Συμβουλές για να επιπλώσετε και να διαρρυθμίσετε την κουζίνα σας

 

Όταν ξεκινάτε να σχεδιάζετε την επίπλωση μιας νέας κουζίνας, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να σχεδιάσετε τη διαρρύθμισή της με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιείται όσο καλύτερα γίνεται ο χώρος σας. Ο σχεδιασμός της κουζίνας είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σκέψη και κατάλληλη προετοιμασία.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν η κουζίνα τους να λειτουργεί ως πολυχώρος, όπου οι ένοικοι του σπιτιού να έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν, να τρώνε, να περνάνε χρόνο μαζί, να βοηθούν τα παιδιά με τα μαθήματά τους κ.λπ. Η κουζίνα, εν τέλει, αποτελεί πλέον έναν χώρο όπου μια οικογένεια μπορεί να περάσει χρόνο μαζί, κατά τις στιγμές ελεύθερου χρόνου μιας πολυάσχολης ημέρας. Αυτή την επιθυμία μπορεί να πραγματοποιήσει η ύπαρξη μιας νησίδας στο κέντρο της κουζίνας. Τόπος εργασίας και κοινωνικοποίησης, η νησίδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μπαρ πρωινού. Η προσθήκη πριζών κάτω από τον πάγκο, καθιστά τη νησίδα ακόμα πιο χρήσιμη για την εκπόνηση εργασιών, ενώ, ταυτόχρονα, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο απόκτησης επιπλέον αποθηκευτικού χώρου.

Μια ακόμα προσιτή πολυτέλεια είναι η προσθήκη μιας κάβας ή μιας μικρής βιβλιοθήκης. Στην περίπτωση που επιλέξετε να τοποθετήσετε νησίδα στην κουζίνα σας, διαθέτετε τα απαραίτητα ντουλάπια κουζίνας και, παράλληλα, έχετε έναν κενό τοίχο που θέλετε να γεμίσετε, αυτή η λύση είναι κατάλληλη για εσάς. Τόσο τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης όσο και το κρασί στην κάβα είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς να κοινωνικοποιηθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας όσο μαγειρεύετε.

Ανεξάρτητα, όμως, από τη διαρρύθμιση, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες-κλειδιά που θα έπρεπε να αποτελούν μέρος κάθε σχεδίου για την κατασκευή μιας κουζίνας: Φροντίστε ώστε το πλυντήριο πιάτων να είναι πάντα κοντά στον κουζίνα και προσπαθήστε ώστε ο κάδος να είναι πάντα εύκολα και άμεσα προσβάσιμος από το πλυντήριο πιάτων, την περιοχή παρασκευής του φαγητού και την εστία της φωτιάς. Οι παραπάνω βασικοί κανόνες είναι μέρος του «χρυσού τριγώνου», ενός τρίπτυχου για την τοποθέτηση του νιπτήρα, του ψυγείου και των περιοχών μαγειρικής της κουζίνας. Πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο εμπειρικών κανόνων, ιδιαίτερα χρήσιμων για να εξασφαλίσετε ότι οι πιο πολύ-χρησιμοποιούμενες περιοχές της κουζίνας να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη.

Τέλος, αυτές είναι οι τελικές σχεδιαστικές πινελιές που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας για να κατασκευάσετε μια πλήρως λειτουργική κουζίνα: προσέξτε ώστε τα συρτάρια και τα ντουλάπια κουζίνας που περιέχουν κατσαρόλες, τηγάνια και άλλα μικρά μαγειρικά σκεύη και συσκευές να είναι τοποθετημένα κοντά στην εστία της φωτιάς. Ακόμα, φροντίστε ώστε τα μαχαίρια και τα συρτάρια να είναι δίπλα στις περιοχές παρασκευής του φαγητού και, το σημαντικότερο όλων, μετρήστε όλα τα κουζινικά και τα επιτραπέζια σκεύη, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα χωράνε τέλεια στην καινούρια σας κουζίνα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάρτιος, 2019, 7:36 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr