Χάνουν τα ένσημά τους οι υπάλληλοι αν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις εισφορές του ΙΚΑ!

11:05 – Σοβαρό θέμα προέκυψε μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου 3846/2010 «εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις». Μέχρι τώρα ο υπάλληλος εξασφάλιζε τα ένσημά του, αν γινόταν εγγραφές στα μισθολόγια της επιχείρησης, άσχετα αν ο εργοδότης πλήρωνε ή όχι

τις εισφορές. Τώρα, αν ο εργοδότης δεν πληρώσει τα ένσημα «δεν μετράνε» για τον εργαζόμενο !

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση).
Αυτό προφανώς δεν έγινε σκόπιμα, αλλά διέφυγε της προσοχής του νομοθέτη, που…
προσπάθησε να περιορίσει την εισφοροδιαφυγή με ρυθμίσεις για την ΑΠΔ.
Το αλαλούμ με τα ασφαλιστικά δικαιώματα προέκυψε με το άρθρο 17 του νόμου 3846/10 για τις εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με τη διάταξη -η οποία προωθήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής- «οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση» (αυξημένα πρόστιμα).
Σύμφωνα με στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη απονομή παροχών (επιδομάτων ακόμη και των συντάξεων) των ασφαλισμένων για όσο καιρό δεν καταβάλλονται με ευθύνη του εργοδότη οι αναλογούσες εισφορές. Ουσιαστικά κινδυνεύουν να «πληρώσουν» οι εργαζόμενοι επειδή οι εργοδότες είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάιος, 2010, 11:07 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr