ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΚΑΝΑΣ: Από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας ανάβουμε τη δάδα που φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής στον δήμο Καστοριάς

Δ.Τ – Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Πετκανά για τον δήμο Καστοριάς, στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας της πόλης, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Ο Γιώργος Πετκανάς επικεφαλής του ανεξάρτητου και αδέσμευτου συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης» ανέπτυξε την ολοκληρωμένη παρέμβαση που χρειάζεται ο τόπος, αναλύοντας το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα του.

Κατόπιν παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, της «Συμμαχίας Ευθύνης» που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολίτες που προσφέρουν στην κοινωνία μας, συμπολίτες ανιδιοτελείς, έτοιμοι να αγωνιστούν για το καλό του συνόλου, είναι αυτοί που θα σταθούν κοντά στον απλό πολίτη, δίπλα στον συνάνθρωπο τους και όλοι μαζί θα αγωνιστούν για το χτίσιμο του νέου δήμου Καστοριάς, έναν δήμο των πολλών και όχι μίας Elite, ανθρωποκεντρικό, σύγχρονο, εξωστρεφή, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ανοιχτό σε όλον τον κόσμο.

Ανέδειξε και αποκάλυψε τα οργανωμένα συμφέροντα του παρελθόντος που έφεραν την Καστοριά στην παρακμή προτρέποντας τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν το ψέμα, την υποκρισία, την ιδιοτέλεια και τα οργανωμένα αυτά συμφέροντα. Θύμισε τι είπε ο Σωκράτης όταν ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται παράνομα και εκείνος απάντησε: «Η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Πετκανά και τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, όπως ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση:

Συμπολίτισσα, συμπολίτη, φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας,

Σας ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνετε μέχρι σήμερα και σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας απόψε εδώ και θέλω να γνωρίζετε ότι για εμένα, όλοι εσείς αποτελείτε: το δυνατό και πολύτιμο κομμάτι της «Συμμαχίας Ευθύνης». Της συμμαχίας των απλών πολιτών, των νοικοκυραίων που προτάσσουν το συνολικό καλό, πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Από εδώ απόψε, από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας ανάβουμε τη δάδα που φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής στον δήμο Καστοριάς, ανάβουμε τη δάδα που φωτίζει την πορεία προς την πρόοδο όλης της κοινωνίας και προχωράμε, όλοι μαζί, προς την ισόρροπη ανάπτυξη του ευλογημένου τόπου μας και προς την πρόοδο και προκοπή όλης της κοινωνίας.

Πέρασαν σχεδόν 4 μήνες από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τον δήμο Καστοριάς. Μέσα σε αυτούς τους μήνες καταρτίστηκε το ανεξάρτητο και αδέσμευτο ψηφοδέλτιο μας «Συμμαχία Ευθύνης». Εντάχθηκαν στην πρώτη γραμμή άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και στους συνανθρώπους τους. Πολίτες που άκουσαν τις προτάσεις, τις ιδέες μας και μοιραστήκαμε την αγωνία μας για το μέλλον αυτού του τόπου.

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ της «Συμμαχίας Ευθύνης» και άλλων ψηφοδελτίων. Οι υποψήφιοι μας μίλησαν μαζί μου, κοιτάξαμε ό ένας τον άλλο στα μάτια και δώσαμε τα χέρια. Δεν υπάρχει καμία και κανένας που πήρε εντολή ή παροτρύνθηκε από πολιτικά γραφεία και επιχειρηματικά συμφέροντα, ΚΑΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ!

Αυτή είναι μία από τις γιγαντιαίες διαφορές μας. Οι υποψήφιοι μας δεν εντάχθηκαν επειδή ήταν υποχρεωμένοι σε κάποια εν’ ενεργεία ή πρώην πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες. Ούτε αντάλλαξαν τη συμμετοχή τους με θεσμικές θέσεις ή επαγγελματική αποκατάσταση. Οι υποψήφιοι της «Συμμαχίας Ευθύνης» είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολίτες που προσφέρουν στην κοινωνία μας, συμπολίτες ανιδιοτελείς, έτοιμοι να αγωνιστούν για το καλό του συνόλου, είναι αυτοί που θα σταθούν κοντά στον απλό πολίτη, δίπλα στον συνάνθρωπο τους, δίπλα σας και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να χτίσουμε το νέο δήμο Καστοριάς, έναν δήμο των πολλών και όχι μίας Elite, ανθρωποκεντρικό, σύγχρονο, εξωστρεφή, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ανοιχτό σε όλον τον κόσμο.

Φίλες και φίλοι,

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο, κάποιοι υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Όλα όσα υπόσχονται και μοιράζουν δεξιά και αριστερά είναι ακάλυπτες επιταγές. Όμως η στήριξη που έχουν λάβει από τους χρηματοδότες, τους σπόνσορες και τα πολιτικά γραφεία, θα πρέπει να εξαργυρωθεί. Θα τους ζητηθεί να ανταποδώσουν και μάλιστα με τόκο και αυτό γίνεται πάντα κόντρα στα συμφέροντα του συνόλου, εις βάρους του απλού νοικοκυραίου πολίτη, εις βάρος όλων μας και, δυστυχώς, με υποθήκη: το αύριο της νέας γενιάς, το μέλλον των παιδιών μας. Υποθηκεύουν τον δήμο μας για χάρη μίας εξουσίας, που νομίζουν πως αν την κατακτήσουν, θα λύσουν τα δικά τους προβλήματα.

Όποιος γνωρίζει τι σημαίνει και πως λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση, καταλαβαίνει ότι αυτά που υπόσχονται και αυτά που θέλουν, δεν γίνονται. Λίγο εάν διάβαζαν θα μάθαιναν ότι υπάρχει το παρατηρητήριο για την αυτοδιοίκηση που σε παρακολουθεί κάθε μήνα. Θα ήξεραν πως υπάρχει η διαύγεια που δεν επιτρέπει – και πολύ καλώς δεν επιτρέπει – κανέναν να παρεκκλίνει, έστω και στο παραμικρό από αυτά που προβλέπονται. Εάν τα γνώριζαν αυτά ενδεχομένως να μην επιδίωκαν: να πάρουν τον δήμο. Γιατί έτσι το διατυπώνουν, λένε: Πάμε να πάρουμε τον δήμο.

Αντί να προσπαθούν να ορθοποδήσουν τον κλάδο και τις επιχειρήσεις τους με πραγματική δουλειά, αυτοί θέλουν να πάρουν τον δήμο. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια αλλά είναι αλήθεια. Συγκεντρώθηκαν γύρω από μία υποψηφιότητα το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, πρόσωπα από το παρελθόν, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, που δεν κατάφεραν ούτε τα στοιχειώδη. Και δυστυχώς η ιδιοτέλεια δεν πάει μόνη της, προχωρά μαζί με άλλα νοσηρά, όπως οι απειλές και η κατασυκοφάντηση των αντιπάλων.

Από την πρώτη μέρα αυτής της προεκλογικής περιόδου, έριξαν τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα και προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και την υπόληψη μου. Δεν είχαν και δεν έχουν ιερό και όσιο, την εξουσία θέλουν με κάθε τρόπο και μέσο αλλά ξεχνούν. Ξεχνούν ότι ο απλός πολίτης, εσείς όλοι, όλοι εμείς, είμαστε περισσότεροι, είμαστε δυνατότεροι και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην παρακμή που ζει ο τόπος μας.

Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όσους βάζουν το δικό τους συμφέρον πάνω από το καλό του συνόλου, είμαστε έτοιμοι να συμμαχήσουμε με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, με όλες και όσους αγωνιούν για το μέλλον των νέων, που ανησυχούν για το αύριο των παιδιών μας. Για το αύριο των παιδιών μας, είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που επέλεξαν και στηρίζουν πρόσωπα αποκλειστικά και μόνον για να εκπροσωπούν τα δικά τους συμφέροντα.

Αντιθέτως εμείς μιλάμε για συμμαχία γιατί ο τόπος μας είχε και έχει την ανάγκη μίας μεγάλης συμμαχίας όλων των συλλόγων, οργανισμών και φορέων. Χρειαζόμαστε μία συμμαχία όλων των υγιών δυνάμεων και είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα ένας αγώνας στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης νέων δυνάμεων, για την διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού συλλογικού οράματος που χωρά όλους τους απλούς πολίτες, σε όλες τις περιοχές του δήμου Καστοριάς. Μιλάμε για συλλογικό όραμα και στο συλλογικό όραμα δεν χωρούν ομάδες συμφερόντων, κόμματα, ούτε νοοτροπίες που ευθύνονται για την παρακμή που ζούμε σήμερα.

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι της «Συμμαχίας Ευθύνης» είναι το παράδειγμα πολιτών με κοινό όραμα γιατί δεν ανήκουν σε ομάδες συμφερόντων και τις κομματικές προτιμήσεις τους, τις έχουν αφήσει έξω από τον κοινό αγώνα, δεν επηρεάζονται από πολιτικά γραφεία, δεν κουβαλούν νοοτροπίες του παρελθόντος, δεν ευθύνονται για όσα έγιναν και δεν έγιναν στον δήμο Καστοριάς και δεν φοβούνται κανέναν! Επαναλαμβάνω: οι υποψήφιοι της «Συμμαχίας Ευθύνης» δεν φοβούνται και δεν εκφοβίζονται από καμία και κανέναν!

Συμμαχία και Ευθύνη δεν αποτελούν μόνο δύο λέξεις του ονόματος του συνδυασμού μας. Αποτελούν βασικές έννοιες που με προσήλωση θα υπηρετήσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι υποψήφιοι μας είναι αυτοί που πρώτοι, θα μας ενώνουν όλους και όλες, θα ενώνουν γιατί, γνωρίζουν ότι «Συμμαχία Ευθύνης» σημαίνει πως την επόμενη ημέρα των εκλογών: φορείς, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, όλοι – χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό – που υπάρχουν και δρουν στον Δήμο Καστοριάς, μαζί και οι σύλλογοι Καστοριανών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι, με πρώτο στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και όλους τους πολίτες.

Οι υποψήφιοι μας είναι αυτοί που – από την πρώτη ημέρα αυτής της προεκλογικής προσπάθειας – γνωρίζουν ότι η ευθύνη πάει πάντα, μαζί με την αλήθεια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να λέμε με θάρρος και τόλμη όλες τις αλήθειες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την ευθύνη πάνω μας. Με ευθύνη απέναντι στον συμπολίτη μας, με ευθύνη κάθε ενέργεια και δράση μας, με ευθύνη να συνεργαζόμαστε, με ευθύνη, αλήθειες, γνώση και πρόγραμμα!

Επαναλαμβάνω το κάθε μας βήμα: με Γνώση, Αλήθεια, Ευθύνη και Πρόγραμμα.

Γνωρίζετε ότι πρώτοι ολοκληρώσαμε και δώσαμε στην δημοσιότητα το ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και πλήρες πρόγραμμα μας. Ένα πρόγραμμα που απαντά στις σημερινές ανάγκες και ανοίγει τον δρόμο προς την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας και την πρόοδο όλης της κοινωνίας μας. Ακόμη και το πρόγραμμα μας – αυτοί που δεν έχουν καν πρόγραμμα, παρά μόνο ευχολόγιο μέσω επικοινωνιακών trick – βρήκαν αφορμή για να μας κατηγορήσουν. Όχι βέβαια για το περιεχόμενο αλλά γιατί το στείλαμε μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε όλους τους συμπολίτες μας. Λένε ότι ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Από πότε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι εστία ρύπανσης?

Επιστρέφω στην ουσία του προγράμματος μας μέσω του οποίου αναλαμβάνουμε την ευθύνη για:

– Βελτίωση Τεχνικών Υποδομών
– Ανθρωποκεντρική Διοίκηση & Σύγχρονες Διοικητικές Υπηρεσίες
– Αλληλεγγύη, Προστασία Κοινωνικής Συνοχής & Βελτίωση Ποιότητας Ζωής
– Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων
– Οικονομική Ανάπτυξη & Νέες Θέσεις Εργασίας
– Ενίσχυση Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας & Μεταποίησης
– Αξιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Φυσικού Πλούτου
– Ανάπτυξη Τουρισμού

Με 1ο: ΑΞΟΝΑ τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με συγκεκριμένες προτάσεις για:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟ, ΥΔΡΕΥΣΗ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

2ος ΑΞΟΝΑΣ το ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ & ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, το ΠΡΑΣΙΝΟ, την ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, την ΛΙΜΝΗ και το ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Στον 3ο ΑΞΟΝΑ έχουμε τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ και εδώ ξεκαθαρίζουμε 3 ημέρες πριν τη νίκη μας, ότι ο πολίτης για εμάς αποτελεί και θα αποτελεί πάντα, την πεμπτουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στον νοικοκύρη, τον απλό πολίτη. Τον απλό πολίτη που βλέπει ακούει και αντιλαμβάνεται ότι η «Συμμαχία Ευθύνης» είσαστε εσείς, είμαστε όλοι εμείς, που δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες, αλλά σεβόμαστε τον ιδρώτα και τις αγωνίες όλων των συμπολιτών μας.

Ο 4ος ΑΞΟΝΑΣ περιέχει τις προτάσεις, τις ενέργειες και τις δράσεις για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ αλλά και για την ΥΓΕΙΑ.

5ος ΑΞΟΝΑΣ η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ με σχέδιο για την γεωργία και την κτηνοτροφία και προτάσεις για τον ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, τη ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, την ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ. Το πρόγραμμα μας δίνει έμφαση στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και περιλαμβάνει προτάσεις για τα ΜΗΛΑ, τα ΦΑΣΟΛΙΑ, τα ΑΜΠΕΛΙΑ, την ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ, τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, τα ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.

Σε ότι αφορά την Γουνοποιία υιοθετούμε το επιχειρηματικό σχέδιο των φορέων ΓούναςBusinessPlanως ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον κλάδο της Γουνοποιίας, με τον δήμο Καστοριάς να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια των Γουνοποιών του τόπου μας.

Ιδρύουμε στον δήμο Καστοριάς το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ.

Για την ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο πρόγραμμα μας προτείνουμε: το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με την:

– Ενεργή στήριξη πρωτοβουλιών και ενεργειών προσέλκυσης επενδύσεων.
– Ενημέρωση ενδιαφερομένων για Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα Επιχειρηματικότητας.
– Παροχή πληροφοριών και διοργάνωση εκδηλώσεων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.
– Συμμαχία με το ΤΕΙ Καστοριάς και το Ινστιτούτο Καινοτομίας για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία των Τοπικών Επιχειρήσεων.
– Καταγραφή διαθέσιμων ανθρώπινων πόρων.
– Αξιοποίηση της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας προς ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
– Ενίσχυση τοπικής απασχόλησης με την δημιουργία «Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Το πρόγραμμα μας προβλέπει και την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΡΩΝ με την καταγραφή όλων των διαθέσιμων ανενεργών πόρων του δήμου Καστοριάς σε κτίρια, κτιριακές εγκαταστάσεις, αγροκτήματα, σχολάζουσες γαίες, δασικές εκτάσεις, πάγιο εξοπλισμό. Αυτοί οι ανενεργοί πόροι – μετά την καταγραφή και την εκτίμηση των δυνατοτήτων χρησιμοποίησης τους – μαζί με τους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους, που θα έχουν λεπτομερώς καταγραφεί, θα δημιουργήσουν προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Και στον 6ο ΑΞΟΝΑ βρίσκεται ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ με προτάσεις ανάπτυξης: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ και ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ, ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Επίσης στον άξονα αυτόν, μεταξύ άλλων προτάσεων υπάρχουν:

– Δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου και φιλοξενίας τροχοφόρων οχημάτων με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα Camper.
– Λειτουργία «Μουσείου Ιστορίας & Τέχνης της Γουνοποιίας».
– Λειτουργία και προβολή δημοτικών πλοιαρίων στην λίμνη Καστοριάς, με ωρολόγιο πρόγραμμα.

Θεσμοθετούμε τον αναπληρωτή δήμαρχο, τους αντιδημάρχους υπηρεσίας και συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων περιφερειακά στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις Κοινότητες.

Ιδρύουμε γραφείο στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, με στελέχη επιστημονικών ειδικοτήτων και διοικητικό προσωπικό με στόχο την διεκπεραίωση δημοτικών υποθέσεων και απορρόφηση εθνικών & ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συμπολίτισσα και συμπολίτη, Φίλες και Φίλοι μου,

Διανύουμε μία συγκυρία όπου ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της αλήθειας και της ευθύνης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να λέμε με θάρρος και τόλμη όλες τις αλήθειες. Και όσα σας είπα απόψε είναι αλήθεια και γι’ αυτό τολμώ να την λέω και την επαναλαμβάνω:

Πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο επέλεξε υποψήφιο, τον στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο και θέλει να τον επιβάλλει ως δήμαρχο. Εδώ θέλω να σας θυμίσω ότι, όταν ο Σωκράτης ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται παράνομα απάντησε: η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα.

Η απάντηση όμως στα οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να διαφεντεύουν τον τόπο έρχεται με τον πιο δυνατό τρόπο, μέσα από αυτήν εδώ τη μεγαλειώδη ανοικτή συγκέντρωση, η απάντηση βγαίνει μέσα από την καρδιά του απλού πολίτη που δεν προτάσσει τίποτα πάνω από το μέλλον των παιδιών του, η απάντηση έρχεται και διαλύει τα σχέδια αυτών που νομίζουν πως είναι η εκλεκτοί της πόλης. Απαντούμε απόψε – και την Κυριακή απαντούμε με την ψήφο μας, απαντούμε με τη νίκη της «Συμμαχίας Ευθύνης» με τη νίκη των πολλών, αυτών που πονούν τον τόπο και δεν βάζουν τίποτα πάνω από το καλό του συνόλου.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο ακούσατε θολές και γενικόλογες προτάσεις με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο υποσχέθηκαν πολλά, μοίρασαν θέσεις ευθύνης και άλλες θέσεις διάφορες. Με υποσχέσεις, πιέσεις, συκοφαντίες προσπάθησαν να κρύψουν την άγνοια τους, το ότι δεν έχουν ιδέα περί τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέχρι και να πλασαριστούν ως το καινούργιο και το νέο προσπάθησαν την στιγμή, που καθοδηγούνται από γνωστούς, παλαιούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσα στο ψηφοδέλτιο τους δεσπόζουν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων. Και ανεξάρτητοι μας είπαν πως είναι – αλλά συγχρόνως απολαμβάνουν την στήριξη πολιτικού γραφείου.

Φίλες και φίλοι,

Πρόσβαλαν τη νοημοσύνη όλων μας γι’ αυτό και το μπαλόνι που φούσκωσαν με τα ατέλειωτα ψέματα ξεφούσκωσε. Απέφυγαν τον δημόσιο διάλογο – το debate – γιατί δεν τολμούν να σταθούν απέναντι μου και ήξεραν ότι η γνώση υπερέχει πάντα και το μπαλόνι τους, θα έσκαζε, στον αέρα.

Είπαν και συνεχίζουν να λένε ανερυθρίαστα ψέματα. Εμείς όμως, επιλέξαμε και επιλέγουμε να σας λέμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια. Ότι υπάρχει στο πρόγραμμα μας, ότι σας λέμε, ότι λέμε σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι λέμε ότι θα κάνουμε, είναι αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν και για να υλοποιηθούν απαιτείται πρώτα από όλα γνώση, συνεργασία, συμμαχίες, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά.

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλώ όλες και όλους, όχι απλά να γυρίσουμε σελίδα, όχι απλά να πάμε παρακάτω, σας καλώ να κλείσουμε το βιβλίο του παρελθόντος και, όλοι μαζί, να κτίσουμε το νέο δήμο Καστοριάς, έναν δήμο σύγχρονο, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, άρτια οργανωμένο, αποτελεσματικό, καινοτόμο, εξωστρεφή με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με συλλογικό μοντέλο διοίκησης και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους δημότες, έναν δήμο που θα έχει, πάντα: επίκεντρο τον άνθρωπο, την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, όλων των Κοινοτήτων και θα είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα, σε κάθε προσπάθεια όλων των άξιων συμπολιτών μας και των συλλογικοτήτων που μοχθούν για την προκοπή και αναγέννηση αυτού του τόπου.

Σας καλώ την Κυριακή να καταψηφίσετε το ψέμα, την υποκρισία, την ιδιοτέλεια και τα οργανωμένα συμφέροντα. Σας καλώ να πάμε τον ευλογημένο τόπο μας μπροστά, να δώσουμε πραγματική προοπτική ανάπτυξης, να ανοίξουμε τον δρόμο στην πρόοδο, τα παιδιά μας να μπορούν να εργαστούν, να κάνουν οικογένεια και να προκόψουν εδώ, εδώ σε αυτή την υπέροχη πόλη και στα σπουδαία χωριά μας, την Κυριακή σας ζητώ να ψηφίσετε την ανεξάρτητη και αδέσμευτη «Συμμαχία Ευθύνης» σας ζητώ να συμμαχήσουμε απόψε αλλά ακόμη περισσότερο την Δευτέρα μετά τις εκλογές, για να κερδίσουμε το μέλλον, να κερδίσουμε το μέλλον όλοι μαζί, με γνώση, αγάπη και αγώνα.

Σας παρουσιάζω με χαρά τους υποψηφίους της «Συμμαχίας Ευθύνης» τους ικανούς, ανιδιοτελείς πολίτες, που θα είναι πάντα κοντά στον απλό πολίτη, δίπλα σας, όπου και όταν τους χρειαστείτε:

Με αλφαβητική σειρά καλούμε να προσέλθουν:

Αδαμοπούλου Ελένη
Ανδρέου Αθανάσιος
Αργυροπούλου – Βέργου Αφροδίτη
Αριανός Νικόλαος
Βασιλειάδης Πολυχρόνιος (Χρόνης)
Βλάχος Σταύρος
Βόλτση – Βλαχάβα Παρασκευή (Βιβή)
Γερονίκος Νικόλαος
Γεωργόπουλος Παναγιώτης
Γιαμπάνη Περιστέρα (Ρούλα)
Γιάντσου Ελένη
Γκάγκας Γεώργιος
Γραίσκος Σωτήριος
Δημηρόπουλος Δημήτριος
Δουλγέρης Αναστάσιος
Ζήδρος Θεόδωρος
Ζήση Παναγιώτα
Ζήσης Θεόδωρος
Ζησόπουλος Μιχαήλ
Ζυπίδης Χαράλαμπος
Θεμελής Αναστάσιος
Ιπποκομίδου Αγγελική
Ιωαννίδης Αλέξανδρος
Κάκκου Ελένη
Κολιοπούλου – Κοκκαλένιου Καλλιόπη (Πόπη)
Κύρου Αρτεμησία (Άρτεμις)
Λίκα Άννα
Μακροζήσης Ηλίας
Μένης Θεόδωρος
Μόσχος Γεώργιος
Μπάρδος Ιωάννης
Νάτση Ελένη
Παντόπικος Αθανάσιος
Παπαδοπούλου Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα)
Παπαθωμάς Δημήτριος
Παπαλέξης Ιωάννης
Παπαχρήστου Σπύρος
Πάππου Παρασκευή (Βίβιαν)
Παρλαπάνης Κωνσταντίνος
Παρτσάνη – Ελαιοπούλου Φανή
Πάρτση Φωτεινή
Πατσιοπούλου Όλγα
Ποδάρα – Μπούση Αρσενόη (Νόνη)
Ρεσίνης Γεώργιος
Σαπουντζής Χρήστος
Σάρρος Ιωάννης
Σαχινίδης Ιωάννης
Σκαμάγκη Αρετή
Σουρβάνου Δέσποινα
Στασινοπούλου Μιχαέλα
Τερζίδης Νικόλαος
Τζανοπούλου Ελένη
Τζελαλής Μιχαήλ
Τζιάρας Γεώργιος
Τζιώρου – Πλιάκα Χαρίκλεια
Τριανταφύλλου Αικατερίνη
Τσαδήλας Σπυρίδων
Τσακλίδης Σταύρος
Τσακλίδης Ιωάννης
Τσούπας Ευάγγελος

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και δεσμεύομαι ότι, όπως σας κοιτώ απόψε στα μάτια, έτσι και μετά τη νίκη της «Συμμαχίας Ευθύνης» όταν – ο καθένας από εμάς από το μετερίζι του – θα κτίζουμε το νέο δήμο Καστοριάς, θα σας κοιτώ και πάλι στα μάτια.

Σας ευχαριστώ και πάλι και να είστε όλες και όλοι βέβαιοι πως, απόψε από αυτό εδώ το Πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας άναψε η δάδα της νίκης, η δάδα που θα φωτίζει τον δρόμο προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και προς την αληθινή ελπίδα.

Από απόψε και μέχρι την Κυριακή το βράδυ σας ζητώ να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, να μιλήσετε σε όλες και όλους τους συνδημότες μας και να τους δώσετε στο χέρι τους, το ψηφοδέλτιο της νίκης, το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Ευθύνης».

Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάιος, 2019, 12:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr