Προσλαμβάνονται 82 Κληρικοί

Στη λύση να προσληφθεί φέτος ένας κληρικός σε κάθε Μητρόπολη – δηλαδή σύνολο 82 σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος – κατέληξαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, Υπουργείο Εσωτερικών και Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα τριμελής επιτροπή της Συνόδου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πρώτη φάση στην παραπάνω λύση. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν σε κάποια Μητρόπολη παρουσιάζονται κενά – για παράδειγμα λόγω συνταξιοδοτήσεων – θα εξετάζονται τα αίτηματα από το Υπουργείο. Προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών θα δίνεται στις μητροπόλεις της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Σύνοδος αλλά και αρκετοί μητροπολιτες είχαν διατυπώσει προ δύο μηνών ενστάσεις για το ενδεχόμενο να εντάσσονταν οι προσλήψεις κληρικών στο νέο καθεστώς προσλήψεων που θα ισχύσει στο δημόσιο, το «5 προς 1″: δηλαδή 1 πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Υποστήριζαν ότι έτσι θα ερήμωναν ενορίες της Περιφέρειας.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύνοδος της Ιεραρχίας τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποφασίσει να ζητήσει την πρόσληψη όχι παραπάνω από 300 εφημερίων. Τότε μάλιστα δήλωνε στην ανακοίνωσή της πως θα ζητούσε μικρότερο αριθμό προσλήψεων αναλογιζόμενη «την κρισιµότητα των περιστάσεων και τις δυσκολίες τις οποίες σήµερα διέρχεται η πατρίδα µας».

Ένα από τα επιχειρήματα των ιεραρχών ήταν ότι εκ της νομοθεσίας οι ιερείς δεν εντάσσονται στο καθεστώς προσλήψεων του δημοσίου διότι είναι θρησκευτικοί λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Και ο εκπρόσωπος τύπου της Συνόδου μητροπολίτης κ. Δωρόθεος είχε τονίσει πως η Εκκλησία αντιλαµβανόµενη το µήνυµα της κυβέρνησης για περιστολή των δαπανών, «από µόνη της βάζει τον εαυτό της στην αναλογία 1 προς 5». TA NEA

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2011, 7:24 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr