Πρόγραμμα ενίσχυσης του λιανικού εμπορίου από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με πιλοτική συμμετοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού

Τους εταίρους του προγράμματος SARURE(SAVERURALRETAIL), που αφορά στην ενίσχυση του λιανικού εμπορίου σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές υποδέχθηκε, χθες, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «InterregEurope2014-2020» με στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στις κωμοπόλεις και στα χωριά, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διατηρήσιμης ανάπτυξης. Το εταιρικό σχήμα αποτελούν τοΕπιμελητήριο του Τερουέλ (Ισπανία), η Περιφέρεια της Αραγονίας (Ισπανία), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  (Ελλάδα), η Περιφέρεια της Νότιας Καρελίας (Φινλανδία), ο Δήμος του Söderhamn (Σουηδία), το Δημοτικό Διαμέρισμα του Burgenlandkreis (Γερμανία), το Επαρχιακό Συμβούλιο του Sligo (Ιρλανδία), ο Σύνδεσμος Τοπικών Ομάδων Δράσης “South Warmia” (Πολωνία) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), ενώ ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Δήμος Βοΐου συμμετέχουν πιλοτικά.

Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, καθώς και τις πρωτοβουλίες των Περιφερειών και των Δήμων για τη στήριξη αυτής στις απομακρυσμένες περιοχές.

Απώτερος σκοπός της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εταίρων του έργου είναι η καταγραφή των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και των εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τα μέγιστα οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πληθυσμό των περιοχών παρέμβασης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάρτιος, 2019, 4:29 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr