Η Δέσποινα Κοζατσάνη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ.Κασαπίδη μιλά στον ΑΝΤ.ΠΑΡΑΡΑ. Μια σημαντική συνέντευξη με απόψεις προτάσεις και θέσεις

Η γνωστή και καταξιωμένη Δ/α καρδιολογίας Γ.Ν Καστοριάς και υποψήφια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον Γ.Κασαπίδη, κ. Δέσποινα Κοζατσάνη μίλησε αποκλειστικά στον Αντ.Παραρά και στον alphafm.gr

Δέσποινα Κοζατσάνη – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος » Αλλάζουμε πορεία »Θα ήθελα να μάθω τους προσωπικούς στόχους σας στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχετε ετοιμάσει

Γνωρίζουμε ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης είναι η παραδοσιακή ενασχόληση με την γουνοποιία, που υπήρξε μεν πηγή πλούτου για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οδήγησε όμως τον  νομό σε μονόπλευρη οικονομική ανάπτυξη, έτσι ώστε, σε εποχές κρίσης του κλάδου, η κατάσταση να γίνεται τραγική.

Επομένως, από την μία πλευρά πρέπει να υποστηρίξουμε τον κλάδο της γούνας να ορθοποδήσει. Δεν είναι εύκολο, όμως πιστεύω στην συνεργασία της περιφέρειας με  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό, την προβολή και την εξωστρέφεια της Ελληνικής- Καστοριανής γούνας σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη τώρα, πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους ανάπτυξης που έχουν σχέση με γεωργία- κτηνοτροφία- τουρισμό.

Στην Π.Ε. υπάρχουν δυναμικές καλλιέργειες ( μήλο- φασόλια) με ποιοτική υπεροχή και τελευταία αναπτύσσεται και η καλλιέργεια αρωματικών φυτών κ.α. Απαιτείται επομένως η στήριξη του πρωτογενή τομέα. Τι σημαίνει αυτό; Εντατικοποίηση του ρυθμού των έργων: 1) Αναδασμού που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί. 2) Αρδευτικών που εδώ και χρόνια δεν δημοπρατήθηκαν για να προχωρήσουν και 3) Φραγμάτων, με πρώτη προτεραιότητα αυτό του Νεστορίου. Θα ήθελα επιγραμματικά να αναφέρω την σπουδαιότητά του που αφορά, την ύδρευση της περιοχής Νεστορίου, την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας με τον υδροηλεκτρικό σταθμό του και την επισκεψιμότητα τουριστών.

Όσον αφορά την κτηνοτροφία στηρίζουμε με έργα υδροδότησης- οδοποιίας τις κτηνοτροφικές μονάδες. Προτείνουμε σεμινάρια και προγράμματα για την επιμόρφωση των κτηνοτρόφων σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και εμπορίας.

Η βαρύτητα της Π.Ε., θα δοθεί, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γ.Κασαπίδη, που είναι και καλός γνώστης, στην πιστοποίηση της καλής ποιότητας παραγομένων προϊόντων είτε κτηνοτροφικών είτε αγροτικών, την προβολή και προώθηση αυτών σε όλες τις αγορές, ιδίως όταν στηρίζονται σε παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.. 

Η βαριά βιομηχανία της περιφέρειάς μας είναι ο τουρισμός, που είναι ελάχιστα ανεπτυγμένος σε σύγκριση με τις μεγάλες δυνατότητες που έχει. Τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και εξαίσιο φυσικό περιβάλλον(Αλπικός ορεινός όγκος Γράμμου- Βιτσίου, ποταμός Αλιάκμονας- λίμνη Ορεστιάδα). Θα στηρίξουμε την συντήρηση μνημείων- αρχαιολογικών χώρων- εκκλησιών, με σκοπό να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά τους. Πιστεύουμε σε όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού- θρησκευτικού-αρχαιολογικού-συνεδριακού.

 Μας ενδιαφέρει επομένως, η εύκολη προσβασιμότητα στην περιφέρειά μας, που γίνεται οδικώς και αεροπορικώς. Επομένως, πρώτο μέλημά μας είναι η ολοκλήρωση των εργασιών για την αποπεράτωση του πύργου ελέγχου, ώστε το αεροδρόμιομας να λειτουργήσει  και ως διεθνές.

Τελειώνοντας, θα επικεντρωθούμε στην προβολή και διαφήμιση της περιφερειακής ενότητας με όλους τους τρόπους.

Τα κόμματα παίζουν ρόλο στην επιλογή των περιφερειακών ψηφοδελτίων

Η στήριξη των κομμάτων στους συνδυασμούς δεν σημαίνει  και αποκλειστικότητα.Μπορεί δηλ.ένας συνδυασμός να στηρίζεται και από διαφορετικά κόμματα ή οι υποψήφιοι σύμβουλοι να ανηκουν σε διαφορετικούς χώρους.Εξ’ άλλου ,τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε, οτι ο τρόπος στήριξης χαλαρώνει.Και επειδή, όλοι δίνουμε εξετάσεις και η τοπική κοινωνία  είναι αυτή που θα μας κρίνει, οι όποιες συμπάθειες παραταξιακές θα έπρεπε να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Πιστεύω ότι,οι πολίτες,πλέον,ψηφίζουν τα άτομα που τουλάχιστον, θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματά τους.

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια με τον κ. Κασαπίδη

Ο λογότυπος που υπάρχει,σε υποσημείωση στο σήμα του συνδυασμού μας»με πίστη στις ανθρώπινες αξίες για να κάνουμε τη Δυτ.Μακεδ. πιο ανθρώπινη,πιο δίκαιη,πιο αληθινή» δείχνει ότι, ο επικεφαλής μας είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες,που προτάσει σε όλες τις ενέργειές του τον παράγοντα άνθρωπο.Πως είναι δυνατόν λοιπόν,να μην στηρίξω έναν τέτοιον άνθρωπο,που όπως πληροφορήθηκα και στην συνέχεια διαπίστωσα, είναι αγαπητός στην γενέτειρά του και ευρύτερα.Eίναι προσιτός, είναι απλός.Διακρίνεται για την εργατικότητά του,την εντιμότητά του ,την γνώση.Μόνο με ανθρώπους,που σέβονται τον συνάνθρωπο,τα ζώα,τα φυτά και γενικά το περιβάλλον,θα μπορούσα να συνεργαστώ και να δουλέψω με αξιοπρέπεια.  

Από τις επαφές και τις περιοδείες σας πείτε μας το σοβαρότερο ζήτημα που θέτουν οι πολίτες

Σαν πολίτης και εγώ αυτού του τόπου ,είμαι προβληματισμένη με την αρνητική αυτή εικόνα που έχει[ανεργία,μετανάστευση,ερήμωση].Νοιώθουν[οι περισσότεροι],οτι δεν εκπροσωπήθηκε ο νομός μας όσο δυναμικά θα μπορούσε. Γιατί είναι αλήθεια ότι,οτιδήποτε παίρνεις,δεν σου χαρίζεται,αλλά το διεκδικείς. Οτιδήποτε,για να το κατορθώσεις,θέλει προσπάθεια και επιμονή. Και βέβαια δεν εμπιστεύονται πλέον τα λόγια των πολιτικών και των αιρετών γενικά. Θα ήθελα να τονίσω την πεποίθησή μου ότι, όσο πιο πολλοί είμαστε στην κοινή διεκδίκηση [βουλευτές,περιφέρεια,δήμος,φορείς,πολίτες],τόσο πιο σίγουρο φαίνεται το αποτέλεσμα. Θα κλείσω λοιπόν με τις εξής λέξεις συνεργασία και δυναμική διεκδίκηση για τον τόπο μας την Π.Ε.Καστοριάς.

Σε πόσο χρονικό διάστημα η Π.Ε Καστοριάς μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά

Αυτό εξαρτάται από το τι θα παραλάβουμε,σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα που αφορούν τη Π.Ε. και είναι ενταγμένα σε προγράμματα είτε δημοσίων επενδύσεων είτε ευρωπαϊκά.Έτσι,δεν είναι εύκολο,να προσδιορίσω το  χρονικό διάστημα για την αναπτυξιακή τροχιά της Π.Ε. Καστοριάς,αλλά,αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι οτι ,θα εργάζομαι εντατικά,θα συνεργάζομαι με όλους τους φορείς εποικοδομητικάκαι θα διεκδικούμε όλοι μαζί δυναμικά. Πρέπει να αντιληφθούν στην περιφέρεια,ότι,δεν είμαστε αρνητικοί στα μεγάλα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδ. στο σύνολο,αλλά θα είμαστε σκληροί και αδιαπραγμάτευτοι σε αυτά που μας ανήκουν. Δεν διεκδικούμε έργα που δεν μας ανήκουν,αλλά και δεν χαρίζουμε έργα που μας αφορούν. 

Πολλοί τονίζουν πως σας χρειάζεται το νοσοκομείο Καστοριάς και μπαίνουν σε δίλημμα

Τα χρόνια που υπηρετώ την υγεία [και που είναι πλέον των 20] έχω αποδείξει,οτι είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μου και για του λόγου το αληθές θέλω να σας γνωστοποιήσω ενδεικτικά,ότι δεν αποδέχθηκα την γονική άδεια 9 μηνών ,αλλά την υπηρέτησα,ότι δεν αποδέχθηκα αναρρωτικές άδειες,όπως αυτή πρόσφατα με την ρήξη μηνίσκου και ότι μέχρι και τις εκλογές εργάζομαι χωρίς άδεια [γι’ αυτό απέχω και από κάποιες περιοδείες του συνδυασμού μου].Η αγάπη μου για την δουλειά μου είναι βεβαιωμένη. Εχω σκοπό να συνεχίσω μερικές εφημερίες[Σ.Κ.],να βοηθήσω το κοινωνικό ιατρείο,να βοηθήσω την λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ.Το προσωπικό της Κ/Δ κλινικής με στηρίζει στην προσπάθειά μου αυτή. Δεν αγωνιά άραγε?Όχι.Γιατί ξέρει ότι το νοιάζομαι και ότι,από όποια θέση και αν  βρίσκομαι θα αγωνίζομαι και για την Κ/Δ και για το Γ.Ν.Καστ. Εξάλλου, δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός και δεν χάνωτην ιδιότητα της καρδιολόγου Δ/ντριας.  

 

       

                                                                                                         ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2019, 7:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr