Επανέρχεται στο ζήτημα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Με σχετική Ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η Μαρία Αντωνίου επανέρχεται στο ζήτημα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για τη χρηματοδότηση και τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Θέμα: «Έντονη ανησυχία για τη χρηματοδότηση και τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις σχετικά με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σε συνέχεια της με αρ. πρ. 5946/6-6-2016 Ερώτησης, της με αρ. πρ. 470/20-7-2016 Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) και της με αρ. πρ. 877/1-11-2017 Ερώτησης μου προς εσάς, επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο μείζον ζήτημα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

 

Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση σας και λίγους μήνες προτού εκπνεύσει η θητεία της, παρά τις επί σειρά ετών υποσχέσεις και δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της Κυβέρνησηςπου διαβεβαίωναν τους πάντες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, το σημαντικότατο αυτό έργο για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καστοριάς αλλά και για όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει.

 

Πρόσθετο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκαλούν πρόσφατες πληροφορίες που κάνουν λόγο για μείωση της χρηματοδότησης του έργου κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο Ευρώ, από τα 5.383.000 εκατομμύρια Ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί στα σχεδόν 4,5 εκατομμύρια Ευρώ.

 

Στην περίπτωση κατά την οποία ισχύουν οι πληροφορίες πρόκειται για αναμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη και σημαντική υποβάθμιση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου που επρόκειτο να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού της Καστοριάς και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες της Καστοριάς.

 

 

 

 

 

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

 

1. Υφίσταται ακέραιο το ποσό της χρηματοδότησης των 5.383.000 Ευρώ που είχε που είχε εξασφαλιστεί εκ προϊόντος δανείου για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς ή μέρος της χρηματοδότησης έχει διατεθεί σε άλλο σκοπό και αν ναι σε ποιον;

 

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς;

 

3. Έχει ολοκληρώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο τον προσυμβατικό έλεγχο της σχετικής σύμβασης και αν ναι παρακαλώ όπως μου καταθέσετε τη σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

 

   Η Ερωτώσα και Αιτούσα Βουλευτής

 

       

           Μαρία Αντωνίου

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάρτιος, 2019, 7:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr