Αντίδραση Τσιφλικιώτη για την Συμφωνια των Πρεσπών » Η πολιτική μας παραμένει σταθερή και συνεπής: Η συμφωνία είναι κακή »

Συμφωνία των Πρεσπών.
Επειδή πολλές ανακρίβειες και ψεύδη λέγονται σχετικά με την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα με την γείτονα χώρα και επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα, που η επιπόλαιη διευθέτηση του από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τραυματίσει σοβαρά όλους τους Έλληνες, η από εδώ και πέρα αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που γέννησε απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ν.Δ. κατέστησε με απόλυτη σαφήνεια τη θέση της: Ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, ότι εμπεριέχει εξαιρετικά επιβαρυντικούς όρους ειδικά στα ζητήματα της ταυτότητας, της γλώσσας και των σημάτων και ότι δημιουργεί απαράδεκτη σύγχυση ως προς τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός». Κάναμε τα πάντα να μην υπογραφεί η συμφωνία. Κάναμε τα πάντα για να μην κυρωθεί. Με την υπογραφή της άρχισαν να παράγονται τετελεσμένα που δεν ανατρέπονται. Με την κύρωσή της χάσαμε και το όπλο της ένταξης στο ΝΑΤΟ και τη δυνατότητα καταγγελίας. Η απόφαση, επομένως, που δεσμεύει το κράτος ήταν της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Η πολιτική μας παραμένει σταθερή και συνεπής: Η συμφωνία είναι κακή. Γι’ αυτό, θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τα σοβαρά μειονεκτήματά της. Χρειαζόμαστε να αποκτήσουμε ερείσματα, εφαλτήριο για να την αλλάξουμε με τα μέσα που η διεθνής νομιμότητα μας προσφέρει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
•άσκηση πιέσεων όταν αρχίσει η ενταξιακή πορεία στην Ε.Ε.
• Εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ουσιώδης παραβίαση της Συμφωνίας, αποκτούμε αυτομάτως βάση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο της κακής συμφωνίας. Μόνον έτσι μπορούμε να προστατέψουμε και τα εθνικά συμφέροντα και την ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούλιος, 2019, 9:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Αντίδραση Τσιφλικιώτη για την Συμφωνια των Πρεσπών » Η πολιτική μας παραμένει σταθερή και συνεπής: Η συμφωνία είναι κακή »”

 1. Δημήτρης Ιατρού

  Αφήνω ένα δεύτερο και τελευταίο σχόλιο και παρακαλώ τον διαχειριστή να το περάσει.

  25.01.2019

  Ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». «Οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».

  Προχθές, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την – ίδια πάντοτε – συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία —>επιτεύχθηκε για καλό σκοπόΑν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων τηςτα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών<—, κι αυτό μας αφήνει χώρο για να κάνουμε πολλά περισσότερα στο οικονομικό πεδίο».

  21.07.2019

  Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. πρώην βουλευτής ΠΟΤΑΜΙ:
  «Το κλίμα στη ΝΔ (για τη συμφωνία των Πρεσπών) είναι τώρα διαφορετικό. Νομίζω ότι θα κινηθεί σε πλαίσιο για το πώς θα αποκομίσουμε τα περισσότερα οφέλη από τη συμφωνία και όχι να την καταργήσουμε», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς ερωτώμενος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και την απόσταση που τον χωρίζει από τις θέσεις της στο μακεδονικό.

  Ο νυν βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, πρώην βουλευτής ΠΟΤΑΜΙ και αυτός είχε πει όταν ο Μαυρωτάς πήγε στην ΝΔ: «αφού ο κ. Μαυρωτάς έρχεται στη ΝΔ, σημαίνει ότι υιοθετεί και τη θέση της ΝΔ εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών».

  Άρα ο Βασίλη (που προς τιμήν σου παίρνεις θέση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που κάνουν την πάπια), όπως καταλαβαίνεις το ζήτημα δεν είναι το να ακυρωθεί η συμφωνία, ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό δεν γίνεται για πολλούς λόγους. Αλλά για το αν είναι κακή η συμφωνία ή όχι. Είναι κακή τελικά για μερικούς στην ΝΔ και για μερικούς άλλους έχει οφέλη; Μήπως ότι παρακολουθούμε με τις κωλοτούμπες στο εξωτερικό επί του θέματος από μεγάλα στελέχη συμβαίνει το ίδιο και σε τοπικό επίπεδο και μετά άλλα λέτε στα τηλέφωνα μεταξύ σας και με τα κεντρικά; Όπως βλέπετε οι πολίτες δεν ζητούν κατάργηση της συμφωνίας, κατάργηση της υποκρισίας ζητούν.

  Υ.Γ.1): Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη μίλησα προσωπικά με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος έλεγε τότε ότι "και να την περάσουν θα την ακυρώσουμε, έχουμε τον τρόπο αν σας έχουμε σύμμαχους".

  Υ.Γ.2): Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στην πόλη μας το ίδιο διάστημα η ίδια δήλωση κυκλοφορούσε και από την τοπική ΝΟΔΕ. Ας το διαψεύσουν αν τολμούν.

  Υ.Γ.3): Με τόση συνέπεια άντε και καλή συνεκμετάλλευση υδρογοναθράκων σε Κύπρο και Αιγαίο.

 2. Δημήτρης Ιατρού

  Αφού είναι ακόμα «κακή η συμφωνία» γιατί ο Μητσοτάκης έκανε Γ.Γ. τον Μαυρωτά από το ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισε «ΝΑΙ» σε αυτήν???
  Εγώ διαπιστώνω ότι υπάρχει ουσιώδης κυβίστηση σε πολλές θέσεις και ακόμα δεν έχει βγει ο πρώτος μήνας. Το λες κοινώς και κωλοτούμπα.
  Καλή προσπάθεια Βασίλη αλλά η αλήθεια είναι μία, εκμεταλλευτήκατε τον πατριωτισμό του λαού για την καρέκλα και την κουτάλα. Το λες και πατριδοκαπηλεία…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr