Μήνυμα για την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 

Ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, για τους αγώνες των απλών γυναικών για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής, αποτελεί η 8η Μάρτη.

Η σημερινή γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής/προσωπικής, κοινωνικής αλλά και επαγγελματικής ζωής με δυναμισμό και τόλμη, σ’ ένα περιβάλλον που ενώ έχει κατοχυρωθεί η νομική ισότητα δεν έχει διασφαλιστεί και η ουσιαστική ισότητα.

Σε μια εθνική αλλά και διεθνή συγκυρία όπου διαπιστώνεται βαθιά κρίση αξιών, η κοινωνία χρειάζεται διαρκή και ισότιμη μεταχείριση ενήμερων πολιτών και των δύο φύλλων, με επαναπροσδιορισμό των αντιλήψεων και των πρακτικών, ώστε να προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Η σημερινή μέρα, ας μην αποτελέσει μόνο μία επετειακή μέρα, αλλά ας αποτελέσει μέρα απολογισμού και αποφάσεων για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, ειρηνικό και δημοκρατικό.

 

 

     Με εκτίμηση

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2019, 11:42 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr