Τέλος τον Οκτώβριο στα capital controls – Σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων του εξωτερικού

Στις αρχές Σεπτεμβρίου κλείνει ένας «μαύρος», εξευτελιστικός για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα ολόκληρη, κύκλος, με σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για άρση των περιορισμών διακίνησης κεφαλαίων, τα γνωστά capital controls που είχαν επιβληθεί στη χώρα το καλοκαίρι του 2015 «για μία εβδομάδα»!

Έχει ήδη σταλεί στους δανειστές προς έγκριση η διάταξη για πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών από το υπουργείο Οικονομικών.

Την περασμένη εβδομάδα εστάλη η επιστολή και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο σχετικός νόμος.

Θα προηγηθεί σύγκληση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, για να δώσει την τυπική έγκριση.

Οι δανειστές θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πλέον εντός της Ελλάδας κεφάλαια για να διαφύγουν στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει πόθεν έσχες στην κτήση τους και συνεπώς να «χάσουν τα λεφτά τους». 

Να σημειώσουμε ότι ορισμένοι κύκλοι διακινούν σενάρια περί εντοπισμού και «ονομαστικοποίησης» τεράστιων αφορολόγητων κεφαλαίων, χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν έναν εφάπαξ φόρο-κούρεμα, της τάξης του 30-50% των συνολικών καταθέσεων.

Στην περίπτωση που δεν συναινούν θα κινούνται νομικές διαδικασίες εντός Ελλάδος με κοινοποίηση και αίτημα ενταλμάτων σύλληψης στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Αύγουστος, 2019, 7:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr