Τσίπρας : ΄΄Αυτά τα επιδόματα θα κόψει αν εκλεγεί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο κ. Μητσοτάκης ΄΄ ΔΕΙΤΕ και τις απαντήσεις του Κ.Μητσοτάκη

«Ξέρετε τι λέει η Ν.Δ.; Περικοπές δαπανών. Τι σημαίνει οι δαπάνες; Για να καταλάβει κι ο κόσμος. Ποιες είναι οι δαπάνες . Δαπάνες είναι οι μισθοί, δαπάνες είναι οι συντάξεις, δαπάνες είναι ο προϋπολογισμός για την Παιδεία, δαπάνες είναι ο προϋπολογισμός για την Παιδεία και το κοινωνικό κράτος και τα επιδόματα. Ποια είναι τα επιδόματα; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που παίρνουν όλοι οι συμπολίτες μας με χαμηλό εισόδημα. Είναι τα επιδόματα αναπηρίας. Αυτά είναι επιδόματα. Είναι το επίδομα το οικογενειακό, που δεν παίρνει μόνο τρίτο παιδί, αλλά πρώτο και δεύτερο παιδί. Είναι το επίδομα στέγης που δίνουμε σε 420.000 νοικοκυριά. Ρωτάω εγώ τώρα. Ποια από όλα αυτά τα επιδόματα θα περικοπούν;».

Απάντηση Μητσοτάκη

Για τα επιδόματα και τις προσλήψεις: Σκοπός μας είναι εφόσον έχουμε τη δημοσιονομική άνεση να επαναφέρουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα. Η νέα κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευθεί ο κόσμος, θα έχουμε το Σεπτέμβριο νέο φορολογικό. Θα αποτυπώσουμε όλες τις πολιτικές μας σε βάθος τετραετίας. Η μείωση της φορολογίας θα αποτυπωθεί με νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη, ξεκινώντας από το νοσηλευτικό προσωπικό, την Παιδεία και την ειδική αγωγή και 1.500 αστυνομικούς για να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς οι πολίτες.

Για τη μείωση των δαπανών: Εχουμε εξηγήσει  πως θα γίνει. Γίνεται και σήμερα σπατάλη. Νομίζετε, για παράδειγμα, ότι τα νοσοκομεία διοικούνται σωστά; Δεν υπάρχουν περιθώρια π.χ. για περισσότερη διείσδυση των γενόσημων;  Δεν θα ανεχθώ άσκοπες προσλήψεις, ούτε συμβασιούχων. Δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουμε άκριτα σε ένα κρεσέντο ρουσφετιών όπως αυτό που είδαμε πρόσφατα.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού: Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ανάλογα με την ανάπτυξη. πρέπει να είναι αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2019, 8:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr