Εγκαινιάστηκε η νέα γεφυροπλάστιγγα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη

Δρομολογείται η κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών και σύγχρονου αρδρευτικού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την υπερσύγχρονη γεφυροπλάστιγγα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών.

Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 170.000,00 €, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016, που θα εξυπηρετεί τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής στην ζύγιση των φορτίων τους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη η δρομολόγηση δύο σημαντικών έργων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου, με οικονομικά οφέλη για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Με το ποσό των 5.000.000 ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 την κατασκευή σύγχρονου αρδρευτικού συστήματος και μέσω του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης θα διατεθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών σταθμών, που θα αποφέρουν περίπου 700.000 ευρώ έσοδα το χρόνο στον ΤΟΕΒ. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της διαδικασίας αδειοδότησης των υδροηλεκτρικών σταθμών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια θα παραχωρήσει τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στον ΤΟΕΒ για χρήση, ώστε να γίνονται πιο γρήγορα και εύκολα όλες οι διαδικασίες προς όφελος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάρτιος, 2019, 4:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr