Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ στον alphafm.gr

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ υποψήφιος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ » ΕΛΠΙΔΑ »  δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα με θέσεις και προτάσεις σημαντικές για την ανάπτυξη της Καστοριάς και Δ.Μακεδονίας.

 1. Θα ήθελα να μάθω το αναπτυξιακό σας σχέδιο για τη Δ. Μακεδονία

Το πρόγραμμα του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στηρίζεται σε τέσσερα (4) επιμέρους σχέδια Ανάπτυξης, που αφορούν την ανάπτυξη κάθε μιας Περιφερειακής Ενότητας. Προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος αποτελεί η Ισόρροπη Ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι η Ενιαία Περιφερειακή Συνείδηση. Τα προηγούμενα χρόνια η αδυναμία μας να δούμε τη Δυτική Μακεδονία ως μία ενιαία Περιφέρεια και η επιμονή μας να στηρίζουμε τα τοπικά μας συμφέροντα έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα:

 • η Περιφέρεια βρέθηκε να έχει δύο Αεροδρόμια και να μην έχει αεροπορικές συγκοινωνίες

 • να έχει ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ και να μην έχει επιχειρηματικές υποδομές

 • να έχει πέντε Νοσοκομεία και οι ασθενείς να φεύγουν για να βρουν την υγειά τους στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη

 • να έχει Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές και οι καθηγητές να ψάχνουν ευκαιρίες για να φύγουν σε ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια

 • να έχει φράγματα και να μην έχει νερό στα χωράφια

 • να έχει χιονοδρομικά και όχι χιονοδρομικό τουρισμό

 • να κάνει χωριστά τουριστικά προϊόντα και να μην υπάρχει ένα ενιαίο brand name του ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ Τουριστικού Προϊόντος

 • να διασχίζουν 3εκ.άνθρωποι την Εγνατία και να μην υπάρχει ένα ενιαίο δυνατό τουριστικό πακέτο να τους φέρει στον τόπο μας.

Πρέπει να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι για να φέρουμε την Ανάπτυξη στον τόπο μας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αποκτήσουμε Ενιαία Περιφερειακή Συνείδηση.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι είμαστε Περιφέρεια της Ευρώπης – Μέλος της Ευρώπης των Περιφερειών. Μέχρι το 2030 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), έχει ως κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, μέσα από το Σχέδιο Γιούνκερ, να χρηματοδοτήσει χιλιάδες μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα κανένα συγκροτημένο περιφερειακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων δεν υποβλήθηκε στο Σχέδιο Γιούνκερ.

Είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε, να συντονίσουμε, να ωριμάσουμε και να υποστηρίξουμε την κατάθεση προτάσεων, για μικρές και μεγάλες επενδύσεις, γνωρίζοντας πως να τις τεκμηριώσουμε για να γίνουν δεκτές, και να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που χρειάζονται για να επιδοτηθούν νέες επιχειρήσεις και να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.Προωθούμε τη δημιουργία υπηρεσιών μιας στάσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών (τύπου ΚΕΠ). Δημιουργούμε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας.

 

 1. Το σχέδιό σας για την ανάπτυξη της ΠΕ Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αποτελεί το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς όμως τείνει να καταντήσει αποθήκη ψυχών, αφού η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση και η οικονομική κατηφόρα που ζούμε, συνδέεται άμεσα με τη συνολική αποδόμηση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στην ΠΕ Καστοριάς. Για να αναστραφεί λοιπόν η εικόνα και ανά τομέα θα πρέπει άμεσα:

  • Γούνα:την περίοδο 2014-2016 μόνο στην Καστοριά έκλεισαν 194 επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές έπεσαν από 350 εκ. ευρώ το 2013 στα 20 εκ. το 2017. Το περίφημο MasterPlanέμεινε στα χαρτιά και η χρηματοδότησή του είναι ακόμη στο μηδέν. Πρέπει άμεσα το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο να αρχίσει να φέρνει το αποτέλεσμα για το οποίο εκπονήθηκε. Την προβολή και την προώθηση του προϊόντος της γούνας. Η επιχειρήσεις πρέπει άμεσα να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουν με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε καθετοποίηση της παραγωγής τους. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό πακέτο για νέους τεχνίτες της γούνας καθώς επίσης και να αξιοποιηθούν τα εκθεσιακά κέντρα ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

  • Πρωτογενής παραγωγή:σε αυτή την εκλογική διαδικασία πολύς λόγος γίνεται για την πρωτογενή παραγωγή. Είναι γνωστό ότι η γη παράγει αξία. Αυτήν αξία όμως ο άνθρωπος πρέπει να τη μετατρέψει σε υπεραξία για να έχει και τα μέγιστα οφέλη. Η Καστοριά είναι τελευταία σε αρδευόμενες εκτάσεις. Παρόλα αυτά ούτε ένα έργο της Καστοριάς έχει ενταχθεί στο τρέχον ΠΑΑ. Άρα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν τα αρδευτικά έργα, όπως του φράγματος του Νεστορίου και του Γέρμα. Οι ΤΟΕΒ αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που θα είχαν εξαλειφθεί με τη δημιουργία μικρών εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Θα γίνει προσπάθεια σύστασης ομάδων αγροτών, όπου είναι δυνατόν, με την Περιφέρεια να αποτελεί τον εγγυητή της βιωσιμότητάς τους για εύλογο χρονικό διάστημα, υποστηρίζοντάς αυτές με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Θα επανέλθει η εξισωτική αποζημίωση, που μειώθηκε τραγικά από την αδιαφορία της σημερινής αρχής. Τέλος οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα επαγρυπνούν για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που αποτελούν τεράστιο εμπορικό κίνδυνο για τα προϊόντα της περιόχης μας.

  • Λίμνη:ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνη μας παραμένει ακόμη στα χαρτιά. Το μοναδικής ομορφιάς φυσικό κάλλος της περιοχής μας αργοπεθαίνει και μαζί του πολλοί τομείς ανάπτυξης της περιοχής μας. Προτεραιότητά μας η προστασία και η ανάδειξη της λίμνης μας, με την υλοποίηση όλων των έργων που έχουν ήδη μελετηθεί, ώστε περιοριστεί η κάθε είδους μόλυνση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και το φαινόμενο του ευτροφισμού.

  • Αστική ανάπλαση:η ολοκλήρωση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου της λίμνης αποτελούν έργα με θετικές προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, καθώς επίσης και η ολοκλήρωση των σωστικών εργασιών των Αρχοντικών με την ανάδειξη και αξιοποίησή τους.

  • Αεροδρόμιο:η δέσμευση της επικεφαλής του συνδυασμού μας είναι σαφής. Στη Δυτική Μακεδονία ΕΝΑ αεροδρόμιο και αυτό θα είναι του Άργους Ορεστικού. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες του πύργου ελέγχου και είμαστε αποφασισμένοι να μη μείνει για άλλη μια φορά προεκλογική υπόσχεση. Φανταστείτε την ώθηση που θα δοθεί από τη λειτουργία ενός διεθνούς αεροδρομίου στον τουρισμό της περιοχής, στην επιχειρηματικότητα φτάνοντας στα στάνταρ άλλων αεροδρομίων της Μακεδονίας μας, όπως αυτό της Καβάλας.

  • Φυσικό Αέριο:η εξασφάλιση παροχής φυσικού αερίου και η δημιουργία δικτύου διανομής είναι μονόδρομος για την περιοχή μας. Τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις της περιοχής δεν αντέχουν πλέον το οικονομικό βάρος της θέρμανσης. Είμαστε μια περιοχή που χρειαζόμαστε θέρμανση τουλάχιστον 7 μήνες τον χρόνο. Θα υποβληθεί λοιπόν ένας επενδυτικός φάκελος για χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να αποκτήσει η Καστοριά φθηνή ενέργεια.

  • Πανεπιστήμιο:το μεγάλο στοίχημα για την Καστοριά είναι να θωρακίσει τη Σχολή της με σύγχρονες υποδομές για να κατοχυρώσει την έδρα της αλλά και να ενισχύσει τα Τμήματά της. Να προχωρήσει σε σύσταση νέων εδρών και αγγλόφωνων τμημάτων που θα προσελκύσουν φοιτητές άλλων χωρών. Οι σύγχρονες πανεπιστημιουπόλεις με ξενόγλωσσα τμήματα στις σχολές και τα ερευνητικά ινστιτούτα είναι στοιχεία μιας περιοχής με ανάπτυξη.

  • Υγεία:η Περιφέρεια θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον εξοπλισμό των ιατρείων πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς επίσης θα συνδράμει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου για παροχή φροντίδας με επάρκεια σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Η δημιουργία και βελτίωση των υποδομών ΑΜΕΑ, τα ημερήσια κέντρα φροντίδας και οι υποδομές ημιαυτόνομης διαβίωσης των ΑΜΕΑ στα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι στον σχεδιασμό μας. Ανενεργές μονάδες υγείας της περιοχής, μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα επιτελέσουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

  • Ασφάλεια:η συνδρομή της Περιφέρεια και η συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας θα δώσουν στους κατοίκους μας το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχει ο πολίτης μια ακριτικής περιοχής.

  • Κατασκευαστικός κλάδος:θα διεκδικήσουμε και θα φέρουμε στην περιοχή μας ένα μεγάλο πρόγραμμα «εξοικονομώ» για την τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου. Επίσης ο κλάδος θα ενισχυθεί με τις αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών.

  • Τουρισμός:η αναπτυξιακή ατμομηχανή της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να είναι ο τουρισμός και για τον λόγο αυτό τον άφησα τελευταίο… Η φυσική ομορφιά της ΠΕ Καστοριάς είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη! Δυστυχώς όμως ούτε ένας δείκτης στα τουριστικά μεγέθη δεν βελτιώθηκε. Τελευταίοι στις πληρότητες των ξενοδοχείων, τελευταίοι στις αφήξεις, τελευταίοι στις διανυκτερεύσεις τελευταίοι στα έσοδα από τον τουρισμό πανελλαδικά. Διαθέτουμε από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, πάρα πολλά μαγαζιά εστίασης που προσφέρουν κυρίως τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Ο κόσμος της Καστοριάς είναι φιλόξενος και έτοιμος να εξυπηρετήσει και τον πιο ιδιότροπο πελάτη. Κι όμως από τη μεριά της Περιφέρειας καμιά χείρα βοηθείας προς το κομμάτι του τουρισμού. Οι άνθρωποι αγωνίζονται μόνοι τους πληρώνοντας τη μεγάλη φορολογία που τους έχει επιβληθεί και σιγά σιγά απογοητεύονται ο ένας μετά τον άλλον, ψάχνοντας τη τύχη του σε ξένους τόπους. Όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα αναβαθμίσουν την τουριστική κίνηση τόσο σε ολόκληρη την περιφέρεια, όσο και στην περιοχή μας.Αποτελούμε το κέντρο του θρησκευτικού τουρισμού. Οι βυζαντινές εκκλησιές μας είναι μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Πέρα όμως από τις εκκλησίες της πόλης πρέπει να αναδειχθούν και το μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου στον περιβάλλοντα χώρο είναι ο τάφος της Οσίας Σοφίας, το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στον Μελισσότοπο, η Αγία Παρασκευή στη Βασιλειάδα, το μοναστήρι της Τσούκας στην Αγία Άννα, ο Άγιος Κωνσταντίνος στο Βογατσικό, ο Άγιος Νικόλαος στους Αμπελόκηπους που βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο ενός βράχου, μοναδικής ομορφιάς. Η λίμνη μας είναι πόλος έλξης τουριστών και με σωστή προβολή και εγκαταστάσεις ναυταθλητικές μπορεί να φέρει χιλιάδες τουρίστες ακόμη. Δεν είναι δυνατόν να απεντάσσονται το 2019 οι πλωτές εξέδρες! Πρέπει να αναπτυχθεί ο συνεδριακός τουρισμός, μιας και υπάρχουν πολλοί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα συνέδρια. Ο εμπορικός τουρισμός μέσω της γούνας. Ας φανταστούμε πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν τη δυνατότητα να έρθουν στη Διεθνή Έκθεση Γούνας αν υπήρχε το αεροδρόμιο που προανέφερα. Ο χειμερινός τουρισμός βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση, παρόλο που έχουμε χιονοδρομικό κέντρο και πανέμορφα βουνά με περιπατητικά μονοπάτια. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να αποτελέσουν ένα πακέτο τουριστικής προβολής και μέσω της Εγνατίας οδού και του αεροδρομίου να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

 1. Προσωπικά πώς θέλετε την τοπική ανάπτυξη, υπάρχει σχέδιο για την ΠΕ Καστοριάς;

Όπως γνωρίζετε το επάγγελμά μου είναι δάσκαλος. Εργάζομαι στο 5οΔημοτικό Σχολείο Καστοριάς τα τελευταία επτά χρόνια. Μέσα από τα παιδιά έχω την ευκαιρία να καταλάβω την κατάσταση που επικρατεί στα σημερινά νοικοκυριά. Μια κατάσταση δύσκολη. Η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ. Οι μαθητές καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική δυσπραγία των οικογενειών τους. Βλέπουν συνεχώς δικούς τους ανθρώπους να μεταναστεύουν. Τα μεγαλύτερα αδέρφια τους να τελειώνουν το πανεπιστήμιο και να είναι επί σειρά ετών άνεργα. Έχουν χάσει την παιδικότητά τους. Η συμπεριφορά τους έχει επηρεαστεί από το άγχος που κυριαρχεί στο περιβάλλον που ζούνε.

Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους. Η ανεργία αυτή τη στιγμή είναι το υπαριθμόν ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε το πρόγραμμα «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ», μέσα από το οποίο «καθιερώνεται» επίδομα εργασίας και όχι ανεργίας. Υπάρχει μέριμνα για τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, όπου ο γονέας δεν εργάζεται, για τα νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς, για τα ΑΜΕΑ και για τους ανέργους άνω των 55 ετών για να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στη σύνταξη. Οι προτάσεις μας στηρίζονται σε τρεις βασικές αρχές:

 • Στην αρχή της εργασίας και όχι της απασχόλησης.

 • Στην αρχή της τελευταίας καταφυγής.Η Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο πρέπει να αποτελούν την τελευταία καταφυγή του ανέργου, αν υπάρχει αδυναμία εύρεσης εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ερώτηση κύριε Παραρά, δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες δουλειάς.

 • Στην αρχή της ενίσχυσης της Αυτόνομης Διαβίωσηςκαι περιορισμό της προνοιακής υποστήριξης των ανέργων αποκλειστικά σε αυτούς που δεν μπορούν να εργαστούν, με ταυτόχρονη δημιουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης.

Μόνο τα αναπτυξιακά έργα θα δώσουν δουλειές και θα μπορέσουν να κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας. Μια ανάπτυξη όμως που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου.

Το πανεπιστήμιο που θα δημιουργηθεί πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας. Να συνδεθεί αμέσως με την τοπική οικονομία. Ταυτόχρονα έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας για σύσταση κι άλλων τμημάτων που θα μπορούσαν να σταθούν στον τόπο μας κι έχουν άμεση σχέση με το διεθνές εμπορικό status, όπως είναι ένα τμήμα «Κινεζικής Φιλολογίας και Πολιτισμού». Σε λίγο καιρό θα φανεί και η ανάγκη δημιουργίας της δικής μας πανεπιστημιούπολης. Και δικαιωματικά η Καστοριά πρέπει να την αποκτήσει μετά από τις πόλεις της Κοζάνης και της Φλώρινας.

4. Ποιες οι διαφορές σας με τα άλλα ψηφοδέλτια;

Εμείς δεν κάναμε ένα κομματικό κάλεσμα. Απευθύνουμε προσκλητήριο σε ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα τον τόπο τους και τους ανθρώπους του. Ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και τη θέληση να δουλέψουν σκληρά. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άνθρωποι από όλους τους χώρους του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος και γι΄αυτό δημιουργήθηκε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι από πού προέρχεται μια υποψηφιότητα αλλά πού απευθύνεται. Ποια προοπτική δίνει στην κοινωνία και στον τόπο. Και η προοπτική που εμείς δίνουμε είναι να ζωντανέψουμε την οικονομία για να δημιουργήσουμε πλούτο, που με τη σειρά του θα φέρει δουλειές για τα παιδιά μας. Για να μείνουν στον τόπο τους και ίσως καταφέρουμε να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν. Η υποψηφιότητα της κ. Ζεμπιλιάδου δεν ήρθε με χρίσμα, ούτε με «διορισμό» και γι΄αυτό είναι απαλλαγμένη από δεσμεύσεις που επιβάλλουν θέσεις, υποψηφίους και απαγορεύουν τη διαφωνία σε εντολές άνωθεν. Οι δεσμεύσεις μας είναι μόνο απέναντι στους πολίτες. Η δική μας δύναμη είναι η γνώση, η αποφασιστικότητα να δουλέψουμε σκληρά για μια Περιφέρεια με ισχυρή οικονομία, καθώς και η συστράτευση δυνάμεων.

5. Τι συζητούν μαζί σας οι πολίτες;

Οι πολίτες είναι έντονα προβληματισμένοι. Ζουν μια ζοφερή πραγματικότητα και δεν μπορούν πλέον να εμπιστευτούν εύκολα κάποιον. Έχουν χορτάσει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Είναι απογοητευμένοι. Σε κάθε επίσκεψη το διαπιστώνουμε όλο και πιο έντονα. Ταυτόχρονα όμως είναι και πολλοί ενημερωμένοι για τα προβλήματα του τόπου τους και είναι λογικό. Αρχικά υπήρχε μια δυσπιστία και απέναντί μας. Οι πολλές όμως επισκέψεις και ο διεξοδικός διάλογος με τους πολίτες έχει αναστρέψει το κλίμα και τη διάθεση των πολιτών προς το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Έχει περάσει στον κόσμο ότι δεν είμαστε άλλο ένα ψηφοδέλτιο. Η πολυετής παρουσία του καθένα μας χωριστά μέσα στην κοινωνία βοηθάει πολύ σε αυτό.

Το πιο βασικό πρόβλημα που μας θέτουν οι πολίτες πάντως είναι η ανεργία. Πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της θα φέρει δουλειές. Σε όλες μας τις συναντήσεις με τους πολίτες τονίζουμε την ειδοποιό διαφορά της επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»… η κ. Ζαμπιλιάδου έχει θητεύσει στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ήταν επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής και Γραμματέας του ΕΣΠΑ. Όλα αυτά συνθέτουν μια προσωπικότητα η οποία αποτελεί πολυτέλεια για τη Δυτική Μακεδονία να την έχει διεκδικήτρια της Περιφερειακής Αρχής.

6. Γιατί ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ;

Το πρωταρχικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί κι ελπίζω να έδωσα με τα προαναφερθέντα απάντηση είναι «Γιατί Γεωργία Ζεμπιλιάδου;» Αυτό που προέχει είναι η εκλογή του συνδυασμού μας και η ανάληψη των ινίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Από κει και πέρα όποιος και να εκλεγεί από μας είναι άξιος και ικανός να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ». Είμαστε μια ομάδα.

Ασχολούμαι τουλάχιστον 20 χρόνια με τα κοινά. Έχω περάσει από διάφορους κοινωνικούς φορείς αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Αυτό που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι μόνο μέσα από τον ειλικρινή διάλογο και τη συνεργασία μπορείς να επιτυγχάνεις αποτελέσματα. Μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ, όπως πολλούς για λίγο… πολλούς όμως για πολύ δε γίνεται. Τα αισθητήρια της κοινωνίας θα σε απομονώσουν και θα σε αποβάλουν. Η αγάπη για τον τόπο μας, η αγωνία για το αύριο αλλά και η προσωπικότητα της επικεφαλής, με ώθησαν στο να ξεπεράσω τους όποιους δισταγμούς και ανασφάλειες υπήρχαν. Σε καμία περίπτωση δε «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα», γιατί πολύ απλά θέλω και μπορώ, να είναι ΜΕ εμένα συνδιαμορφωτή!

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο πατριωτικό κάλεσμα της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και να συστρατευθώ στην κοινή προσπάθεια της ίδιας και των συνυποψηφίων μου για την αποτελμάτωση του τόπου μας. Τη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης. Το σταμάτημα της τάσης φυγής των νέων ανθρώπων του τόπου μας στο εξωτερικό. Την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Την ανάκτηση του χαμένου χρόνου για την Περιφέρειά μας. Εγγυητής της επιτυχούς πραγμάτωσης των ρεαλιστικών στόχων αποτελεί η θέληση, η γνώση και η εμπειρία της επικεφαλής, συνεπικουρούμενη από το μεράκι και τη δημιουργικότητα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου.

7. Πρώτη, δεύτερη Κυριακή;

Θεωρώ πλέον ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα εκλογής Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή. Η προεκλογική περίοδος και η μάχη που δίνεται μεταξύ των συνδυασμών έχει αναδείξει αρκετά από τα στοιχεία που χρειάζονται οι ψηφοφόροι για να αποφασίσουν κι ακόμα έχουμε αρκετές μέρες για να γίνουν πιο σαφείς οι διαφορές.

Η ανεργία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα κι εκείνοι που την πληρώνουν, κυρίως, είναι οι νέοι και οι γυναίκες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ανεργία; Ναι, είναι πολύ δύσκολο, εως ακατόρθωτο, αν υπόσχεσαι μαγικές λύσεις ή πως το πρόβλημα θα στο λύσει κάποιος άλλος. Αν δούμε τι έγινε επί θητείας Καρυπίδη θα καταλάβουμε γιατί η ανεργία αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Χάθηκαν πολλά εκατομμύρια και στέρησαν θέσεις εργασίας. Γιατί όμως χάθηκαν αυτά τα χρήματα. Φυσικά από έλλειψη σχεδίου, γνώσης και επειδή ο κ. Καρυπίδης περίμενε από την κυβέρνηση να του δώσει λύσεις. Τώρα περιμένει τις εθνικές εκλογές να κατέλθει στον στίβο της κεντρικής πολιτική σκηνής ως υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άσχημο επίσης είναι πως ο κ. Κασαπίδης που διεκδικεί τη θέση του, κινείται στο ίδιο μήκος κύματός, όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του κατά την παρουσίασή του από τον κ. Μητσοτάκη. Περιμένει λύσεις από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να ανοίξουν οι κάνουλες του κρατικού χρήματος. Ποιο χρήμα; Αυτό που δεν υπάρχει στα κρατικά ταμεία; Η ανασφάλεια δε, του κ. Κασαπίδη, αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι ενώ είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεν έχει παραιτηθεί ακόμα, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, από την βουλευτική έδρα!!!

Κλείνοντας κύριε Παραρά θα ήθελα να κάνω θερμή παράκληση προς τους πολίτες τόσο της Καστοριάς όσο και τις Δυτικής Μακεδονίας να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ, για να μπορούν να ενημερώνονται πληρέστερα και να τους θυμίσω μία ρήση: Με μία σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, ενώ με μία ψήφο σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου…

Σας ευχαριστώ θερμά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάιος, 2019, 7:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ στον alphafm.gr”

 1. Δρ.Γερασ.(Μάκης) Κουσουνής

  Διάβασα τήν ανωτέρω λίαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη τού κ.Πανταζόπουλου.Μέ εντιπωσίασε τόσον ή μετά σοβαρότητος τεχνοκρατική αντίληψη τού ανδρός,όσον
  καί ή ορθή καί πλήρης κατανόηση εκ μέρους του τής ουσίας καί τής εσωτερικής
  δομής τών τοπικών καί περιφερειακών προβλημάτων.Τούτο είναι ακριβώς ανάλογο μέ τήν πλήρη καί ακριβή πρωτίστως διάγνωση τών αιτίων μιάς αρρώστειας ή παθογένειας ,ώστε στήν επόμενη φάση νά ακολουθήσει ή θεραπεία τής ατέλειας,γεγονός πού εξαρτάται ,όχι μόνον από τήν απλή βούληση καί »’ καλή θέληση»’ τού θεράποντος,αλλά πρό παντός από τήν επιδεξειότητα του καί τήν καλή γνώση των τρόπων , τών μέσων καί εργαλείων πού θά χρησιμοποιήσει ό θεράπων πολιτικός.Καί στήν προκειμένη πολιτική αναμέτρηση στίς ερχόμενες εκλογές ,φρονώ ότι ό κ.Πανταζόπουλος ΔΙΑΘΈΤΕΙ καί τήν πρώτη αλλά καί τίς δεύτερες αρετές. Καλή επιτυχία.
  Δρ.Γεράσ.(Μάκης) Κουσουνής,Γεωπόνος,Καστοριά.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr