Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στρατηγικός σχεδιασμός για την περιφερειακή ανάπτυξη των Επιμελητηρίων και την βιωσιμότητα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

 

Δ.Τ – Η ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων μέσα από πολιτικές που ενισχύουν την περιφερειακή συνεργασία και η βιωσιμότητα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης μεταξύ των μελών της Διοίκησης, του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Κατά τη διάρκειας της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής, την εξέλιξη των επιμελητηρίων με τη στήριξη σε στελέχωση και σε χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους από το Κράτος.

Ο Γ.Γ. κ. Αυλωνίτης έκανε δεκτές τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Θ.Καρυπίδη για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας όλων των επιμελητηρίων της Δυτικής Μακεδονίας, την βιωσιμότητα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής επιχειρηματικότητας, με το οποίο όχι μόνο θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κέντρου αλλά παράλληλα θα γίνουν και παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές ώστε το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας να αποτελέσει κέντρο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία αλλά και για τη χώρα γενικότερα, δεδομένης της έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με την κομβική του θέση και την ευκολία στην προσβασιμότητα.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Γ.Γ. Δ. Αυλωνίτη στο θέμα της ψηφιοποίησης των αδειών λαϊκών αγορών, μέσα από την οποία ωφελήθηκαν περίπου 300.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα υπήρξε ειδική τροπολογία ώστε να μην είναι προαπαιτούμενα για την έκδοση αδειών λαϊκών αγορών η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2019, 8:20 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr