Άμεση επίσκεψη ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΝΟΥ στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σειρά επισκέψεων στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών πραγματοποίησε σήμερα  ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Νικόλαος Κατσάνος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Δημήτρη Κοσμίδηκαι τον Οικονομικό Σύμβουλο των δύο οργάνων, Νικόλαο Ρίζο, προκειμένου να θέσουν οικονομικά και φορολογικά θέματα που επιβαρύνουν τις γουνοποιητικέςεπιχειρήσεις, καθώς και ζητήματα ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσακίρη, στον οποίο ανέλυσαν το ζήτημα της μη αποδοχής εμβασμάτων από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των Διεθνών Δημοπρατηρίων Γούνας, ζητώντας την τροποποίηση του σχετικού νόμου προκειμένου να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεζυρόπουλο, ζητήθηκε η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας για τα προϊόντα γούνας, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσηςκαι να καταστούν τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά έναντι αυτών που παράγονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου δεν υφίσταται το εν λόγω μέτρο.

Επίσης, στον κ. Βεζυρόπουλο έθεσαν τελωνειακής φύσεως θέματα, ζητώντας την παρέμβασή του για διευκόλυνση των διαδικασιών που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Ε.  οι οποίες δεν έχουν εναρμονιστεί με την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας των γουνοποιών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης των κ.κ. Κατσάνου και Κοσμίδη στην Αθήνα ήταν το υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τον αν. υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας υφυπουργό, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, όπου συζήτησαν θέματα ανταγωνιστικότητας και επίλυσης προβλημάτων των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ρωσία.

Τα στελέχη της κυβέρνησης άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των γουνοποιών, δεσμευόμενοι να τα εξετάσουν και να προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων, βάσει των υπομνημάτων που τους κατατέθηκαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και Μιχάλης Παπαδόπουλος, τους οποίους η διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκριση και τον προγραμματισμό των επισκέψεων στα εν λόγω υπουργεία, καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον τους – που έμπρακτα απέδειξαν – για τον κλάδο της γούνας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2019, 8:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr