Ο Σύλλογος «ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς,τήρησε το έθιμο της οργάνωσης μουσικής βραδυάς για τη γιορτή του προστάτη των γουναράδων Προφ.Ηλία στην πλατεία «Ομόνοια»

Ο Σύλλογος `’ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς,τήρησε το έθιμο της οργάνωσης μουσικής βραδυάς για τη γιορτή του προστάτη των γουναράδων Προφ.Ηλία στην πλατεία «Ομόνοια».Ένα έθιμο που ξεκίνησε τη δεκαετία του `50, που στα τότε θερινά κέντρα «ΕΛΛΗ» και «ΧΑΤΣΙΟΣ» γινόταν η χορεσπερίδα της χρονιάς,όπως θυμούνται οι παλιότεροι! Μεγάλα ονόματα της εποχής όπως Ν.Γούναρης,Τρίο Μπελκάντο,Τρίο Μπολέρο,Σ.Παναγώπουλος,Τώνης Μαρούδας,Νάντια Κωνσταντοπούλου,Μάγια Μελάγια…ως και η Βίκυ Μοσχολιού τέλη `60,παρέλασαν από τα δύο αυτά εξοχικά κέντρα!
Στις φωτογραφίες, βλέπουμε τον Νίκο Γούναρη πλαισιωμένο από τους καστοριανούς Γ.Τζώρτζη,Κ.Συνόπουλο,Σ.Μεγγούδη, Δούκη, Μπέλιτα, Μαυρουδή και Λ.Παπαμόσχο.Στις επόμενες φωτογραφίες,το θρυλικό «ΑΚΡΟΠΟΛ» του Χάτσιου (στη θέση που είναι σήμερα το βενζινάδικό τους στην οδό Γράμμου) σε διάφορες εκδηλώσεις.Στις άλλες φωτογραφίες, ο Παύλος Φωτιάδης με τους συνεργάτες του – Τρίο Αμόρε -μαζί με το Τρίο Μπελκάντο, με ένα παραγουανό Τρίο και με τον Ηρακλή Μάρκου στο ακορντεόν στην «ΕΛΛΗ»
(πηγή φωτογραφιών: Παύλος Φωτιάδης,οικ.Χάτσιου και οικ.Τζώρτζη)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούλιος, 2019, 1:27 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr