν θα μπορούσε να τα κλέψει .

  Όλοι οι κλέφτες σ’αυτό βασίζονται : Ότι αφού τα αντικείμενα της κλοπής δεν » φωνάζουν » , δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ ούτε τα αντικείμενα , ούτε οι ίδιοι οι κλέφτες , εκτός κι αν πρόκειται για ……ξυπνητήρια ….

  Υπάρχει μεγαλύτερο » ξυπνητήρι » από τη γλώσσα ενός λαού ; 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αυτή ασταμάτητα » χτυπάει » , φωνάζει , ουρλιάζει , φλυαρεί , σαγηνεύει , απομαγεύει , αρνείται , συγκατανεύει , αποφαίνεται και δηλώνει και αποδεικνύει την παρουσία της και την ταυτόητά της .

  Συμπέρεσαμα : Μπορεί κανείς να κλέψει τη γλώσσα ενός λαού ;

  Τι κάναν οι Σκοπιανοί όταν έστηναν στα Σκόπια το τσίρκο των αγαλμάτων του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου ή βάζουν στη σημαία τους το » αστέρι της Βεργίνας » ; Τι κλέβουν ;
  Τι είναι η αρχαία Μακεδονία ; Η ελληνική γλώσσα δεν είναι ; Αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα , στην ουσία , κλέβουν , σφετερίζονται την ελληνική γλώσσα !
  Κ’όταν εμείς λέμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική τι εννοούμε ; τι λέμε ; η ελληνική γλώσσα είναι μία και………ελληνική δεν λέμε ;

  Οι Σκοπιανοί κατασκευαστές του » μακεδονισμού ‘ — του ιστορικού » μακεδονισμού — τι σκέφτηκαν :
  Να μη δημιουργήσουμε κ’εμείς τη δική μας » Μακεδονία » ; βασιζόμενοι στο χώρο ( Γεωγραφία ) — τον οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει — και στη ένδοξη ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας ; Τι τάχα βρισκόμαστε εδώ για 1400 χρόνια ; θα την κλέψουμε ( την ιστορία ) ! ποιός θα μας καταλάβει ;

  Κι έτσι την έκλεψαν ! και τη σφετερίστηκαν ! Μόνο που έκλεψαν » ξυπνητήρι » : Την ελληνική γλώσσα ! κι αυτό χτυπάει και φωνάζει ασταμάτητα και τους προδίδει τους καημένους !
  Είναι και να γελάς , αλλά και να τους λυπάσαι , αλλά και να αγανακτείς .

  Κύριε Ζάεφ , είστε το βόρειο κομμάτι της Μακεδονίας · της γεωγραφικής
  Μακεδονίας ·αλλά η Μακεδονία δεν είναι μόνο Γεωγραφία , είναι και ιστορία . Με την ιστορία τι γίνεται ;
  Ήρθε ο καιρός να μας επιστρέψετε τελεσίδικα το » ξυπνητήρι » , που μας κλέψατε και σφετεριστήκατε : Ξηλώστε στη χώρα σας οτιδήποτε έχει σχέση με την ελληνική γλώσσα .
  Ήρθε ο καιρός να αρκεστείτε στη δική σας , τη σλάβικη ιστορία , η οποία είναι και αυτή ένδοξη .—

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr