Αποκάλυψη – «βόμβα»: Ραδιενεργό νέφος σκέπασε όλη την Ευρώπη – Πώς κρατήθηκε μυστικό

Σοκ προκαλούν στους πολίτες της Ευρώπης τα αποτελέσματα έρευνας 70 εμπειρογνωμόνων που δημοσιεύθηκε στο Proceeding of the National Academy of Science και κάνει μιλάει για μεγάλη διαρροή ραδιενεργού υλικού τον Σεπτέμβριο 2017 από πυρηνικό εργοστάσιο στα Ουράλια όρη (νότια Ρωσία).

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη τοποθεσία στα Ουράλια φιλοξενείτε μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, το Μαγιάκ, το οποίο ειδικεύεται στην επανεπεξεργασία πυρηνικών υλικών από πυρηνικούς αντιδραστήρες και πλουτωνίου από όπλα.

«Ήταν αποδέσμευση με παλμικό τρόπο που τελείωσε πολύ γρήγορα.Ήμαστε σε θέση να δείξουμε ότι το ατύχημα συνέβη κατά την επανεπεξεργασία στοιχείων αναλωμένου υλικού, σε πολύ προχωρημένο στάδιο, λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας επεξεργασίας» δήλωσε ο καθηγητής Georg Steinhauser, ειδικός ακτινοβολίας από το πανεπιστήμιο του Ανόβερου.

Το εν λόγω εργοστάσιο έχει συνδεθεί με διάφορα περιστατικά στο παρελθόν, με πιο σημαντικό το ατύχημα του Κιστίμ, τον Σεπτέμβριο του 1957. Την εποχή εκείνη τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και εκατοντάδες εκτιμάται ότι πέθαναν.

Ευτυχώς, πάντως σύμφωνα με την έρευνα, το ραδιενεργό νέφος του 2017 δεν έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιούλιος, 2019, 11:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr