Ο Μιχάλης Μπινιάκος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος μιλά στον alphafm.gr.

Συνέντευξη ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΙΝΙΑΚΟΥ στον alphafm.gr και στον Αντ.Παραρά.

Ο κ. Μπινιάκος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό » Αλλάζουμε Πορεία » με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Κασαπίδη.

1. Θα ήθελα να μάθω το μήνυμα των φετινών περιφερειακών εκλογών

Το «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»! Το αποτέλεσμα από μόνο του αποτελεί το μήνυμα των φετινών εκλογών και μάλιστα με μια διπλή σημασία. Καταρχήν, όλοι  πιστεύω πως αντιλαμβανόμαστε το χαμηλό επίπεδο αποτελέσματος του σήμερα και αυτό σίγουρα οφείλεται σε κάποιους. Από την άλλη, όλοι προσδοκάμε ένα νέο αποτέλεσμα, μια καινούργια πορεία, να αλλάξουμε πορεία, με πίστη στις ανθρώπινες αξίες για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό ακριβώς είναι το δικό μου μήνυμα για τις φετινές εκλογές: αλλαγή πορείας με αυτούς που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν, θέλουν και μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

2.Οι στόχοι σας για την νέα 4ετία

Ο βασικός στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που βρισκόμαστε, να ξεκολλήσουμε από τον πάτο που έχουμε αγγίξει. Δεν υπάρχει κανένας άλλος στόχος από την πολύπλευρη και ολιστική αντιμετώπιση του μαρασμού της Καστοριάς σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Και επειδή όλοι πλέον συμφωνούμε στις διαπιστώσεις, ο στόχος είναι να περάσουμε αποτελεσματικά στην πράξη και στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Πράξεις, που τόσο η προηγούμενη μου εμπειρία, γνώση και προπάντων αποτελεσματικότητα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

3.Οι διαφορές Κασαπίδη με τους συνυποψηφίους του;

Ο Γιώργος ο Κασαπίδης μέσα από την πολυετή διαδρομή του  έχει αποδείξει  τις  κοινωνικές του ευαισθησίες και το αίσθημα ευθύνης για τα κοινά. Δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με την ίδια του την παράταξη, υπερασπιζόμενος τα πιστεύω του και πάντα προς το συμφέρον του πολίτη. Είναι επικεφαλής μας στις περιφερειακές εκλογές, και εκτός από όρεξη και μεράκι για δουλειά, έχει και τις ικανότητες να κάνει την Δυτική Μακεδονία περιφέρεια πρότυπο και όχι ουραγό στην ανάπτυξη και μια από τις φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως κατάντησε σήμερα. 

4.Υπάρχει σχεδιασμός για την νέα 4ετία σε σχέση με την Π.Ε Καστοριάς

Ο σχεδιασμός υπάρχει, έχει αποτυπωθεί και είναι διαθέσιμος πλέον σε όλους τους πολίτες της Καστοριάς. Ο σχεδιασμός αποτελείται από δυο βασικούς άξονες: πρώτον, την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και δεύτερον, την δημιουργία συνθηκών παραγωγής πλούτου στην Π.Ε Καστοριάς. Βασικά έργα υποδομής που έχουν κολλήσει επί σειρά ετών, παρόλο έχουν πλήρη ωριμότητα από μελέτες εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει να ολοκληρωθούν και να καταστούν λειτουργικά άμεσα. Μιλάμε για φράγματα, μικρά και μεγάλα, αρδευτικά, παράλληλα έργα αναδασμού, αεροδρόμιο, λειτουργία ΒΙΠΑ, σήραγγα Κλεισούρας, θέρμανση, πανεπιστημιακές σχολές και νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, άυλες παρεμβάσεις για την λειτουργικότητα και χρησιμοποίηση όλων αυτών των υποδομών, όπως δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, υιοθέτηση στρατηγικών εξωστρέφειας και προβολής παραδοσιακών και νέων κλάδων της τοπικής οικονομίας, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, μείωση κόστους εγκατάστασης στην ΒΙΠΕ, σύνδεση του αεροδρομίου με πτήσεις εξωτερικού, προώθηση ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

5.Τι σας ζητούν οι πολίτες και οι φορείς τον τελευταίο μήνα στις περιοδείες σας

Δύο απλά και πολύ συγκεκριμένα αιτήματα: το πρώτο και κυρίαρχο είναι «κάντε κάτι για να μείνουμε εμείς και τα παιδιά μας στην Καστοριά και στα χωριά μας» και το δεύτερο «να ξαναέρθετε μετά τις εκλογές και μην μας ξεχάσετε όπως και οι προηγούμενοι». Το πρώτο αποτυπώνει περίτρανα το σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας, την ανασφάλεια που βιώνουν οι συντοπίτες μας, και την αβεβαιότητα για το μέλλον, γεγονός που καθιστά την αντιμετώπιση του άμεση και επιβεβλημένη προτεραιότητα. Το δεύτερο φανερώνει την απογοήτευση, την διάψευση ακόμα και την εξαπάτηση των πολιτών από την παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπία και συμπεριφορά αρκετών πολιτικών και υποψηφίων, ακόμα και σήμερα.

 

6.Γιατί Μιχάλη Μπινιάκο

Μιχάλη Μπινιάκο για 4 απλούς και ουσιαστικούς λόγους:

Πρώτον, η ανώτατη ακαδημαϊκή μου κατάρτιση σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διοίκησης, αφού για 15 περίπου χρόνια έχω αφοσιωθεί στην μελέτη των τρόπων ανάπτυξης μιας περιοχής, και θέλω να το εφαρμόσω στον τόπο μου.   

Δεύτερον, η γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρακτικό αποτέλεσμα, όπως φανερώνει η επιτυχημένη μου θητεία σαν αντιδήμαρχος Προγραμματισμού στον Δήμο Καστοριάς σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Τρίτον, η εμπειρία μου στην Δημόσια Διοίκηση, αφού αμέσως μετά την αποφοίτηση μου από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης τοποθετήθηκα στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και κατόπιν έχω υπηρετήσει σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, όπως στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στον Δήμο Καστοριάς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Τέταρτον, και εξίσου σημαντικό, η κοινωνική μου προσφορά και συμμετοχή σε μια μεγάλη και ποικίλη ομάδα εθελοντικών, πολιτιστικών, αθλητικών και φιλανθρωπικών συλλόγων και φορέων του τόπου μας, με ενεργή συμμετοχή και πράξη.

7. Πρώτη η δεύτερη Κυριακή

Πρώτη Κυριακή σίγουρα για το καλύτερο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, την αλλαγή πορείας για τον τόπο μας. Πρώτη Κυριακή για να υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και μια δυνατή εντολή διακυβέρνησης στον συνδυασμό μας. Πρώτη Κυριακή για να υπάρχει δυνατότητα απόφασης χωρίς προαπαιτούμενα, εκβιασμούς και δεκανίκια. Πρώτη Κυριακή γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το σήμερα και πρέπει να αλλάξουμε πορεία το συντομότερο δυνατό.  

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάιος, 2019, 8:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr