Στον Alphafm.gr ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ. Συνέντευξη στον Αντώνη Παραρά

 

Μια σημαντική συνέντευξη με πρόγραμμα στόχους και επιχειρήματα για την νέα 4ετία που θα είναι ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Καστοριά και την Δυτική Μακεδονία σε σχέση με νέο αναπτυξιακό προγραμματισμό αλλά και υλοποίηση έργων.

Ο κ. Παμπουκίδης είναι υποψήφιος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον συνδυασμό » ΕΛΠΙΔΑ΄΄και την ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

1.Γιατί ψήφο στον Βασίλη Παμπουκίδη σε αυτές τις εκλογές;

Γιατί μετά από 9 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκτώντας την πείρα και καταλαμβάνοντας αρκετές θέσεις ευθύνης αισθάνομαι έτοιμος να προσφέρω στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης μέσα από τον οποίο μπορεί να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη .Κυρίως όμως γιατί πρέπει να πάψουμε να είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία την εσωστρέφεια, στις χαμένες ευκαιρίες για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και κυρίως την’’ αιμορραγία’’ σε νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.

 

2.Ποιες οι διαφορές του συνδυασμού σας από τα άλλα ψηφοδέλτια;

Αυτό που μας ξεχωρίζει και μας έχει δώσει την δυναμική που έχουμε σήμερα είναι η πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου, η έλλειψη εξαρτήσεων από την κεντρική εξουσία γιατί δεν είμαστε διορισμένο ψηφοδέλτιο και κυρίως γιατί γνωρίζουμε τι θέλουμε, που να το αναζητήσουμε και πως να το πάρουμε. Το σπουδαιότερο όμως είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας σε όλους τους κλάδους και τομείς για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

 

3.Στην νέα 4ετία μπορεί να προχωρήσει αναπτυξιακά η Περιφέρεια

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ένα χρεοκοπημένο κράτος για την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων της Π.Δ.Μ.Ο μόνος τρόπος είναι να εκμεταλλευτούμε τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η Ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται σε ύφεση και οικονομική κρίση. Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό ταμείο ρευστότητας. Το περιβόητο πακέτο Γιούνκερ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων . Εργαλεία τα οποία αν τα εκμεταλλευτείς με τον σωστό τρόπο, μεθοδικά και υπεύθυνα μπορούν να βγάλουν την περιφέρεια μας , με τα κονδύλια που θα αντλήσουμε, από την εσωστρέφεια, την ύφεση και κυρίως την ανεργία παράγοντας πλούτο και κυρίως δημιουργώντας ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Το ζητούμενο είναι να γνωρίζεις το πώς, αυτό λοιπόν είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» και πρωτίστως της επικεφαλής μας της κυρίας Ζεμπιλιάδου.

 

 4.Δώστε μας παραδείγματα και στόχους για την νέα 4ετία σε σχέση με την Π.Ε Καστοριάς

Το Όραμα: Να γίνει η Καστοριά Καρδιά της ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που θα συνδυάζει τους παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας της με ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν για τη Δυτική Μακεδονία. Η Καστοριά ένας ευρωπαϊκός τουριστικός και ναυταθλητικός προορισμός.

 Στην ΠΕ Καστοριάς οι αναπτυξιακοί άξονες είναι συγκεκριμένοι. Για να ανακάμψει η οικονομία του νομού χρειάζεται:

 ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

1.Να κάνουμε τουλάχιστον 10 Ομάδες Παραγωγών. Να βάλουμε Φ/Β σε όλους τους ΤΟΕΒ και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα τους. 

2.Να εφαρμόσουμε την έξυπνη Γεωργία. 

3.Να ολοκληρωθούν τα αρδευτικά έργα που θα τριπλασιάσουν την αρδευόμενη γη στην ΠΕ Καστοριάς. 

4.Να εφαρμόσουμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τη ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των προϊόντων της ΔΜ. 

5.Να αντιμετωπισθούν ριζικά οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. 

6.Να διαπραγματευτούμε τα βιολογικά προϊόντα και τις εξισωτικές αποζημιώσεις και το νέο ΠΑΑ προς όφελος της δικής μας Περιφέρειας.

7.Να δημιουργηθεί Ταμείο Ρευστότητας και για τον Αγροτικό Κλάδο

•​Χρηματοδότηση του MASTER PLAN της ΓΟΥΝΑΣ, χρηματοδότηση μιας στοχευμένης στρατηγικής Προώθησης και Προβολής, καθετοποίηση της παραγωγής,  ερευνητικό Ινστιτούτο, στήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών για να μπει στον κλάδο με σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές, η δημιουργία εκπαιδευτικού πακέτου για τεχνίτες γούνας, αξιοποίηση των εκθεσιακών κέντρων και η βιωσιμότητά τους, χωροθέτηση ζωνών ανάπτυξης των γουνοφόρων σε αρμονική συνύπαρξη  με τον πρωτογενή τομέα

•​Τόνωση του Κατασκευαστικού Κλάδου με ένα μεγάλο πρόγραμμα «εξοικονομώ» και δημόσιων επενδύσεων. Αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών

•​Χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων κυρίως για ανέργους 

•​Επενδύσεις σε υποδομές και δράσεις για αθλητικό/ναυταθλητικό, ιατρικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, χιονοδρομικό τουρισμό.

 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ 

Προτεραιότητα η προστασία και ανάδειξη της λίμνης: Υλοποίηση όλων των έργων που έχουν ήδη μελετηθεί στο Διαχειριστικό Σχέδιο.

Τόνωση του Κατασκευαστικού Κλάδου με ένα μεγάλο πρόγραμμα[εξοικονομώ] και δημοσίων επενδύσεων. 

• Αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών. 

• Χρηματοδότηση επιχειρηματικών  σχεδίων κυρίως για ανέργους.  

• Επενδύσεις σε υποδομές και δράσεις για αθλητικό/ναυταθλητικό, ιατρικό,εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, χιονοδρομικό τουρισμό.

• Θωράκιση και διατήρηση των πανεπιστημιακών σχολών και φοιτητικές /πανεπιστημιακές υποδομές. 

• ολοκλήρωση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου της λίμνης- ολοκλήρωση των σωστικών εργασιών των Αρχοντικών .Ανάδειξη και αξιοποίηση τους.     

• ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ       εξοπλισμένα ιατρεία στη πρωτοβάθμια υγεία-εκσυγχρονισμός   και εξοπλισμός του Νοσοκομείου για παροχή ιατρικής φροντίδας με επάρκεια και αξιοπρεπείς συνθήκες- προνοιακές υποδομές

• Υποδομές για ΑΜΕΑ Κέντρα ημερησίας φροντίδας και ημι- αυτόνομης διαβίωσης για ΑΜΕΑ   

 

5.Δώστε μας συγκεκριμένο σχέδιο για Άργος Ορεστικό, αεροδρόμιο, Καστοριά, φυσικό αέριο και ΕΣΠΑ

Σε ένα μεγάλο ποσοστό ήδη για την Π.Ε. Καστοριάς έχω απαντήσει. Τώρα όσον αφορά το ‘Αργος Ορεστικό και γενέτειρα μου οι άξονες είναι συγκεκριμένοι.

• Ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης για  καθαρό και ασφαλές νερό .

• Εκταμίευση των χρημάτων για αρχή των εργασιών  στην κοίτη του Αλιάκμονα των αντιπλημμυρικών έργων .

• Ολοκλήρωση της μελέτης και ωρίμανσης της για το νέο Βιολογικό

• και φυσικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αποκατάσταση της αστικής οδοποιίας.

• Για το δε αεροδρόμιο θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η Δ. Μακεδονία αν θέλει να έχει αεροδρόμιο πρέπει να έχει Ένα και αυτό είναι της Καστοριάς .Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καστοριάς ,είναι ένας γίγαντας που κοιμάται και πρέπει να αποδώσει τα ωφέλει της επένδυσης που έχει ήδη γίνει και την ολοκλήρωση του με σύμπραξη με ιδιώτες  και με την ένταξη του στις συνδυασμένες  Διεθνείς Μεταφορές και σύνδεση του με τους μεγάλους οδικούς άξονες Ε65.  

• Άφησα τελευταίο ο το θέμα της φθηνής ενέργειας και του φασικού αερίου που τόσος λόγος γίνεται εδώ και τόσο καιρό. Πρέπει λοιπόν να εξασφαλιστεί η διασφάλιση της Παροχής και η υποβολή του επενδυτικού φακέλου των δικτύων για χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιουνκερ και την ΕΤΕ. Είναι μονόδρομος για να έχει η Καστοριά φθηνή ενέργεια. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει για να μην τον κοροϊδεύουν πως η Δ.Μ είναι εκτός χρονοδιαγράμματος     μέχρι το 2021. Με τον πιο επίσημο τρόπο το ΦΕΚ59/18.1.2018Τευχος Β [Έγκριση οδικού χάρτη αγοράς φυσικού αερίου    2017-2022]επιβεβαίωσε αυτό που τόσο καιρό λέμε. Δυστυχώς η Δ.Μ δεν είναι στις τρεις πρώτες  περιφέρειες που θα πάρουν φυσικό αέριο   6.Ψηφίζουμε κόμματα, ανθρώπους σχέδιο,προγράμματα……

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πάνω και πέρα από κάθε κομματικό εναγκαλισμό. Το μείζων είναι οι  ικανοί άνθρωποι  με σχέδιο και όραμα αλλά κυρίως με διάθεση για δουλειά να βρεθούν στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης όπου με το σωστό προγραμματισμό και εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δίνονται από την Ευρώπη να πάνε τον τόπο μπροστά.7. Πρώτη, δεύτερη Κυριακή;

Θεωρώ ότι είναι απίθανο να μιλάμε για εκλογικό αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή. Πάμε για δεύτερη και εκεί όλα πλέον είναι πιθανά  με τον συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ να έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την διοίκηση της Π.Δ.Μακεδονιας.                                                                                                                                                       

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Μάιος, 2019, 11:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr