Η γούνα αργοπεθαίνει παντού και τοπικά δεν αλλάζει τίποτα. Πολιτικοί και φορείς ανήμποροι να αντιδράσουν. Χωρίς σχέδιο οι πάντες. Μόνο σαχλές προεκλογικές τοποθετήσεις

Όλα αλλάζουν παντού, και για την γουνοποιία, αλλά στην Καστοριά βουλευτές φορείς πολιτικοί αυτοδιοίκηση συνδικαλιστικά όργανα μένουν σε λόγια προεκλογικές σαχλές τοποθετήσεις για μέτρα και στήριξη του κλάδου χωρίς κανένα πραγματικά αποτέλεσμα. Η γούνα αργοπεθαίνει παντού και τοπικά δεν άλλαξε τίποτα, έρχονται κακές ειδήσεις και μέτρα από παντού Ευρωπαϊκά και παγκόσμια και σε Καστοριά – Σιάτιστα περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν τρέχει….τίποτα

Οι κινήσεις που γίνονται τουλάχιστον εδώ και 17 χρόνια που παρακολουθούμαι και πολύ στενά τα ζητήματα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή χιλιάδων οργανώσεων, βλέπουμε να βγαίνουν εναντίον του κλάδου αρνητικές αποφάσεις αλλά κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά, εκτός και αν τελικά έχουν δίκιο.

Μια νέα επίσκεψη έχουμε σε επίπεδο Ε.Ε στην Κρήτη και όχι μόνο

Δ.Τ – Στην Ελλάδα για ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων ο Ευρωβουλευτής  Καθ. KlausBuchner καθώς και οι δύο πρώην Ευρωβουλευτές StefanEck και Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Μεταξύ της 24ης και της 28ης Ιουλίου, ο Ευρωβουλευτής  Καθ. KlausBuchnerκαθώς και οι δύο πρώην Ευρωβουλευτές StefanEck και Γιώργος Χατζημαρκάκης ταξιδεύουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη.

Στόχος της αποστολής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που αφορούν την καλή μεταχείριση των ζώων. Μετά από ένα πρώτο ταξίδι του περασμένου έτους του StefanEck, αφιερωμένο στην προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, φέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον επίσης Γερμανό Ευρωβουλευτή που είναι μέλος στο Ευρωκοινοβούλιο της Πολιτικής Ομάδας των Πρασίνων, Καθηγητή KlausBuchner. Στόχος αυτής της αποστολής είναι η προστασία των ζώων στις περιοχές της Ευρώπης οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για το θέμα της προστασίας των ζώων. Συνοδεύονται από τον πρόεδρο του ÖDPSaar, Γιώργο Χατζημαρκάκηπου κατάγεται από την Κρήτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα. Παρ ‘όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη κάποιες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι η έννοια της καλής μεταχείρισης των ζώων είναι βαθιά αγκυροβολημένη στη συνείδηση ​​της καθημερινής ζωής των πολιτών. Ο StefanEckεπισημαίνει: «Η αληθινή ευημερία των ζώων αντανακλάται και στον τρόπο με τον οποίο προωθούμε το ζήτημα σε περιοχές που ήταν προηγουμένως δύσκολες για την καλή διαβίωση των ζώων. Η Κρήτη, με τους πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες και τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εδώ».

Αυτό ισχύει κυρίως για τη χρήση και την πώληση ζώων. Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο ο StefanEckεξέτασε τις πωλήσεις ζωντανών κουνελιών κυρίως στην εβδομαδιαία λαϊκή  αγορά στα Χανιά. Δυστυχώς, έπρεπε να δηλωθεί ότι τα ζώα σε μικρούς κλωβούς εκτέθηκαν εν μέρει στον ήλιο για πολλές ώρες και δεν πήραν νερό. Φέτος, θα εξετασθεί κατά πόσον τηρούνται πραγματικά οι σχετικοί κανονισμοί που προηγουμένως δεν ελήφθησαν υπόψη. Οι αρχές συνεργάστηκαν πολύ με τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων στο παρελθόν, γεγονός που αποτελεί ήδη καλό δείκτη. Και όμως, η εφαρμογή της είναι το κλειδί.

Μέτρα για τη βελτίωση αυτού είναι μέρος του έργου του Νίκου Χρυσάκη. Είναι αστυνομικός και ταυτόχρονα συγγραφέας βιβλίων σε θέματα καλής διαβίωσης των ζώων. Ειδικεύτηκε στην αστυνομική εκπαίδευση για να ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους για ζητήματα καλής μεταχείρισης των ζώων. Σε κοινή συνάντηση θα συζητηθεί πώς μπορεί να υποστηριχθεί καλύτερα το έργο του σε τοπικό επίπεδο από την Ευρώπη.

Η βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων απαιτεί επίσης τη συνεργασία με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι τρεις ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων θα συναντηθούν για ανταλλαγή απόψεων με τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο των Χανίων Παναγιώτη Σημαντειράκηκαθώς και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο καθηγητής KlausBuchner: «Θα ήθελα να προσφέρω τον εαυτό μου στην Κρητική και την Ελληνική πολιτική σκηνή ως σημείο επαφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της προστασίας των ζώων. Ως Αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης ομπρέλα «Eurogroupγια ζώα»  θα ήθελα επίσης να βελτιώσω την κατάσταση για την καλή διαβίωση των ζώων στην Κρήτη».

Οι συνομιλίες επισημαίνουν τα μέλη της αποστολής θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην καλύτερη υποστήριξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων για τα αδέσποτα σκυλιά. Διάφορα σωματεία, μερικά με γερμανική συμμετοχή, δεσμεύονται για την προστασία και την τοποθέτηση αδέσποτων σκύλων σε Ευρωπαϊκές οικογένειες. Η επιβάρυνση των συλλόγων πολλές φορές υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες. Χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, γι’ αυτό και οι τρεις πολιτικοί παρακολουθούν κατάλληλα σωματεία και εργάζονται για τα συμφέροντά τους. Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης επισημαίνει: “Ήδη ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήμουν υποστηρικτής ενός γερμανικού-κρητικού συλλόγου για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων. Θα ήθελα να συνεχίσω τη υποστήριξή μου και τώρα μαζί με τον Ευρωβουλευτή του κόμματος μου Καθ.KlausBuchner” 

Με αφορμή την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκηςδήλωσε: «Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και κοινές δράσεις και βούληση ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε στις τοπικές κοινωνίες ως βασική προτεραιότητα την προστασία των ζώων. Επιδίωξή μας είναι να ενώνουμε διαρκώς δυνάμεις με στόχο την ευζωία των ζώων.»

Τέλος τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν, το φετινό Φεστιβάλ Βέγκαν, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στο νησί της Κρήτης. Ο StefanEckείναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Είναι ένα θετικό μήνυμα ότι το veganκίνημα αναγνωρίζετε όλο και πιο πολύ στην Ελλάδα.» Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκηςδεν βλέπει καμία αντίφαση στην veganκαι στην τοπική κουζίνα και τονίζει ότι: «Η Κρητική διατροφή είναι βασικά χαμηλά σε κρέας και πλούσια σε όσπρια που χρησιμεύουν ως πηγή πρωτεϊνών. Κατά την επίσκεψη μας στο νησί θα υπάρχει αρκετό κρητικό-βέγκαν φαγητό. Δεδομένου ότι αυτό βασίζεται πάντα στο κρητικό ελαιόλαδο. Τα τρόφιμα στην Κρήτη είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά!»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούλιος, 2019, 10:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery





  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr