ΞΑΝΑ ΔΙΠΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΝΟ στο alphafm.gr –

Άγρια λιτότητα σε ολόκληρη την χώρα – Εξαίρεση όμως, ορισμένοι δήμαρχοι-αντιδήμαρχοι.

Σε εποχή άγριας λιτότητας, η κυβέρνηση επιστρέφει τους διπλούς μισθούς σε εκλεγμένους δημάρχους,αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων, όταν αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτει πρώτα για ολόκληρη την Ελλάδα το alphafm.gr ¨: Αιρετοί Δήμων κάτω των 5.000 κατοίκων
Με την παράγραφο 4 του άρθρου 58 του Ν. 3918/2011 (ΦΕΚ 31/02.03.2011 Α’), τροποποιήθηκε η παρ 1 του άρθρου 93 του ν. 3852/10. Με την τροποποίηση αυτή η ειδική άδεια άνευ αποδοχών δίνεται πλέον μόνο στους δημάρχους, αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων πάνω από πέντε χιλιάδες κατοίκους. Σε Δήμους κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων δεν χορηγείται η ανωτέρω ειδική άδεια.

Πρακτικά αυτό σημαίνει τα εξής για τους αιρετούς (Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων) των Δήμων κάτω των 5.000 κατοίκων:
1. Πρέπει να ανακληθούν οι άδειες που εδόθησαν στους αιρετούς με βάση τις διατάξεις του άρθρου 93 παρ. 1 του ν. 3852/10.(τροποποιήστε σχετικά για τον αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου).
2. Οι ανωτέρω αιρετοί θα λαμβάνουν και το μισθό της οργανικής τους θέσης και την αντιμισθία. Οι διατάξεις της παρ 7 του άρθρο 8 του ν. 3833/10 σύμφωνα με τις οποίες τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 139 παρ. 1 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α) υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, δεν έχουν εφαρμογή στην περίπτωση αυτή. Αυτό  διότι αφενός οι διατάξεις αυτές αφορούν έξοδα παράστασης και όχι αντιμισθία και αφετέρου αφορά μόνο τους αιρετούς που ορίζονται στην παρ 1 του άρθρου 139 του ν. 3463/06 και δικαιούνταν την ειδική άδεια. Οι διατάξεις αυτές δεν αφορούσαν ούτως ή άλλως π.χ. αντιδημάρχους ή προέδρους δημοτικών συμβουλίων που δεν δικαιούνταν την ειδική άδεια και φυσικά δεν αφορούν τους Δημάρχους που δεν λαμβάνουν την ειδική άδεια.

Αναμένουμε πολλές αποκαλύψεις για το θέμα και την αντίδραση του υπουργείου για το αν αληθεύουν όλα αυτά…….


 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάρτιος, 2011, 1:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr