Παραίτηση Γιώργου Πετκανά από το νεο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς. Καταγγελίες για προσωπικό πόλεμο. ΄΄Λοιδορήθηκα και κατηγορήθηκα ασύστολα με ανυπόστατες βολές για προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά και άλλα δήθεν σκάνδαλα. Δεν είχαν και δεν έχουν ιερό και όσιο ΄΄

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΚΑΝΑΣ: Συνεχίζω να ανησυχώ για το μέλλον του τόπου και για το αύριο των παιδιών μας

 

  Δ.Τ – Ο Γιώργος Πετκανάς, υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Καστοριάς στις εκλογές Μαΐου 2019 και επί σειρά ετών μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, απαντά για τη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική διαδρομή του, την διαχρονική συμμετοχή του στα κοινά, τις επιλογές του, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και τις αποφάσεις του για το μέλλον. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Συμμετέχω ανελλιπώς και αδιαλείπτως ως εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την ψήφο εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, από το έτος 1995 έως σήμερα με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά.
 
Υπηρετώ διαχρονικά τον δήμο Καστοριάς και τους συμπολίτες μου από διάφορες θέσεις ευθύνης, ωστόσο τα περισσότερα έτη συμμετείχα σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

Γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από την Καστοριά και την υπόλοιπη χώρα, γνώρισα ανθρώπους από κάθε περιοχή του δήμου μας και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τους οποίους συνεργάστηκα. Τελικά, αυτή είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης, οι ανθρώπινες σχέσεις και η ανιδιοτελής προσφορά.

 

Θεώρησα υποχρέωση μου προς τη γενέτειρα να συμμετέχω ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης» όταν μου προτάθηκε από συνδημότες μου Καστοριανούς, για τις δημοτικές εκλογές Μαΐου 2019 και ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα.

 

Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο «Συμμαχία Ευθύνης» μόνο νέες και νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική καταξίωση και κοινωνική δραστηριότηταμέσα από συλλογικότητες του τόπου μας, διαθέτοντας διοικητικά προσόντα. Έτσι θα μπορούσε μόνο να έλθει η πραγματική αλλαγή στον δήμο Καστοριάς.

 

Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου να μην συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Ευθύνης» επισφαλείςαιρετοί προηγούμενων διοικήσεων που έφεραν την Καστοριά στον πάτο, στην κοινωνική εξαθλίωση και στην απομόνωση.Θεωρώ πως, οι λογικές ισορροπιών συγκρότησης ψηφοδελτίων, θα φέρουν τα ίδια καταστροφικάαποτελέσματα και στο μέλλον.

 

Ευχαριστώ δημόσια τους 60 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας «Συμμαχία Ευθύνης» για τον καθαρό αγώνα που έδωσαν, τους συνεργάτες και τα στελέχη των γραφείων μας, που στάθηκαν δίπλα μου σε όλη την προεκλογική περίοδο και τους 3.150 συνδημότες μας, που έμπρακτα στήριξαν με την ψήφο τους τη μοναδική πρόταση ανάπτυξης για τον δήμο Καστοριάς.

 

Αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού μας, του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, απέρριψε το πρόγραμμα μας. Σέβομαι τη λαϊκή ετυμηγορία.

 

Από την πρώτη μέρα αυτής της προεκλογικής περιόδου, έριξαν τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα και προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και την υπόληψη μου. Λοιδορήθηκα και κατηγορήθηκα ασύστολα με ανυπόστατες βολές για προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά και άλλα δήθεν σκάνδαλα. Δεν είχαν και δεν έχουν ιερό και όσιο, την εξουσία ήθελαν με κάθε τρόπο και μέσο. Συγκρουστήκαμε με όσους έβαλαν το δικό τους συμφέρον πάνω από το καλό του συνόλου. Συγκρουστήκαμε με όλους αυτούς που επέλεξαν ναστηρίζουν πρόσωπα αποκλειστικά και μόνον για να εκπροσωπούν τα δικά τους συμφέροντα. Μήπως θα έπρεπε να «συγχαρώ» τα οργανωμένα συμφέροντα;

 

Λαμβάνοντας το εκλογικό μήνυμα δημοτικών εκλογών 2019 στον δήμο Καστοριάς, με τα χαμηλά ποσοστά του συνδυασμού μας του οποίου ηγήθηκα και συγκεκριμένα δεδομένα: την τρίτη θέση γενικής κατάταξης, την τέταρτη θέση κατάταξης στην πόλη της Καστοριάς, ιδιαίτερης πατρίδας μου, έλαβα την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη να μην συνεχίσω τη συμμετοχή μου στην αυτοδιοίκηση από την θέση του δημοτικού συμβούλου, εναρμονισμένος με την απόφαση πλειοψηφίας των πολιτών. Τους ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Συνεχίζω όμως να ανησυχώ για το μέλλον του τόπου και για το αύριο των παιδιών μας.

 

Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού μας, με θέμα τις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής, για τον δήμο Καστοριάς. Ομόφωνα αποφασίστηκε από τους παρόντες και δεν δόθηκε καμία κατεύθυνση στους συνδημότες μας που ψήφισαν την «Συμμαχία Ευθύνης» στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, διότι οι ψηφοφόροι του συνδυασμού μας, είναι πολίτες με ελεύθερη σκέψη που έχουν ξεπεράσει κομματικές γραμμές, νοοτροπίες του παρελθόντος και μας επέλεξαν με κριτήριο το πρόγραμμα, τις προτάσεις και την καταλληλότητα των προσώπων. Σε ότι με αφορά προσωπικά και ως οικογένεια Πετκανά την ημέρα της ψηφοφορίας, απουσιάζαμε από την πόλη και δεν προσήλθαμε στην κάλπη του «πειράματος» για το μέλλον του δήμου Καστοριάς.

 

Την «Συμμαχία Ευθύνης» θα εκπροσωπούν έξι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, τηρώντας τις αρχές και αξίες του συνδυασμού μας. Η Βαλεντίνα Παπαδοπούλου από την Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, ο Τάσος Δουλγέρης από την Δημοτική Ενότητα Καστοριάς, ο Χρόνης Βασιλειάδης και η Άντζελα Ιπποκομίδου από την Δημοτική Ενότητα Αγίας Τριάδας, ο Μιχάλης Ζησόπουλος από την Δημοτική Ενότητα Καστοριάς και ο Γιώργος Μόσχος από την Δημοτική Ενότητα Μακεδνών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.

 

Μετά την απαξίωση συμμετοχής ψηφοφορίας του κόσμου στα πρόσωπα που συμμετείχαν στην δεύτερη εκλογική Κυριακάτικη αναμέτρηση, θεωρείται υποτιμητικό να είσαι δήμαρχος μειοψηφίας σε έναν δήμο και εξηγώ: Εγγεγραμμένοι στον δήμο Καστοριάς 40.605 ψήφισαν στον δεύτερο γύρο 14.988 ποσοστό 36,91% με άκυρα λευκά 505 ποσοστό 3,37% έλαβον 9.003 ψήφους ποσοστό 24% εγγεγραμμένων του συνόλου Καστοριανών για τον «πρώτο πολίτη» συνεπώς ενέκριναν για δήμαρχο με θετική ψήφο 1στους 4 ενήλικους δημότες.

 

Είμαι ικανοποιημένος και συγχρόνως περήφανος για τον συνδυασμό μας «Συμμαχία Ευθύνης» τον οποίο στήριξαν μόνον υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και όχι οργανωμένα συμφέροντα. Δεν μας στήριξαν πολιτικά ή κομματικά γραφεία, δεν μας στήριξαν επιχειρηματίες που προσέβλεπαν σε ίδιο όφελος, δεν μας στήριξαν «πολιτικοί σκελετοί» και παράγοντες παρελθόντων ετών. Διότι όπως απάντησε ο Σωκράτης όταν ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται παράνομα είπε: «Η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιούνιος, 2019, 7:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

5 Σχόλια για “Παραίτηση Γιώργου Πετκανά από το νεο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς. Καταγγελίες για προσωπικό πόλεμο. ΄΄Λοιδορήθηκα και κατηγορήθηκα ασύστολα με ανυπόστατες βολές για προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά και άλλα δήθεν σκάνδαλα. Δεν είχαν και δεν έχουν ιερό και όσιο ΄΄”

 1. Κύριε Μάκη , η δική μου λογική αδυνατεί να κατανοήσει , ότι ο Αρτέμης Σώρας διαθέτει 600 δις και θα σώσει τη χώρα .
  Την ίδια αδυναμία αισθάνεται η λογική μου να παραδεχτεί , ότι ένα περιστέρι την ημέρα των Φώτων κάθισε στο κεφάλι οποιουδήποτε πολιτικού .

  Μερικοί συμπατριώτες μου τα πιστεύουν αυτά . Σέβομαι τα πιστεύω τους . Δημοκρατία έχουμε . Πως έγγραφε και ο Παπανούτσος : » Τη μάννα του και την πατρίδα του δεν μπορεί κανείς να τη διαλέξει » .
  Αυτοί είμαστε .

 2. Δρ.Γερασ.(Μάκης) Κουσουνής

  Φίλτατε Φώτιε, στόν παρόντα διάλογό μας ενώ εγώ αναφέρομαι μέ κριτικό πνεύμα γιά τήν ποιότητα τής εφαρμοζομένης στήν πατρίδα μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , εσύ ομιλείς γιά τό κόμμα τής…Νέας Δημοκρατίας έν είδει έρποντος κοχλια προσκολλημενου σ’αυτήν ,εκτός καί εάν »’ού γινώσκεις άτινα αναγιγνώσκεις» .
  Δεύτερον, υπαρχει τεράστια διαφορά μεταξύ τής δυσώδους…δημοκρατικής ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ, πού καταλήστεψε ,διέφθειρε,ρήμαξε,υποδούλωσε,χρεωκόπησε καί πρόδωσε τήν πατρίδα καί εξαθλίωσε τούς Έλληνες καί εξοντωσε οδήγώντας στην απόγνωση καί στήν αυτοκτονία χιλιάδες πολίτες,καί τής ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Δημοκρατίας πού εφαρμόζεται στίς πρώην βάρβαρες καί νυν πολιτισμένες καί ελεύθερες απο τόν σαρκοφάγο ,εθνοκτόνο Μερκελισμο, Σκανδιναβικές χώρες όπου οί πολιτικοί ποιμενες υπακούουν καί σέβονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ καί την βούληση αλλά καί τόν ιδρώτα τών ΛΑΩΝ τους.Σ’αυτού τού τυπου καί ήθους Δημοκρατίας αναφέρομαι καί οχι σ’αυτήν πού τά πολιτικά σαπρόφυτα καθημερινώς τήν ΒΙΑΖΟΥΝ, ψηφίζοντας αντιδημοκρατικούς ,παράνομους καί αντισυνταγματικούς νόμους,υπακούοντας μέ Τεκτονική αφοσίωση στίς εντολές
  τής Ανεξάρτητης Αρχής ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ Εσόδων (ΑΑΓΕ αντί τής ΑΑΔημοσίων Εσοδ),εξαθλιωνοντας καί υποδουλώνοντας τήν πατρίδα καί τούς ΈΛΛΗΝΕΣ,καί θέτοντας υπό διωγμό τά παιδιά μας ,τά εξυπνότερα,μέ τό ευγενέστερο DNA παιδιά τής Ευρώπης,προδίδοντας τήν ψήφο καί τήν ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ τού Λαού πού τού ζήτησαν.
  Τρίτον , οί ψοφοδεείς πλήν λαλίστατοι ψευτοφιλοσοφούντες αφ’υψηλού περι τήν…Δημοκρατίαν τύποι,όντες τύφλά καί υποτακτικά καί χωρις κρίση καί στοιχειώδη λεβεντια κομματικά….οργανίδια,εξακοντίζουν τα…άσφαιρα »βέλη» τους,εναντίον όποιου καταγγέλλει τήν πολιτική αθλιότητα καί προδοσία,προσάπτοντας τήν…φοβερήν αυτήν …μοδάτη καραμέλα περί τού »άκρατου καταγγελτικού λόγου’!!!Σέ αυτούς απαντώ μετά… φόβου καί τρόμου
  στήν …καθομιλουμένη τών αγνών συμπατριωτών μας….»’Άει, φτύστ’ τά…φρείδια σου,ρέ κακομοίρη,δέν βλέπεις,μόνο τά ΨΟΦΙΑ ψαρια ακολουθουνε τό ποτάμι,γιατί τά ΖΩΝΤΑΝΑ ,ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ καί κολυμπούν αντίθετα στό ρεύμα»’.
  Τέταρτον,στήν κυβέρνηση Παπαδήμου,όπως οί πάντες γνωρίζουν,προσεκληθη ό ΛΑΟΣ νά βοηθήσει γιά τήν αποτροπή τής χωρας από τήν επιβολή τού πρώτου μνημονίου,γι’αυτό προσερχόμενος ,έξω από τό Μαξίμου δήλωσε ώς . ό ΓΝΗΣΙΟΣ Ελληνας καί ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.ό Γιώργος Καρατζαφέρης .»»Ανταποκρίθηκα στήν πρόσκληση καί προσέρχομαι μέ τίς εξής προυποθέσεις, ΟΧΙ μείωση μισθών καί συντάξεων, ΟΧΙ ξεπούλημα τής Εθνικής Περιουσίας, ΟΧΙ απώλεια τής Εθνικής Κυριαρχίας, καί ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ οί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ οί ΔΗΘΕΝ πρόσφυγες»’. Μετά από λίγες ημέρες συσκέψεων δηλώνει στούς ΣΑΜΑΡΑ,ΓΙΩΡΓΑΚΗ , ΒΕΝΙΖΕΛΟ καί ΠΑΠΑΔΗΜΟ. »»Εμείς οί 5 πάμε επάνω στην ΜΕΡΚΕΛ νά απαιτήσουμε ότ αυτό γίνεται κι αυτό ΔΕΝ τό δεχόμαστε»»…
  Αυτοί ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ, έως ότου μετά από 3 μήνες ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι αυτοί οι…λεβέντες είχαν ΗΔΗ υπογράψει τό μνημόνιο καί ζητούσαν έναν ΣΥΝΕΝΟΧΟ στήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτή , γιαυτό καί ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ,γιατί σάν ΤΙΜΙΟΣ πολιτικός ΔΕΝ ενδιαφερόνταν γιάΤΉΝ ΝΟΜΗ τής εξουσιας, ( όπως οί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ,αλλά τό όφελος τής Πατρίδος.Αυτό τό πλήρωσε ακριβά,γιατί τό Νεοταξίστικο Μερκελικό σύστημα αφ’ενός μεν ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ τούς μισούς βουλευτές τού ΛΑΟΣ ( κατά τό …Είναι πολλά τά λεφτά,Χάρη ),αφ’ετέρου ό κ.ΣΑΜΑΡΑΣ εξαπέλυσε εναντίον ψευδή καί συκοφαντική κατηγορια ΛΙΓΟ ΠΡΟ τών ΕΚΛΟΓΩΝ για ΔΗΘΕΝ εμπλοκής του σέ μίζες κάποιων…ελικοπτερων.Η κοινή γνώμη επηρεάστηκε, οί ψηφοφόροι θύμωσαν,ή νεοταξίτικη τεχνική καί προπαγάνδα χειραγώγησης τής κοινής Γνώμης πέτυχε, τό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ ανακάλυψε τήν απάτη καί τόν ΑΘΩΩΣΕ, αλλά ή ρετσινια εκ τής
  ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ Νέας Δημοκρατιας μέ τά ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ 200.000.000 ευρώ
  από τήν πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τράπεζα, έμεινε ,.καί .κάπου μέσα σ’ολα αυτά η… πραγματική Δημοκρατία …αναπαύεται καί τά κομματικά Μαυρογιαλούρικα σαπρόφυτα αλληλοσφάζονται γιά τά 15.000 τής βουλευτικής αποζημίωσης.
  Πέμπτον καί τελευταίον.
  Προτίμησα νά αισθανθώ θλίψη κι όχι οργή μέ τόν χλευασμό σου γιά τό περιστέρι
  τών Αγίων Θεοφανείων πού σημειοσιολογικά απροσκλητο επικάθησε επί »»τής κεφάλας τού Καρατζαφέρη»» καί πού ΔΥΣΤΥΧΩΣ δέν προσγειώθηκε στήν… κεφάλα τού κ. Κούλη Μητσοτάκη ,επειδή τό καημένο δέν μπόρεσε νά τόν ανακαλύψει αφού ό κ. Κούλης ,τόν ΝΟΕ τού 2017 στήν ΔΡΕΣΔΗ καί από 7-10 Ιουνίου του 2018 στό ΤΟΡΙΝΟ τής Ιταλίας έλάμπρυνε καί ΕΦΩΤΙΖΕ διά τής παρουσίας του τίς Συνεδριάσεις τής ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ Σιωνιστικής Λέσχης ΒΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ καί μέ καμάρι εφωτογραφίζετο έξω απ’αυτές( βλ.Ημερήσιο τύπο καί Ορθόδ.Τύπο,7-6-2019,σελ.7).
  Σχετικά μέ τό τελευταίο ερώτημα ,αν δέν πρέπει εμείς του ΛΑΟΣ νά εμποδίσομε
  τόν κ.Μητσοτάκη νά κανει αυτοδυναμη κυβέρνηση ,απαντώ μάλλον έχεις δίκιο διότι ίσως τότε ΑΓΝΟΗΣΕΙ τίς ΔΙΑΤΑΓΕΣ τών Λεσχών του καί τολμήσει τήν ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΚΥΡΩΣΗ τής ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ τών ΠΡΕΣΠΩΝ ,πού υπεγραφη από τούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καί τίς λοιπές …προοδευτικές δυνάμεις τής Βουλής, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΊΛΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ εκατομμυρίων ΕΛΛΗΝΩΝ ,οι οποίοι
  ΠΙΣΤΕΨΑΝ ότι ΑΥΤΗ ή ….πραγματική ,ανόθευτη καί αληθινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πού έχουμε στήν χώρα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ οί ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΗΓΕΤΕΣ νά ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΜΟΝΟΝ στήν ΒΟΥΛΗΣΗ τού ΛΑΟΥ.-Αμήν.
  Δρ.Γερασ.( Μάκης) Κουσουνής,Γεωπόνος,πολιτευτής ΛΑΟΣ Καστορια.

 3. Κύριε Γεράσιμε , όταν λες » Ζήτω λοιπόν η ……Δημοκρατία » , μήπως αντιπροτείνεις στη θέση της το : » αποφασίζομεν και διατάσσομεν » ;

  Γνωρίζεις εσύ κάποιο άλλο σύστημα καλύτερο της Δημοκρατίας , το οποίο μπορεί να διορθώσει τυχόν ατέλειες ή λάθη της Δημοκρατίας ;

  Αλλά ας έρθουμε λίγο στο Σωκράτη . Πόσος κόσμος ψήφιζε στη δημοκρατία του Σωκράτη ; Οι γυναίκες όχι μόνο δεν ψήφιζαν ,αλλά η μόδα της εποχής , προέτρεπε την ενάρετη γυναίκα να μην ακούγεται καν το όνομά της στην αγορά , ούτε για κακό αλλά και ούτε για καλό : πάει λοιπόν ο μισός πληθυσμός .
  Οι δούλοι που ήταν 15 με 20 φορές περισσότεροι από τους Αθηναίους πολίτες δεν ψήφιζαν · οι ξένοι από τους οποίους ήταν γεμάτη η Αθήνα , ούτε αυτοί ψήφιζαν .
  Ποιοι ψήφιζαν ; οι Αθηναίοι πολίτες οι οποίοι στο σύνολο του πληθυσμού , ήταν μια εξαιρετική μειοψηφία .

  Σήμερα ψηφίζουν οι πάντες . Στο ζήτημα της λήψης των αποφάσεων λοιπόν , σήμερα έχουμε πολύ καλύτερη Δημοκρατία από αυτή του Σωκράτη .
  Γι’αυτό λέω ότι » χωρίς την έγκριση ( ψήφο ) του λαού δεν γίνεται τίποτε » , κι εσύ από αυτό συμπεραίνεις αυθαίρετα νομίζω , ότι » πάντοτε ένοχος είναι μόνο ο λαός » !
  Γιατί » πάντοτε » και γιατί » μόνο » και γιατί » ένοχος » ; και όχι υπεύθυνος ;
  Ο ψηφοφόρος όταν ψηφίζει δεν έχει ευθύνη ; είναι άβουλο ον ; τι λες τώρα ; Όταν όμως ψηφίζει εσένα είναι βουλητικό …..ε ;
  Μήπως το » αποφασίζομεν και δατάσσομεν » τον θέλουν άβουλο ον και όσοι θέλουν να δημαγωγίσουν και να ξεστομίσουν πολιτικάντικους λόγους της δεκάρας τον θέλουν άβουλο και ανεύθυνο ;

  Νομίζω , ο λαός έχει το μερίδιο της ευθύνης του και για τα καλά και για τα κακά , και όταν ψηφίζει καλούς και όταν ψηφίζει κακούς . Έχει ευθύνη γιατί τους ψήφισε και όχι για τις πράξεις αυτών που ψήφισε , όπως βολεύει τον άκρατο καταγγελτικό σου λόγο .
  Άλλο ευθύνη και άλλο ενοχή !

  Η κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου στην οποία συμμετείχε ο ΛΑΟΣ , ήταν και αυτή » φαυλοκρατία » και » Τυραννία » ; Αλλά σ’ αυτήν συμμετείχε και το ΛΑΟΣ , πως να είναι ! ε ;

  Είθε να ξαναγίνει πάλι κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ , για να ……..αδειάσουν και οι φυλακές από τους αντιφρονούντες …… γιατί κατά τα λεγόμενά σου από το 1981 και μετά πολύ …….. » Τυραννία » πλάκωσε στη χώρα μας · να έρθει και η……ΜΟΜΑ να δούμε και κανένα έργο να γίνεται ! και προπαντός , προπαντός , να δούμε και κανένα ……περιστέρι ξανά να κάθεται στην κεφάλα του Καρατζαφέρη , όπως εκείνα τα Θεοφάνια , που γιόρτασε στην Πόλη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ , κι έφερε τόση αγαλλίαση στο πανελλήνιο δηλώνοντας πως :

  » Ένα περιστέρι ( το πνεύμα εν είδη περιστεράς ) ήρθε και κάθισε πάνω στο κεφάλι μου «……….

  Κύριε Μάκη , μήπως είναι καλύτερα ο Μητσοτάκης να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ; κι εσείς τον εμποδίζεται ;………

 4. Δρ.Γερασ.(Μάκης) Κουσουνής

  Φίλτατε Φώτη.Ο λόγος του πανσόφου Σωκράτη δέν ανεφέρετο στήν σύγκριση μεταξύ πολιτικών καθεστώτων,τού… Κορεάτικου καί τής Δημοκρατίας,αλλά στήν ποιότητα καί τό »’είδος»’ καί τού τρόπου λειτουργίας αυτού τού πολιτικού συστήματος,κατά τό οποίο,όπως γράφεις,»’…οί άρχοντες εκλέγονται.. από τό λαό»’καί ότι ή »’Δημοκρατία (εκφράζει) τά συμφέροντα…τών πολλών»!! Τό κριτικό του πνεύμα αμφισβήτησε τό ποιόν τηςκαί όχι αυτήν ταύτην τήν»’Δημοκρατία» τήν οποία διά του υπομείναντος θανάτου του μάς δίδαξε ότι πρέπει νά σεβόμαστε έστω ακόμη κι αυτή τόν αδίκησε..
  Ο Θεός έπλασε τόν άνθρωπο ελεύθερο.Ή ελευθερία τού ανθρώπου έχει κόρη της τήν Δημοκρατία καί ΔΕΝ μπορεί νά υπάρξει πραγματική Δημοκρατία χωρίς τήν ισοπολιτεία,τήν ισονομία καί τήν δικαιοσύνη, άλλιώς ονομάζεται ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ,
  καί τότε άς ακούσωμε τήν διαπίστωση καί αναμφισβήτητο συμπέρασμα τού μεγάλου Θουκυδίδη..»’Εάν ή Δημοκρατία επιτρέψει νά επικρατήσουν οί ΦΑΥΛΟΙ,τότε αυτή μετατρέπεται στήν χειρότερη μορφή ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ»’. καί καμμία τυραννία ΔΕΝ εξυπηρετεί…΄΄τά συμφέροντα τών πολλών΄΄,γεγονός πού από τό 1981 μέχρι σήμερα τραγικά βιώνει ό Ελληνικός λαός μέ τήν κατασροφή του ,αφού επέτρεψε νά επικρατήσουν χωρίς δικαιοσύνη καί τιμωρία οί φαύλοι δημαγωγοί πολιτικοί από τίς΄»μιζες΄΄ καί τά ΄΄παμπερς΄΄ τού Α.Παπανδρέου καί τού Κοσκωτά μέχρι τίς προχθεσινές ΄΄μίζες΄΄τής ΖΙΜΜΕΝΣ καί τής ΝΟVARTIS τού ΠΑΣΟΚ,ΚΙΝΑΛ καί ΝΔ.. Μάλιστα δέ ήταν τόσο μεγάλη ή διαφθορά,ή σαπίλα ,ή απάτη καί ή Δημοκρατική… δυσωδία ,ώστε έφθασαν στό σημείο οί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ νά ψηφίσουν τό περίφημο αρθρο 86 τού Συνταγματος διά τού οποίου ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ όλα τά εγκλήματα διαφθοράς,κατάχρησης καί καταλήστευσης του κράτους.
  Κι όμως,μετά τά παραπάνω δεδομένα,έρχομαι απολύτως νά συμφωνήσω αγαπητέ Φώτιε, μαζί σου αφού γράφεις…΄΄χωρίς τήν έγκριση(ΨΉΦΟ) τού λαού δέν γίνεται τίποτε.΄΄ Άρα πάντοτε ένοχος είναι μόνον ό..λαός, ε! νά λοιπόν πού έχουν δίκιο οί εκλεγόμενοι πάντοτε…ίδιοι άρχοντες,νά στέλνουν τό λογαριασμό στό λαό νά τόν πληρώσει ,ενώ τά δημοκρατικά εκλεγμένα πολιτικά μας…λαμόγια ,τον προιόν τού …ιδρώτα τού προσώπου τους τόχουν παρκαρισμενο στήν Ελβετία ,στόν Παναμά καί Κέυμαν Αιλαντς.
  Ζητω,λοιπόν…ή Δημοκρατία.
  Δρ.Γερασ.(Μάκης)Κουσουνής,Γεωπόνος,πολιτευτής ΛΑΟΣ,Καστοριά

 5. O ηγέτης της Βόρειας Κορέας και ο…… » Σωκράτης » του κ. Πετκανά

  Ο Κιμ Γιονγκ Ουν , ο βορειοκορεάτης ηγεμόνας , όπως διαβάσαμε τελευταία στα ΜΜΕ , επειδή η τελευταία του συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα , θεώρησε υπεύθυνους τους 4 διπλωμάτες του , που οργάνωσαν τη συνάντηση και τους εκτέλεσε ! με συνοπτικές διαδικασίες , στα πλαίσια της επαναστατικής ηθικής !

  Σε τέτοιου είδους καθεστώτα , νομίζω , ότι οι » άρχοντες τοποθετούνται » , κατά την σωκρατική ρήση του κ. Πετκανά .

  Στη Δημοκρατία οι άρχοντες εκλέγονται ! Ακόμη κι αν » τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα » , για να γίνουν άρχοντες , πάλι πρέπει να εκλεγούν από το λαό , χωρίς την έγκριση ( ψήφο ) του λαού δεν γίνεται τίποτε .

  Άλλωστε η ίδια η Δημοκρατία είναι και αυτή μια οργάνωση συμφερόντων ( » οργανωμένα συμφέροντα » ) : τα συμφέροντα των πολλών .

  Ακόμη και το 1/4 του λαού , όταν συμμετέχει στο » παιχνίδι » της εκλογικής διαδικασίας και εκλέγει δήμαρχο , η θέληση του ενός τετάρτου δεν χωράει καμία γκρίνια και αμφισβήτηση , διότι τα 3/4 των απεχόντων με την ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ αποχή τους , άριστα νομιμοποιούν το 1/4 και το μετατρέπουν από μειοψηφία σε πλειοψηφία ….. Έτσι » παίζεται το παιχνίδι » των εκλογών και της Δημοκρατίας , τι να κάνουμε ; Καλύτερα έτσι , παρά Βόρεια Κορέα ……

  Δηλαδή ο κ. Πετκανάς αν εκλέγονταν με το 1/4 των δημοτών — όπως εκλέχτηκε ο σημερινός δήμαρχος — , θα θεωρούσε για τον εαυτό του » υποτιμητικό να είναι δήμαρχος μειοψηφίας » ( όπως αναφέρει ο ίδιος ) και θα παραιτούνταν ;

  Βέβαια καμιά αποτυχία δεν είναι …….γλυκιά · όλες έχουν πικρή γεύση .
  Ο Γεώργιος Ράλλης , όταν το 1981 έχασε τις εκλογές , για να παρηγορηθεί ,αλλά και να παρηγορήσει , είχε πει : » Συνήθισα να πίνω τους καφέδες μου πικρούς …..» , και ξέμπλεξε , χωρίς καμιά περιττή καταφυγή σε κανέναν …….Σωκράτη ……

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr