Κοζάνη: Yψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων

Τα σωματίδια παρατηρήθηκαν χθες και σήμερα σε ορισμένους σταθμούς μέτρησης της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία.

 

Τα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο έφτασαν οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στο Προάστιο, όπου βρίσκεται ο οικισμός της ΔΕΗ, ενώ οι αντίστοιχες τιμές στην Ποντοκώμη ήταν 147, στην Πτολεμαΐδα 88 και στη Φλώρινα 86.

Σημειώνεται ότι η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει πως η μέση ημερήσια τιμή δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής κινητοποίησε το μηχανισμό ελέγχου της κατάστασης ενώ απευθύνθηκε στη ΔΕΗ ζητώντας τη ρύθμιση της δραστηριότητάς της προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Προφανώς ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων οφειλόταν στη δραστηριότητα της ΔΕΗ και οι διορθωτικές κινήσεις βελτίωσαν την εικόνα και αποφύγαμε περιβαλλοντικό επεισόδιο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Μάρτιος, 2011, 12:15 πμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr