Μητσοτάκης: Εξήγγειλε άμεσες προσλήψεις στο Δημόσιο -1.500 στην Αστυνομία

Μπορεί να λέγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα αλλά από την Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε προσλήψεις σε βασικούς τομείς. Όπως είπε, στο σχέδιο της ΝΔ είναι να στελεχωθούν «από την επόμενη ημέρα των εκλογών», η Υγεία και η Παιδεία (σ.σ. έκανε αναφορά και στην υποστελέχωση του νοσοκομείου της περιοχής) ενώ ανακοίνωσε και 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία για να μπορούν, όπως είπε, οι πολίτες να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια.

Αναλυτικά η ομιλία:

 Φίλες και φίλοι, ευχαριστώ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ευχαριστώ για τη βροντερή σας παρουσία. Όταν μιλάει η Πάτρα, το μήνυμά της αντηχεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για την καταπληκτική μας νεολαία. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Με τη δική σας βοήθεια και τη βοήθεια του Θεού θα έχω την τιμή να ηγηθώ αυτής της χώρας.

Φίλες και φίλοι,

Έλεγα, ότι μακάρι να μπορούσαν σήμερα οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να έρθουν να δουν τι σημαίνει πραγματικά μια μεγάλη συγκέντρωση. Θα ήταν καλοδεχούμενοι διότι εμείς δεν είμαστε ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους. Είμαστε με όλους τους Έλληνες. Και η δουλειά μας, η δουλειά μου προσωπικά, είναι να ενώσω την Ελλάδα σε μια πορεία προς ένα πιο φωτεινό μέλλον. Το μέλλον που μας αξίζει, το μέλλον που μας αναλογεί. Εδώ μου φαίνεται ότι ταιριάζει το αθλητικό σύνθημα: «Δεν περιγράφω άλλο».

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σημαίνει πολλά για μένα αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση εδώ στην Πάτρα η οποία στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα. Ένα μήνυμα που ενώνεται με το μήνυμα που φτάνει από κάθε άκρη της Πατρίδας μας.  Οι Έλληνες σήμερα λένε με μια φωνή: «Ως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα». Και στις 26 Μαΐου φέρνουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μετά το Αιγαίο και το Ιόνιο, μετά τη Στερεά και την Ήπειρο, έρχομαι σήμερα να  σας μιλήσω μετά από μια καταπληκτική συγκέντρωση που κάναμε χθες στον τόπο μου, στα Χανιά.  Είχα διασχίσει πριν, ολόκληρη την υπόλοιπη Πελοπόννησο, όλη την Μακεδονία, όλη τη Θράκη. Αύριο και μεθαύριο θα βρεθώ ξανά στις γειτονιές της Αθήνας. Και αμέσως μετά, ξεκινώ για τη Μακεδονία μας. Μέχρι την Κυριακή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα είμαι, θα είμαστε, δίπλα στους πολίτες. Μιλώντας όμως -διότι αυτό αξίζετε και τίποτα λιγότερο- πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Διότι την αλήθεια αξίζετε μετά από τέσσερα χρόνια ψέματα και εξαπάτησης. Είμαι εδώ να σας μιλήσω για το σχέδιό μου για μια φωτεινή Ελλάδα. Χαμηλότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, ασφάλεια για όλους.   Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να μετατρέψουμε τη βουβή οργή μιας πληγωμένης και απογοητευμένης κοινωνίας σε θετική ψήφο στη μεγάλη μας Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι, αγαπητέ Νεκτάριε, αγαπητέ Νίκο, το είπες καλά: Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές. Και αυτή η αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι -το ξέρετε και εσείς- εξαιρετικά κρίσιμη. Το βάρος της είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος που έχουν συνήθως οι ευρωεκλογές. Γιατί, για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, θα μιλήσουν  οι ίδιοι οι Έλληνες. Και θα πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Και θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν. Σε όλα όσα ζήσατε: Στα πολλά ψέματα. Στους αβάσταχτους φόρους. Στο θλιβερό διχασμό, στον οποίο και σήμερα κάποιοι επενδύουν. Θα απαντήσουν, όμως, και στην εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί, σε αυτές τις εκλογές, ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας.

Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Εδώ οι επιλογές είναι πολύ ξεκάθαρες. Θέλω να κάνουμε το τρία στα τρία. Νεκτάριε, θέλω να είσαι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Νίκο, θέλω να είσαι  ο επόμενος Δήμαρχος Πάτρας. Αυτή η κάλπη, όμως, δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Αλλά δεν επιτρέπει και πειράματα με κόμματα μιας χρήσης. Εδώ τα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε και ειδικά εσείς η νεολαία μας, είναι ξεκάθαρα: Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την καθήλωση; Επιλέγουμε την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε σιγουριά και ασφάλεια ή ανασφάλεια; Θέλουμε εθνική υπερηφάνεια ή ταπείνωση; Θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα. Με άλλα λόγια θέλουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ή θέλουμε τέλμα και στασιμότητα;

Στις 26 Μαΐου, όλες και όλοι ψηφίζουμε, τελικά, για την Ελλάδα την οποία θέλουμε. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε όλους να περάσουμε το μήνυμα ότι σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος. Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση και ψήφος που θα πάει σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα. Η επιλογή, λοιπόν, για όλους μας είναι ξεκάθαρη: Ή με τη Νέα Δημοκρατία ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας. Η Πάτρα σήμερα μίλησε. Είναι με τη Νέα Δημοκρατία. Η Δυτική Ελλάδα μίλησε. Είναι με τη Νέα Δημοκρατία. Όλη η Ελλάδα έχει μιλήσει. Είναι με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε με όλους τους Έλληνες ή με εκείνους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων. Αποφασίζουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, την επόμενη Κυριακή και με τη λογική, αλλά αποφασίζουμε και με καρδιά.  Και στηρίζουμε τη μεγάλη μας παράταξη, την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία. Και βλέπω εδώ μπροστά μου ένα καλειδοσκόπιο προσώπων, παλιά στελέχη που έδωσαν αγώνες για την Παράταξή μας, αλλά και νέους πολίτες που θέλουν να γίνουν πολιτικοί και αξίζουν και αυτοί την ψήφο σας. Αυτή είναι η ενωμένη και ανανεωμένη  Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στην ΟΝΝΕΔ, αλλά και στη ΔΑΠ μας, που πάντα πρωταγωνιστεί στους αγώνες για καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια.

Φίλες και φίλοι,

Οι πολίτες  δεν ξεχνούν και δεν  παρασύρονται από φτηνά κόλπα και από προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής. Είναι οπλισμένοι με τη δική τους βιωματική εμπειρία. Οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει. Και ξέρουν ποιοι είναι οι δύο κόσμοι που έχουν μπροστά τους: Το βάλτωμα στο χθες ή το δυναμικό άλμα στο αύριο. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, με όλη τη δύναμη της φωνής μου. Μπορούμε να αλλάξουμε την Πατρίδα μας! Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για το δικό μου σχέδιο για μια Ελλάδα ευημερούσα. Στην οποία ο εθνικός πλούτος θα αυξάνεται για όλους και όχι μόνο για κάποιους. Σας έχω μιλήσει για το σχέδιό μου για μια Ελλάδα, όπου οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις θα αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αυξάνεται ο εθνικός πλούτος.  Διότι μόνον έτσι φίλες και φίλοι θα ανατραπεί το σημερινό καθεστώς της μιζέριας. Μιας μιζέριας η οποία δυστυχώς μοιράζεται, κάθε τόσο, σε ταπεινωτικά επιδόματα φτώχειας και εξαγοράς ψήφων.

Το δικό μου σχέδιο είναι ένα σχέδιο με πολλές καλύτερες και καλοπληρωμένες δουλειές για να μην φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Δουλειές, δουλειές. Που θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Φίλες και φίλοι δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος στην επιχείρησή σας, δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου επαγγελματία, του ελεύθερου επαγγελματία. Θέλω ο κόπος σας να αμείβεται, να φορολογείστε δίκαια, αλλά να έχετε πραγματικό κίνητρο για δημιουργική εργασία.  Σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ ακούραστα ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Θα εργαστώ ακούραστα για μια Παιδεία που θα προσφέρει σε αυτά τα νέα παιδιά τα εφόδια ώστε να βρίσκουν δουλειά και να χτίζουν μόνα τους τη ζωή τους. Να μην είναι τα πτυχία σας απλά μια κορνίζα στον τοίχο, αλλά να έχουν πραγματική αξία στην αγορά εργασίας.  Πιστεύω στην καλή  δημόσια παιδεία. Kαι στα νέα παιδιά λέω ότι θα υπάρχει ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας μας. Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για να στηρίξουμε το ΕΣΥ, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα σε ποιοτική δημόσια υγεία.  Τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν αμέσως με νέο νοσηλευτικό προσωπικό. Το γνωρίζετε και εδώ στην Πάτρα πόσο έντονο είναι το πρόβλημα με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Αλλά το δικό μου σχέδιο είναι και ένα σχέδιο για ασφάλεια παντού και για όλους. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα εξοβελιστούν μια και καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί, και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους καθηγητές, εκεί που πραγματικά ανήκουν.   Κι οι γειτονιές θα ελευθερωθούν από το έγκλημα.  Μαζί με τις προσλήψεις σε Υγεία και σε Παιδεία, θα προσλάβουμε και 1.500 νέους  αστυνομικούς, ώστε να αισθάνονται όλες και όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας.

Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα αμφιβάλλει κανείς για το ότι έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Διότι το ποτάμι δεν γυρνά πια πίσω και οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής.  Φίλες και φίλοι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βαφτίσει ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως «13η σύνταξη». Βλέπω ανάμεσά μας πολλούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πήγαν στα ΑΤΜ και θα διαπίστωσαν ότι μόνο 13η σύνταξη δεν ήταν αυτό το οποίο πήραν: ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο, αλλά όχι 13η σύνταξη! Κι όπως μου είπε κι ένας φίλος συνταξιούχος στη Λάρισα, καθώς περπατούσα, -ακούστε το αυτό έχει ενδιαφέρον- μου λέει: δεν πρέπει να πω ευχαριστώ στον Τσίπρα  για αυτό το επίδομα, σε εσένα πρέπει να πω ευχαριστώ, διότι ο Τσίπρας βλέπει πόσο μπροστά είσαι στις εκλογές και τα δίνει, μήπως και μειώσει τη διαφορά. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα παίρναμε τίποτα.  Απευθύνομαι ειδικά στους συνταξιούχους, γιατί έχετε αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζεστε με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής. Δώστε του  την απάντηση στην κάλπη την Κυριακή. Και στείλτε το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ελάτε όλοι μαζί να μιλήσουμε αυτές τις τελευταίες ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές για το σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, για το πως θα μειώσουμε τη φορολογία για όλους. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Ο φόρος στις επιχειρήσεις -όχι μόνο στις μεγάλες, αλλά σε όλες και κυρίως στις μικρές γιατί αυτές είναι οι πολλές επιχειρήσεις στη χώρα μας- θα πέσει από το 28% στο 20%, για να μπορούν οι επιχειρηματίες να επενδύουν τα κέρδη πίσω στη δουλειά τους. Και, βέβαια, όσο τονίζουμε την ανάγκη να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα άλλο τόσο επιμένουμε ότι καμία επιχείρηση δεν είναι καλή επιχείρηση εάν δεν δίνει καλούς μισθούς στους εργαζόμενους. Η επιχειρηματική επιτυχία πρέπει να συνδέεται με την ευημερία των εργαζομένων που δουλεύουν στην επιχείρηση. Αυτή είναι η υποχρέωση την οποία αναλαμβάνουν οι επιχειρηματίες απέναντι στους εργαζόμενους. Και εσείς εδώ στην Πάτρα, στη Δυτική Ελλάδα, θα είστε οι πρώτοι ωφελημένοι από αυτή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας γιατί -πράγματι, το είπε σωστά ο Νεκτάριος- είστε μια περιφέρεια με τόσο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από την Ολυμπία και τον πλούσιο πολιτισμό της; Από την πόλη της Πάτρας, τη φυσική πύλη εισόδου προς τη Δυτική Ελλάδα; Από τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας; Όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι συμπυκνωμένα εδώ, στη Δυτική Ελλάδα. Έχετε κάθε λόγο να είστε περήφανοι για τον τόπο σας.  Και εσείς αξίζετε καλύτερα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάιος, 2019, 7:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Μητσοτάκης: Εξήγγειλε άμεσες προσλήψεις στο Δημόσιο -1.500 στην Αστυνομία”

 1. Tο βράδυ των εκλογών , όταν διαφάνηκε η νίκη της ΝΔ , ξέσπασε εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού .

  Στις κάλπες που στήθηκαν σε αυτές τις φυλακές , οι κρατούμενοι ψήφισαν ( όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ ) 70% ΣΥΡΙΖΑ !

  Ο ΣΥΡΙΖΑ των κακοποιών !!

  Νομίζω , ότι έστω και με ………ελάχιστη διανοητική επάρκεια , μπορεί κανείς να καταλάβει , γιατί ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι και γιατί ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε 1500 προσλήψεις αστυνομικών ………

 2. Μιχάλης

  Ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τον Μητσοτακη να πει πράγματα που δεν πιστεύει. Ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί γεγονότα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να ακολουθήσεις.
  Ο Μητσοτάκης κατηγορούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τον Τσίπρα ως λαικιστή και τώρα τάζει προσλήψεις από τα μπαλκόνια.
  Άρχισαν να φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί το ψέμα τον δημοσκοπήσεων και βγήκε ο Αυγενάκης και μίλησε για νοθεία.
  Οι άνθρωποι λόγω ανικανότητας, είναι επικίνδυνοι.
  Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει αν η οικονομία πάει καλά. Δεν τον πίεσε κανένας Μητσοτάκης για να δώσει την 13η σύνταξη. Ήταν στο πρόγραμμα του.
  Πολλοί μάλιστα τον κατηγορούν γιατί δεν δίνει περισσότερα.
  Αυτός που είναι εκτός προγράμματος και λαικίζει, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Θάτσερ κέρδισε τις εκλογές εξαιτίας ενός πολέμου και όχι για το οικονομικό της πρόγραμμα.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery





  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr