Λαϊκή συνέλευση στη Βασιλειάδα Καστοριάς για θέματα ΤΟΕΒ παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη – video

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων στοιχείων, με περιβαλλοντική ευαισθησία, ενισχύοντας την αγροτική παραγωγή

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των μελετών των δύο ΤΟΕΒ Κορησού –Λιθιάς πραγματοποιήθηκε στη Βασιλειάδα Καστοριάς, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, κατόπιν πρόσκλησης των μελών του Τ.Ο.Ε.Β Βασιλειάδας – Μελισσότοπου – Σταυροπόταμου και με παρόντα μέλη του ΤΟΕΒ και κατοίκων της περιοχής.

Οι μελέτες αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των αρδευτικών δικτύων, καθώς και τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων των χωριών Λιθιάς – Βασιλειάδας – Μελισσοτόπου – Σταυροποτάμου – Βέργας – Κορησού,  που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε τα δύο έργα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας 2014-2020 και να χρηματοδοτηθούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Σταύρος Γιαννακίδης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις και την τροποποίηση της πρόσκλησης, ενώ υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας εξήγησαν όλα τα τεχνικά και οικονομικά θέματα που αφορούν πρακτικά ζητήματα για την υποβολή των φακέλων από τους δικαιούχους.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης δέχτηκε ερωτήσεις για όλα τα θέματα, ενημέρωσε το κοινό για το ιστορικό σχετικά με σημαντικά δημόσια έργα της περιοχής και έδωσε διευκρινήσεις πάνω στο θέμα της χρηματοδότησης των μελετών, που εκπόνησε η ΑΝΚΟ Α.Ε. για λογαριασμό των κατοίκων της περιοχής, ώστε να ωφεληθούν άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες με ταυτόχρονη περιβαλλοντική προστασία του υδροφόρου ορίζοντα της λίμνης της Καστοριάς. Επίσης, ο Περιφερειάρχης πληροφόρησε τους κατοίκους ότι μετά από παρέμβασή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ λύθηκε το θέμα της αύξησης του δικτύου σε 500κw.

Την ανάγκη δυναμικών καλλιεργειών, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και σωστή διαχείριση των υδάτινων στοιχείων της περιοχής, τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης και ανέφερε ότι : «Συνδυάζοντας την αγροτική παραγωγή με το φυσικό περιβάλλον και τον πλούτο της περιοχής έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δίνουμε άμεσες, πρακτικές λύσεις σε προβλήματα των αγροτών μας, με ειλικρινή διάλογο και όραμα, με σωστή κατανομή των προτεραιοτήτων στα δημόσια έργα, χωρίς κομματικές ή πελατειακές διακρίσεις».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Μάρτιος, 2019, 4:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr